Ona stok frekans 6000 MHz'e de OC ile çıkılan frekans diyebiliriz, yani XMP, EXPO açıp RAM'e OC yapılıyor, kendi halinde bırakırsanız 4800'de çalışıyor.
Teşekkürler tekrardan hocam tekrar. Ben sizi listeye aldım hocam bir ihtiyacım olduğunda etiketlerim :D

@20424 Hocam önerinizle Frost Commander siparişim geldi. Tek eksik işlemci kaldı, ekran kartı tarafına gelene kadar onu da biraz bakıyorum bugün yarın alacağım inşallah. 9800X3D'de karar kıldım ama acaba aradaki fiyat farkını sadece sıcaklık takıntıma vermek yerine 6-7 bin TL cebimde mi kalsa diye düşünüyorum.

Bir de bu soğutucuyla gelen thermal macun yeterli olur mu ? Kaliteli midir sizce ?

Son düzenleme:
Sizin için 9700X ideal 9800X3D'ye gerek yok.

TF7 macun çıkıyordu orta üst kalite bir macun, yeterli olur.

Sizin için 9700X ideal 9800X3D'ye gerek yok.

TF7 macun çıkıyordu orta üst kalite bir macun, yeterli olur.
Muhtemelen yetecektir ama gene de almışken tam alayım diyip kafayı kırdım ya. Oyunlardaki stabilitesi daha sağlıklı duruyor.

Bir de yeni işlemciler gelecekmiş herhalde, onlarla 9700X'in fiyatı düşer diye düşünüyorum o yüzden de zarar etmek üzer. 9800X3D'yi düşürecek bir işlemci bir süre zor gelir diye düşünüyorum.

Fiyatı iyi olursa oyun performansı olarak yok satar bence 9600X3D.
Olabilir tabii ki ama gene de 9800X3D en iyi olduğu sürece fiyatını düşürmez bence, 7800X3D düşerse düşer bence. Bir de şimdi aklıma şu takıldı. 9700X veya 9800X3D benim 6700XT ile sıkıntı çıkarırlar mı acaba ben 5070 Ti alacağım süreye kadar. Çünkü 3 ay mı 5 ay mı 10 ay mı bilmiyorum ne zaman alabilirim.

9600X3D uygun çıkarsa 7800X3D'den de iyi performans sergiler zaten, o zaman 9800X3D almanın bir anlamı kalmaz, fiyatı düşmesede olur.

Sıkıntı çıkmaz, dahili GPU'yu kapatın ama ilk BIOS'a girdiğinizde.

9600X3D uygun çıkarsa 7800X3D'den de iyi performans sergiler zaten, o zaman 9800X3D almanın bir anlamı kalmaz, fiyatı düşmesede olur.

Sıkıntı çıkmaz, dahili GPU'yu kapatın ama ilk BIOS'a girdiğinizde.
Evet bu işi unutmuştum iyi oldu hatırlattığınız, hatta şuan ben acaba 12400F'ide mi dahili grafikle kullanıyorum şuan bilmiyorum, belki ondan bazen performansı az da olsa düşüyordur.