950TL'ye sattığım üründen bana 732TL kaldı.
2.200TL'ye sattığım üründen 1795TL kaldı.
Sahibinden değil ama Dolap üzerinden sattığım şeylerdi. Üstelik ben ürünü 2400'e koyuyorsam teklif ile zorlaya zorlaya mecburen düşürtüyorlar bana. Elden satış yapmak istemediğim için mecbur bu rezil şirketlere para kazandırdım. 400TL'den fazla alıyor basit bir satış için.

İlan yorumlarında çokca görüyorum PG olmadan almam diyen

Biz de satıcı olarak diyorduk ki madem istiyorsun zaten işlem ücreti senden alınıyor, açalım bakalım bir riske girip. Güven karşılığında, iade edip dolandırmamasına inanç karşılığında alıcı da parayı alıp kaçmaya karşı korunuyordu. Şimdi ise o PG olmadan almam diyene diyeceğiz ki benden de komisyon kesiyor, hiç mantıklı değil, açmam. Böyle giderse zaten PG satışları falan biter ve vah tüh deyip eski haline getirirler sistemi fakat herkes alternatiflere geçmiş olur.

1.200Tl'de 120Tl farkediyor fakat ürün telefon olsa ve fiyatı 24 bin Tl olsa 2.400Tl satıcının cebinden bir hiç için çıkmış oluyor. Satıcı ne korundu, ne hakkı verildi ama durduk yere cebinden 2.400Tl çıktı. Olay tam olarak bu.
1500 TL üstü satışlarda komisyon oranı %4 hocam.

Biz de satıcı olarak diyorduk ki madem istiyorsun zaten işlem ücreti senden alınıyor, açalım bakalım bir riske girip. Güven karşılığında, iade edip dolandırmamasına inanç karşılığında alıcı da parayı alıp kaçmaya karşı korunuyordu. Şimdi ise o PG olmadan almam diyene diyeceğiz ki benden de komisyon kesiyor, hiç mantıklı değil, açmam. Böyle giderse zaten PG satışları falan biter ve vah tüh deyip eski haline getirirler sistemi fakat herkes alternatiflere geçmiş olur.
Doğru düzgün alternatifi de yok ki, olsa da kullanıcısı çok az. Millet deli gibi satış yapıyor 200TL'lik ürünleri çok az karla bile olsa satıyorlar. Zaten ne var ki burada:poop:?

Ya sistem biter ya da adam 20 bine koyacağını gider üstüne komisyonu da koyup öyle ekler, alıcıya ödetir bir şekilde.

Ne aliyorsan al sıfır al, jelatini ilk sen kaldır. Alırken de iyice düşün ki sonra kararını değiştirip satma. Çünkü insanlar kötü niyetli ve kimsenin birbirine güveni yok. Kimisi dolandırıcı oluyor milletin parasına göz dikiyor, kimisi alıyor kırıyor zarar veriyor geri satıcıya iade etmeye çalışıyor, kimileri de satarken malının kusurlarını tam olarak söylemediği için heves edip alanın elinde kalıyor. Her türlü paranın çöpe gitme riski var. Araba gibi pahalı şeyler harici sahibinden gibi sitelerle pek samimi olmamak lazım. Benim fikrim.

Alıcı kitlesi genelde nezih bir ürün satıyorsan böyle problemlerle karşılamazsın. Ben birçok kitap sattım Dolap üzerinde, ciddi bir sorunla karşılaşmadım hatta alıcıların çoğundan memnundum, güzel diyalog kurmuştuk.

Komisyon oranlarını tam bilmiyorum ancak alıcıdan kestiği komisyonu satıcı ile paylaştırdılarsa mantıklı olmuş.

Param güvende özelliğini bunca yıldır hiç kullanmadım. İlanlarımın hepsini elden sattım. Zaten güvenli bi sistem değil satıcı açısından, daha çok alıcı tarafı korumaya yönelik bi sistem.