Dediğim gibi Erzurum İngilizce tıp dışında yok o sıralamada. Ancak tıpta çok üniversite fark etmiyor. Cerrahpaşa'daki adam haftada 2 saat Türkiye'nin en iyi hocasından ders alırken ağrıdaki adam tusta onu geçip 5 yıl boyunca yanında asistanlık yapabilir. Tıp tutsun yeter Türkiye'de.
Adıyaman Üniversitesi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Aksaray Üniversitesi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
Balıkesir Üniversitesi
Dicle Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Hitit Üniversitesi
Düzce Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Kafkas Üniverstiesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Siirt Üniversitesi
Yalova Üniversitesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Uşak Üniversitesi
Trakya Üniversitesi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi
Yaklaşık 17 binden başlayıp 28 bine kadar son sıralamalarıyla almış olan, ilk fırsatta elime çarpan tıp fakülteleri. 2024'te tam 20 bininci olmuş kişi burada yazan 5-6 fakülte hariç hepsine girebiliyor, 17 bininci olan hepsine giriyor. Yapmayın etmeyin, tıp fakülteleri 2020-21'den sonra düştü zaten. İçinde köklüsü olan var köklü olmayanı var.
Gibidir ekini okumadığınızı düşünüyorum. Cerrahpaşalı olmak var Ağrı Üniversiteli olmak var. Aradaki farkı atlıyorsunuz sanki.
Sınava girmiş ve derece yapmış birisiyseniz sınavın zorluğuna bağlı olarak sıralamalar arasındaki net farkının nasıl oynadığını da bilirsiniz.
Ben günde 10+ saati adam akıllı deviren taraftayım, çok fazla derece yapmış dostum da benim gibi 10+ saati sağlam deviren taraftaydı.
Dereceye girdiğinizi neden her mesajınızda ısrarla belirtmeye yer arıyorsunuz? Derece yapmış birisi bu başa niye kakar?
Belirtmeye çalışmıyorum ama ''Yapamadığın şeyle başkasına salça olma.'' yazarsan demek zorunda kalırım. Yaptım, yapanı da çok gördüm, demek istediğim bu. Cerrahpaşa ya da Hacettepe bu işin ortalaması değil zaten, birkaç üniversite dışında eğitimin nerede iyi olacağını da asla kestiremezsiniz bu arada. Gelen bir hoca çok şey değiştirebilir. Sıralaması yüksek olan daha iyi eğitim veriyor diye bir kaide asla yok.