Hiç alakası yok. Ortalama bir tıp fakültesi 20 bin sıralama ile alıyor desen ve hedefin de buysa gidip de her gün 10 saat çalışmaya gerek yok. 10 saat çalışmak diye bir şey de yok zaten. Gerçek çalışılmış, ne yaptığını bilen birinin 4 saati yeter. Ayrıca 30 bin ile 20 bin arasında 3-5 soru oynar, o kadarı da tamamen şans işi artık. Sınavda havuzdan çektikleri soru daha farklı olsa yaparsın, biri çıkar yapamazsın.

20 bin sıralamaya girmek kolay bir şey de değil bu arada, o anlamda söylemiyorum. Başarıdır yani.

Erzurum hariç o sıralamalarda köklü üniversite bildiğim kadar yok maalesef. Günde 10 saati sıfır temelli 12 yazından başlamış birini baz alarak yazdım.

Erzurum hariç o sıralamalarda köklü üniversite bildiğim kadar yok maalesef. Günde 10 saati sıfır temelli 12 yazından başlamış birini baz alarak yazdım.
Önyargılı olarak söylüyorum, kendisinin yapamadığını başkası yaptığı zaman ona salça olan insanlar gibi yazması benim ağırıma gidiyor açıkçası.
Adam gelmiş 20K-30K arası 3-5 soru oynar diyo', gelmiş 20 binde ortalama tıp fakültesi var diyo'. Şaka gibi.

Ortalama bir tıp fakültesi 12500 ve altından itibaren başlar bu birincisi.
İkincisi 20 bin sıralamadaki bir tıp fakültesi apartmandan bozma bir okul gibidir.
Üçüncüsü 20 bin ile 30 bin arasında 3-5 soru oynama durumu yok, sınav zorluğuna bağlı değişkenlik gösterir.
Dördüncüsü 2017 YGS-LYS sınavı ile birlikte havuz sistemi rafa kalkmış gibi duruyor, özellikle son 4 senedir sorulan sorulara bakarsan soru tiplemelerinde değişimlerin olduğunu kundaktaki bebek bile anlar.
10 saat çalışmak diye bir şey de gayet var, kendiniz yapamıyorsanız yapanları da zan altında bırakamazsınız.
Yorumunuz baştan sona sallamasyon.
20 bindeki tıp fakültesine apartmandan bozma diyorsanız çok tartışmayalım hocam. Nispeten daha küçük illerde 50 tane 20 bine alan gayet de fakülte olan bir sürü tıp fakültesi var. Eğer çok komik geldiyse akşama liste halinde paylaşayım.

20 bin ve 30 bin arasındaki sınav sonuçlarını tek tek karşılaştırıp yaptım, 2021 sonucuydu ikisi de. Çevremde 20 bin, 10 bin sayısal sıralama yapmış bir sürü arkadaşım var, hepsinin ne kadar çalıştığını da biliyorum, 10 saat çalışıyorum diye atıp sıkıp boş boş masa başında oturanların nasıl patladığını da biliyorum.

O 20 bine girenlerden biri de benim, 20 bine girmenin nasıl bir şey olduğunu da biliyorum. Yapamıyorum değil yaptım yani zamanında, haberiniz olsun. 10 saat gerçekten çalışan bir sıra arkadaşım vardı, sınavda 200. oldu. 5 saat oturup soru çözer gibi yapmak çalışmak değildir, bunu anlayanlar genelde başarılı oluyor zaten yormayın kafanızı. Sallamasyon dediğin şeyi yaşadım ben kısaca.

Ön yargılı olarak söylüyorum, kendisinin yapamadığını başkası yaptığı zaman ona salça olan insanlar gibi yazması benim ağırıma gidiyor açıkçası.
Adam gelmiş 20K-30K arası 3-5 soru oynar diyor', gelmiş 20 binde ortalama tıp fakültesi var diyor'. Şaka gibi.

Dediğim gibi Erzurum İngilizce tıp dışında yok o sıralamada. Ancak tıpta çok üniversite fark etmiyor. Cerrahpaşa'daki adam haftada 2 saat Türkiye'nin en iyi hocasından ders alırken ağrıdaki adam tusta onu geçip 5 yıl boyunca yanında asistanlık yapabilir. Tıp tutsun yeter Türkiye'de.😀

20 bindeki tıp fakültesine apartmandan bozma diyorsanız çok tartışmayalım hocam. Nispeten daha küçük illerde 50 tane 20 bine alan gayet de fakülte olan bir sürü tıp fakültesi var. Eğer çok komik geldiyse akşama liste halinde paylaşayım.
Gibidir ekini okumadığınızı düşünüyorum. Cerrahpaşalı olmak var Ağrı Üniversiteli olmak var. Aradaki farkı atlıyorsunuz sanki.
20 bin ve 30 bin arasındaki sınav sonuçlarını tek tek karşılaştırıp yaptım, 2021 sonucuydu ikisi de. Çevremde 20 bin, 10 bin sayısal sıralama yapmış bir sürü arkadaşım var, hepsinin ne kadar çalıştığını da biliyorum, 10 saat çalışıyorum diye atıp sıkıp boş boş masa başında oturanların nasıl patladığını da biliyorum.
Sınava girmiş ve derece yapmış birisiyseniz sınavın zorluğuna bağlı olarak sıralamalar arasındaki net farkının nasıl oynadığını da bilirsiniz.
Ben günde 10+ saati adam akıllı deviren taraftayım, çok fazla derece yapmış dostum da benim gibi 10+ saati sağlam deviren taraftaydı.
O 20 bine girenlerden biri de benim, 20 bine girmenin nasıl bir şey olduğunu da biliyorum. Yapamıyorum değil yaptım yani zamanında, haberiniz olsun. 10 saat gerçekten çalışan bir sıra arkadaşım vardı, sınavda 200. oldu. 5 saat oturup soru çözer gibi yapmak çalışmak değildir, bunu anlayanlar genelde başarılı oluyor zaten yormayın kafanızı. Sallamasyon dediğin şeyi yaşadım ben kısaca.
Dereceye girdiğinizi neden her mesajınızda ısrarla belirtmeye yer arıyorsunuz? Derece yapmış birisi bu başa niye kakar?

Dediğim gibi Erzurum İngilizce tıp dışında yok o sıralamada. Ancak tıpta çok üniversite fark etmiyor. Cerrahpaşa'daki adam haftada 2 saat Türkiye'nin en iyi hocasından ders alırken ağrıdaki adam tusta onu geçip 5 yıl boyunca yanında asistanlık yapabilir. Tıp tutsun yeter Türkiye'de.😀
Adıyaman Üniversitesi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Aksaray Üniversitesi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
Balıkesir Üniversitesi
Dicle Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Hitit Üniversitesi
Düzce Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Kafkas Üniverstiesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Siirt Üniversitesi
Yalova Üniversitesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Uşak Üniversitesi
Trakya Üniversitesi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi

Yaklaşık 17 binden başlayıp 28 bine kadar son sıralamalarıyla almış olan, ilk fırsatta elime çarpan tıp fakülteleri. 2024'te tam 20 bininci olmuş kişi burada yazan 5-6 fakülte hariç hepsine girebiliyor, 17 bininci olan hepsine giriyor. Yapmayın etmeyin, tıp fakülteleri 2020-21'den sonra düştü zaten. İçinde köklüsü olan var köklü olmayanı var.

Gibidir ekini okumadığınızı düşünüyorum. Cerrahpaşalı olmak var Ağrı Üniversiteli olmak var. Aradaki farkı atlıyorsunuz sanki.

Sınava girmiş ve derece yapmış birisiyseniz sınavın zorluğuna bağlı olarak sıralamalar arasındaki net farkının nasıl oynadığını da bilirsiniz.
Ben günde 10+ saati adam akıllı deviren taraftayım, çok fazla derece yapmış dostum da benim gibi 10+ saati sağlam deviren taraftaydı.

Dereceye girdiğinizi neden her mesajınızda ısrarla belirtmeye yer arıyorsunuz? Derece yapmış birisi bu başa niye kakar?
Belirtmeye çalışmıyorum ama ''Yapamadığın şeyle başkasına salça olma.'' yazarsan demek zorunda kalırım. Yaptım, yapanı da çok gördüm, demek istediğim bu. Cerrahpaşa ya da Hacettepe bu işin ortalaması değil zaten, birkaç üniversite dışında eğitimin nerede iyi olacağını da asla kestiremezsiniz bu arada. Gelen bir hoca çok şey değiştirebilir. Sıralaması yüksek olan daha iyi eğitim veriyor diye bir kaide asla yok.

Adıyaman Üniversitesi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi.
Aksaray Üniversitesi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi.
Balıkesir Üniversitesi.
Dicle Üniversitesi.
Fırat Üniversitesi.
Hitit Üniversitesi.
Düzce Üniversitesi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi.
Kafkas üniverstiesi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Karabük Üniversitesi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi.
Siirt Üniversitesi.
Yalova Üniversitesi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi.
Uşak Üniversitesi.
Trakya Üniversitesi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi.
Atatürk Üniversitesi.

Yaklaşık 17 binden başlayıp 28 bine kadar son sıralamalarıyla almış olan, ilk fırsatta elime çarpan tıp fakülteleri. 2024'te tam 20 bininci olmuş kişi burada yazan 5-6 fakülte hariç hepsine girebiliyor, 17 bininci olan hepsine giriyor. Yapmayın etmeyin, tıp fakülteleri 2020-21'den sonra düştü zaten. İçinde köklüsü olan var köklü olmayanı var.

Hepsini araştırdım bu sene tıp tercih ediceğimden dolayı. En basitinden Yalova eğitimi Bursa'da veriyordu. Trakyada ve Muğla güzel ancak bahsettiğimiz sıralamanın(20k) yaklaşık olarak 2K altı. Dediğinize bakarsak 200K'da mühendislikde tercih edilebiliyor ancak ne kadar nitelikli? Tercih atlasta sırala deme ile olmuyor maalesef. Anxak dediğim gibi önemli olan tus üniversitedense. Bu da kişide bitiyor.

Hepsini araştırdım bu sene tıp tercih ediceğimden dolayı. En basitinden Yalova eğitimi Bursa'da veriyordu. Trakyada ve Muğla güzel ancak bahsettiğimiz sıralamanın(20k) yaklaşık olarak 2K altı. Dediğinize bakarsak 200K'da mühendislikde tercih edilebiliyor ancak ne kadar nitelikli? Tercih atlasta sırala deme ile olmuyor maalesef. Anxak dediğim gibi önemli olan tus üniversitedense. Bu da kişide bitiyor.
Niteliğini bilemezsiniz. Sizin üniversite niteliğini ölçebilecek seviyeye erişmeniz için önce doktor olmanız lazım. İyi bir iki tane hocanın kendi çocuğu gider 20 binle alan yerde üniversite-lise kazanır, eşinin memleketi orasıdır, oradaki üniversitede çalışır iyi eğitim alır geçersiniz. Sadece imkanları iyi mi kötü mü onu değerlendirebilirsiniz. Buradaki üniversiteleri oturup tek tek araştıracak halim yok. Ayrıca yök atlastan sırala demeyle oluyor neden olmasın? :)

Adıyaman Üniversitesi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Aksaray Üniversitesi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
Balıkesir Üniversitesi
Dicle Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Hitit Üniversitesi
Düzce Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Kafkas Üniverstiesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Siirt Üniversitesi
Yalova Üniversitesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Uşak Üniversitesi
Trakya Üniversitesi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi

Şurada nispeten kaliteli olan okullar Balıkesir, Dicle,Fırat, Kafkas,Sıtkı Koçman ve Trakya. Gerisi sıralamasını hak etmiyor.
Ayrıca bu listedeki çoğu okulun lokasyonunda doktorlara uygulanan şiddeti herkes görüyor, bunu da ekleyeyim.
Belirtmeye çalışmıyorum ama ''Yapamadığın şeyle başkasına salça olma.'' yazarsan demek zorunda kalırım. Yaptım, yapanı da çok gördüm, demek istediğim bu. Cerrahpaşa ya da Hacettepe bu işin ortalaması değil zaten, birkaç üniversite dışında eğitimin nerede iyi olacağını da asla kestiremezsiniz bu arada. Gelen bir hoca çok şey değiştirebilir. Sıralaması yüksek olan daha iyi eğitim veriyor diye bir kaide asla yok.
Cümlemi birebir alıntılayayım, okumamışsın anlaşılan.
Önyargılı olarak söylüyorum, kendisinin yapamadığını başkası yaptığı zaman ona salça olan insanlar gibi yazması benim ağırıma gidiyor açıkçası.
Adam gelmiş 20K-30K arası 3-5 soru oynar diyo', gelmiş 20 binde ortalama tıp fakültesi var diyo'. Şaka gibi.
Salça olan insanlar GİBİ! yazmışım. Gibi kelimesinin anlamını biliyorsundur herhalde.

Niteliğini bilemezsiniz. Sizin üniversite niteliğini ölçebilecek seviyeye erişmeniz için önce doktor olmanız lazım.:)
Hacettepeli bir doktora şu okulları göstereyim, kahkaha basar. Bu okullar benim bahsettiğim 12500 ve altındaki okullarla yarışamaz imkan ve prestij olarak.
Bunun farkına varmanız lazım.

Şurada nispeten kaliteli olan okullar Balıkesir, Dicle,Fırat, Kafkas,Sıtkı Koçman ve Trakya. Gerisi sıralamasını hak etmiyor.
Ayrıca bu listedeki çoğu okulun lokasyonunda doktorlara uygulanan şiddeti herkes görüyor, bunu da ekleyeyim.

Hacettepeli bir doktora şu okulları göstereyim, kahkaha basar. Bu okullar benim bahsettiğim 12500 ve altındaki okullarla yarışamaz imkan ve prestij olarak.
Bunun farkına varmanız lazım.
Lise mezunu biri olarak, fakültelerin kalitesini neye göre ölçtüğünü anlatabilir misin mesela? Nispeten kaliteli, neye göre kaliteli?

Doktorlara uygulanan şiddetle konumun bir alakası yok çünkü mezun olduğunda cerrahpaşadan mezun olan adamı zorunlu hizmetle "Vaay kardeşim sen cerrahpaşa mezunusun gel seni Antalyaya atayalım." demiyor kimse.

Hacettepeli doktor kahkahayı basarsa egosundan basar, başka da hiçbir şey yapamaz. Hangi fakülteden mezun olursan ol, doktorsun. Eğer bu işte uzmanlaşmak istiyorsan da sınavı belli. Bu kadar basit. Diğer türlü pratisyen olarak hakların da eşit her şey eşit.

Burası ilkokul değil, müfredat belli, bir doktorun tıp fakültesinden mezun olurken bilmesi gereken temel şeyler belli. Hacettepede hoca oturup da senin başında zorla öğretmiyor, çıkmış sormayan bir "perifer" üniversitesinden mezun olan bir adamın ne kadar şey bildiğini asla kestiremezsin. Üniversiteye gittiğinde ne demek istediğimi zamanla anlarsın. Bu işin kalitesi maalesef sıralamaya bakmıyor.

Günün sonunda her şey sende bitiyor. Üniversitede değil. Özellikle tıp fakültesinde.