Okul dışında demiştim. Yani daha anlaşılır sorayım, günde ders dışında ayırabildiğiniz ne kadar vakit kalıyor? Yüksek bir yer hedefliyorsanız.
Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit 61
Üstün
- Makaleler
- 4
Okul dışında demiştim. Yani daha anlaşılır sorayım, günde ders dışında ayırabildiğiniz ne kadar vakit kalıyor? Yüksek bir yer hedefliyorsanız.
11e geçiyorsun görmemişim onu. TYT konuları aklındadır şimdi. TYT YouTube üzerinden konuları izle soru bankası çöz yanına 11 soru bankası al okulda işledikçe konuları çöz. Okuldan sonra 3-4 saat çalışsan düzenli 11 için yeter sana.
Uyuyan Sincap 61
Üstün
Sayısalcılar haftada kaç gün ve kaç saat çalışıyorsunuz? 11'e başlayacağım için merak ediyorum. Gerçekten abartıldığı kadar günde 7-8 saat ve her gün mü çalışıyorsunuz?
Ben 12'ye geçiyorum günde net 6 7 saat TYT çalışıyorum. Tabii temel 0 olunca zor anlıyorum.
Fatahhteto
Becerikli
Hedefin ve zekan ile alakalı bence ya. Benim öyle sabit 7-8 saatim yoktu. Belli bir raddeden sonra gün deneme oluyordu tabii ama bazen 3-4 bazen 6-7 bazen değişiyordu sonra mallık yapıp son 8-9 gün çalışmadım pek ve ortalama bir skor yaptım yetti. Pişman değilim. Hedefine bağlı işte ama ekstradan ilk 100k yeter diyip de salma. İlk 100k ya göre çalışıcam diyip de kendini kısma. Bunun net bir formülü yok. Şayet ben sınava hiç ilk 100k yeter diye çalışmadım hep “ilk 100k ya girebilir miyim acaba ?”diye çalıştım yani garantilemedim kafamda. O yüzden kendimi yeri geldi zorladım yeri geldi kasmadım.
Yani sonuç olarak o kadar anlattım, bir yere de varmadı konu.Hedefin ve zekan ile alakalı bence ya. Benim öyle sabit 7-8 saatim yoktu. Belli bir raddeden sonra gün deneme oluyordu tabii ama bazen 3-4 bazen 6-7 bazen değişiyordu sonra mallık yapıp son 8-9 gün çalışmadım pek ve ortalama bir skor yaptım yetti. Pişman değilim. Hedefine bağlı işte ama ekstradan ilk 100k yeter diyip de salma. İlk 100k ya göre çalışıcam diyip de kendini kısma. Bunun net bir formülü yok. Şayet ben sınava hiç ilk 100k yeter diye çalışmadım hep “ilk 100k ya girebilir miyim acaba ?”diye çalıştım yani garantilemedim kafamda. O yüzden kendimi yeri geldi zorladım yeri geldi kasmadım.
Son düzenleme:
SF26 60
Üstün
YKS 24' sürecimin Mart'a kadar olan sürecinde günde 9-10 saatin altına inmiyordum full verimlilikte.Sayısalcılar haftada kaç gün ve kaç saat çalışıyorsunuz? 11'e başlayacağım için merak ediyorum. Gerçekten abartıldığı kadar günde 7-8 saat ve her gün mü çalışıyorsunuz?
Full olmayan verimlilikte 11-12 saat civarıydı. Şunu da ekleyeyim ben 12. sınıfla birlikte kasmaya başladım.
Marttan sonrası tepetaklak oldu zaten.
YKS 25' sürecimde de tüm temeli sil baştan yeniden oturtup o şekilde ilerlemeyi tercih etmiştim, bunun için de dershane(Sabah 9-Öğlen 4 ama benim 7'ye kadar hocalarla beraber çalışıyordum.) Eve 8'de geçtikten sonra da 11.30'a kadar çalışıyordum. Yani 10 saatim full verimlilikte gitti.
Her gün de çalışıyordum. 140K sıralama geldi bu sene. TYT sınavında o kadar yoruldum ki AYT'de kafamı kaldıramıyordum, bir de benim sınava girdiğim yerde de çok olaylar olmuştu anlatmıştım zaten 'YKS 25' nasıl geçti?' konusunda.
YKS 24'te ise 300K küsür yapmıştım ama marttan sonrası çok sıkıntılıydı benim için 2024'te.
PasPas
Becerikli
Abartmışsın kusura bakma da.
SF26 60
Üstün
Gayet de doğru, abartma falan yok.
Testo Unit 61
Üstün
- Makaleler
- 4
Ağrı tıp hedefliyorsan dediğin doğru. En son 29500 civarındaydı sanırım.
Hiç alakası yok. Ortalama bir tıp fakültesi 20 bin sıralama ile alıyor desen ve hedefin de buysa gidip de her gün 10 saat çalışmaya gerek yok. 10 saat çalışmak diye bir şey de yok zaten. Gerçek çalışılmış, ne yaptığını bilen birinin 4 saati yeter. Ayrıca 30 bin ile 20 bin arasında 3-5 soru oynar, o kadarı da tamamen şans işi artık. Sınavda havuzdan çektikleri soru daha farklı olsa yaparsın, biri çıkar yapamazsın.Ağrı tıp hedefliyorsan dediğin doğru. En son 29500 civarındaydı sanırım.
20 bin sıralamaya girmek kolay bir şey de değil bu arada, o anlamda söylemiyorum. Başarıdır yani.
SF26 60
Üstün
Ortalama bir tıp fakültesi 12500 ve altından itibaren başlar bu birincisi.Hiç alakası yok. Ortalama bir tıp fakültesi 20 bin sıralama ile alıyor desen ve hedefin de buysa gidip de her gün 10 saat çalışmaya gerek yok. 10 saat çalışmak diye bir şey de yok zaten. Gerçek çalışılmış, ne yaptığını bilen birinin 4 saati yeter. Ayrıca 30 bin ile 20 bin arasında 3-5 soru oynar, o kadarı da tamamen şans işi artık. Sınavda havuzdan çektikleri soru daha farklı olsa yaparsın, biri çıkar yapamazsın.
20 bin sıralamaya girmek kolay bir şey de değil bu arada, o anlamda söylemiyorum. Başarıdır yani.
İkincisi 20 bin sıralamadaki bir tıp fakültesi apartmandan bozma bir okul gibidir.
Üçüncüsü 20 bin ile 30 bin arasında 3-5 soru oynama durumu yok, sınav zorluğuna bağlı değişkenlik gösterir.
Dördüncüsü 2017 YGS-LYS sınavı ile birlikte havuz sistemi rafa kalkmış gibi duruyor, özellikle son 4 senedir sorulan sorulara bakarsan soru tiplemelerinde değişimlerin olduğunu kundaktaki bebek bile anlar.
10 saat çalışmak diye bir şey de gayet var, kendiniz yapamıyorsanız yapanları da zan altında bırakamazsınız.
Yorumunuz baştan sona sallamasyon.