Kurtuluş Savaşı'nda uğruna şehitler verdiğimiz ve savaştığımız şeyi birileri savunacak ve biz buna izin mi vereceğiz? Bu kadar ılık popolu olmaya gerek yok arkadaşlar. Teröristlere burada yer yok. Atatürk Türkiyesi'nde yaşadığımızın farkına varalım lütfen.
Bugün şeriat isteyen yarın karımızın kızımızın giyimine de karışır taciz de eder.
Saygı çerçevesi içinde bütün fikirler savunulabilir ve tartışılabilir. Sonuçta laik bir ülkedeyiz. Eğer saygı çerçevesini aşan bir durum yaşanıyorsa raporlayabilirsiniz.
Gelmesini istemek zaten suç, direkt olarak CİMER'e gönderirim biri öyle bir şey yapsa, Twitter'da da bunu yapıyorum.
Savunulması bana kalırsa yasaklanmalı.
Ama şeriatın ne olduğuna dair tartışmalar yapılabilir, o konuda bir şey dememek zaten laiklik. Üstte bulunan iki kısım istisnaya girmiyor.
Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan, Laik Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde yaşıyoruz, şeriat tartışılabilir, ama savunulamaz, getirilmesi ise teklif dahi edilemez.
Şeriatı istemek anayasaya karşı değil. Öyleyse sosyalizmi, liberalizmi ve diğer ideolojileri de istemek yasaya karşı demek. Şeriat bir yönetim biçimidir ve insanlar bunu savunabilir. Önemli olan halka doğruyu göstermek ve bu sapkın düşünceden uzaklaştırmaktır. Savunmadığınız her şeyi yasaklayamazsınız.
Şeriatı istemek anayasaya karşı değil. Öyleyse sosyalizmi, liberalizmi ve diğer ideolojileri de istemek yasaya karşı demek. Şeriat bir yönetim biçimidir ve insanlar bunu savunabilir. Önemli olan halka doğruyu göstermek ve bu sapkın düşünceden uzaklaştırmaktır. Savunmadağınız her şeyi yasaklayamazsınız.
İnsanların düşünceleri sizlerin düşünceleriyle uyumsuz olabilir ki bütün bu şeriat mevzuları bana da oldukça ters. Yine de "Şeriatçılık" adı altında uyarı çok yersiz oluyor, eminim hak verirsiniz.
Bu doğrultuda başkalarının düşüncelerine hakaret ya da üslupsuzluk görürseniz çekinmeden raporlayın, gereği yapılır fakat sırf şeriatı destekliyor diye de damgalamak hoş bir durum değil.
Tam da @4'ın dediği gibi. Hakaret varsa raporlayın uygunsuz üsluptan uzaklaştırılır fakat "şeriatçı" damgası vurarak uzaklaştırmak kadar yersiz bir davranış olamaz.
Bir de sonunda (!) var, fark etmeyenler için diyeyim. Espri yapmış, mesajı alıntılayınca gördüm ben de : )
Şeriatı istemek anayasaya karşı değil. Öyleyse sosyalizmi, liberalizmi ve diğer ideolojileri de istemek yasaya karşı demek. Şeriat bir yönetim biçimidir ve insanlar bunu savunabilir. Önemli olan halka doğruyu göstermek ve bu sapkın düşünceden uzaklaştırmaktır. Savunmadığınız her şeyi yasaklayamazsınız.
Şeriat ile Cumhuriyet birleşemez, Laik Demokratik Cumhuriyet bizim yönetim şeklimiz ve buna göre anayasamız var, Şeriat ise İslam Cumhuriyeti yönetim biçimini savunursun, bu da aynı şey değil, o yüzden kanuna aykırı.
Biz Recep Baltaş'ı herkes gibi olmadığı için, kötüye kötü dediği için sevdik. Bu sosyalin de bir duruşu olmalı. Yönetim umarım doğru kararı alır. Teröristlere burada yer yok.
Bizim bir şey yasaklamamıza gerek yok aslında, bilmeleri lazım ama bilmiyorlar ki savundukları şeyde bütün gavur icatları haram görülüyor, zaten forummuş internetmiş falan yasak onlara.