Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Benzer konular
- Öneri
- Öneri
- Kilitli
- Öneri
Saygı çerçevesi içinde bütün fikirler savunulabilir ve tartışılabilir. Sonuçta laik bir ülkedeyiz. Eğer saygı çerçevesini aşan bir durum yaşanıyorsa raporlayabilirsiniz.
Laik bir ülkedeyiz fakat şeriat istemek anayasaya karşı.
Karşı bu arada, yönetim biçiminin değiştirilmesi teklif dahi edilemez, yukarıda anayasayı attım.Şeriatı istemek anayasaya karşı değil. Öyleyse sosyalizmi, liberalizmi ve diğer ideolojileri de istemek yasaya karşı demek. Şeriat bir yönetim biçimidir ve insanlar bunu savunabilir. Önemli olan halka doğruyu göstermek ve bu sapkın düşünceden uzaklaştırmaktır. Savunmadağınız her şeyi yasaklayamazsınız.
(!)
Ona ceza, buna ceza. Bu da şey anlayışına yakın durmuyor mu, şeriat?
Karşı bu arada, yönetim biçiminin değiştirilmesi teklif dahi edilemez, yukarıda anayasayı attım.
Şeriat ile Cumhuriyet birleşemez, Laik Demokratik Cumhuriyet bizim yönetim şeklimiz ve buna göre anayasamız var, Şeriat ise İslam Cumhuriyeti yönetim biçimini savunursun, bu da aynı şey değil, o yüzden kanuna aykırı.Şeriatı istemek anayasaya karşı değil. Öyleyse sosyalizmi, liberalizmi ve diğer ideolojileri de istemek yasaya karşı demek. Şeriat bir yönetim biçimidir ve insanlar bunu savunabilir. Önemli olan halka doğruyu göstermek ve bu sapkın düşünceden uzaklaştırmaktır. Savunmadığınız her şeyi yasaklayamazsınız.
İyi o zaman da sosyalde bir sürü şeriat savunucusu olabilir, şeriatın gelmesini isteyebilir.(!)O zaman bütün siyasi partiler kapatılsın. Enes hocam gayet güzel açıkladı.