Bırakmayı bu kadar istiyorsan zaten 1-0 öndesin hocam. İlk 3-4 hafta zorla kendini sonra zaten sonra nasıl olduğunu anlamadan o yoksunluk gidecek merak etme. El alışkanlıkları kalacak onlarıda zamanla atlatırsın. Ama en önemlisi ne yaparsan yap SAKIN "bir tane yakayım nasıl olsa başlamam" hatasına düşme. Emin ol ertesi gün başlarsın inan. Ben önceki bırakma denemelerimde hep o hata yüzünden tekrar başladım.
Maalesef başaramadım :( ilaç yardımı olmadan zor gibi görünüyor.

Bırakacağına eminim genç arkadaşım.

İlk önce kendin karar vermelisin.

Sakın sayma günleri, ne zaman bırakacağını, ne kadar içtiğini, ne kadar içmediğini.

Asla uygulama kullanma.

Hazır olduğunda kararını ver ve sessizce uygula.

Ben öyle yaptım.

Şimdi keyfe keder canım isterse içiyorum. Onda bile aramıyorum artık.

Bıraktım da deme bak, sana ağabey tavsiyesi ki ben öyle yaptım "Ara verdim" de. :)

Bende şimdi bu malum şeye başladım, inan ki çok berbat.
Bilinçaltı ile başlıyor bu durum. Yok yağlı yemek yedim üstüne iyi gider diyorsun, yok derdim var içince rahatlıyorum diyorsun. Bu bilinçaltının sana oynadığı bir oyun. Yağlı yemeğin üstüne içince ne oluyor ağzını pisletiyorsun leş gibi kokuyor. Sen belki algılamıyorsun ama sigara içmeyen birisi bu leş kokuyu algılıyor. Derdinin çözümü de sigara içmek değil. Çözülebiliyorsa çözersin, çözülemiyorsa zamana bırakırsın.

Kısacası şu hayatta bir şeyleri başarmak istiyorsak bilinçaltımızı yönetmeyi bilmeliyiz. Şu hayatta başarısızlıklarımızın sebebi bilinçaltıdır. Eğer sen bilinçaltını ben sigara içmiyecem, bıraktım diye şartlandırırsan bırakırsın. Ama ben bıraktım diyip hala aklının köşesinde sigara içsem mi? diyerek ihtimal yaratırsan maalesef başlarsın.

Sigaraya vereceğin paraya altın al bankadan istediğin tutar kadar altın alabiliyorsun. Ve bunu yıllardır biriktir. 2 yıldır bu işlemi uyguluyorum ben. Boşluk hissettiğin için bunu yenmek zor bunu gazoz ya da limonlu soda içerek doldur alıştır zamanla.

Ben uc dort yildir iciyorum. Cold turkey yapip sigara veya diger maddeleri birakabiliyorlarmis da ben hicbir seyi bu sekil birakabilirmisim gibi gelmiyor. Iradeye bagli galiba.