Sinerji Bilgisayar vakası nedir?

Bir müşteri ekran kartı alıyor ve kart sorunlu çıkıyor, Sinerji de bu kartı kanuna uygun şekilde aynısını ya da tam karşılığını veremiyor, yine kanunda olduğu gibi daha iyisini vermeyi de reddediyor. Müşteriyi günlerce bunaltıyorlar, müşteri de bir hata yaparak aldığı kartın muadili olmayan daha düşük bir kartı kabul ediyor sinirle. Bunları videoya çekiyor, firma yetkilisi yine inatlaşıyor ve olayı bilinen kişiler yayınca geri adım atıp kanunda mecbur oldukları gibi müşteriye o kartın biraz daha iyisini vermek zorunda kalıyorlar. Bu müşteri Youtube'a içerik hazırlayan biri olmasa ve tanınan yayıncılar da bu olayı yaymasalardı müşteriyi mağdur edip bu durum yanlarına kâr kalacaktı.

Bu arada müşteri de orta yolu bulmak için çok çaba gösteriyor. Mesela misli olan kartı, kendi bozuk ekran kartının satıldığı gün olan fiyat farkını ödeyerek almayı bile teklif ediyor. İyi niyetli olan taraf tamamen müşteri bu durumda.

Başka mağdurların olup olmadığını bilmiyorum da bu konuyu görünce merak ettim. Eğer başka mağdurlar varsa da en kısa sürede tüketici hakem heyetine başvurmalılar, başka yolu yok gibi gözüküyor.
Eskiden THH de firmaların işine geliyordu çünkü süreç tamamlanana kadar enflasyon nedeniyle yaptıkları geri ödeme yeni ürün fiyatı kadar olmuyordu. Sanırım son zamanlarda bununla ilgili emsal bir karar çıkmış, tüketiciyi enflasyona karşı yeni korumaya başladılar. Yoksa alırken 10 bin TL verdiğinin ürünün bu süreç sonundaki fiyatı 20 bin TL olmuşken sana fatura bedelini ödemeleri hiçbir adalet sağlamıyordu.

Başka mağdurların olup olmadığını bilmiyorum da bu konuyu görünce merak ettim. Eğer başka mağdurlar varsa da en kısa sürede tüketici hakem heyetine başvurmalılar, başka yolu yok gibi gözüküyor.

Sorunun kendilerinde değil distribütörde olduğunu söylüyorlar bu arada

Mağaza müdürünün konuşması:

Geri
Yukarı Alt