XaTu

Çalışkan
Arkadaşlar, babamın idare eder bir PC’si vardı, ben onu kendime alıp RAM'lerini değiştirdim. Yeni 2x8 GB RAM aldım, taktım, sistem çalıştı ve RAM'leri gördü ama hızının düşük olduğunu fark ettim ve artırmaya çalıştım. BIOS’a girip ayarlıyorum, tam oldu sanıyorum ama her seferinde "BIOS Image" hatası veriyor ve sıfırlıyor. Sonrasında BIOS güncellemesiyle çözülebileceğini öğrendim. F31 güncellemesini yükledim, ardından PC kendini yeniden başlattı ama açılmıyor, sadece logoda kalıyor. DEL, F12 gibi kısayolları görmüyor, tıklasam da bir yere yönlendirmiyor. Bu durumda ne yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz?

Anakart: GA-AB350M-Gaming 3
Ekran Kartı:MSI GTX 1660 Ti

2 pinliyse tornavidayı ortalarına deydirip birkaç saniye beklesen yeterli, ikisini kısa devre yaptırman için.

Eki Görüntüle 131835
Yani Clr nin solundaki yukarı çıkıntılı, altlı üstlü pinler mi?

2 pinliyse tornavidayı ortalarına deydirip birkaç saniye beklesen yeterli, ikisini kısa devre yaptırman için.

Eki Görüntüle 131835
Tamamdır resim şimdi gözüktü

Şaka gibi ya yok yine aynı bir şey olmadı.

Ne kadar saçma anlamıyorum ki.Yani sanki torrentten kaçak bir sürüm indirip denedim de bunlar oluyor anasitesinden sürüm bulup guncelliyorum ve olanlara bak yani.

Nedense diskten kaynaklı işletim sistemi sorunu gibi geliyor bana farklı bir disk ya da portable sistem ile dener misiniz?
Sorun SSD deymis.Bugun tamirciye getirdim o söyledi.Yeni SSD alicam.

Son düzenleme:

Ne kadar saçma anlamıyorum ki. Yani sanki Torrent'ten kaçak bir sürüm indirip denedim de bunlar oluyor anasitesinden sürüm bulup guncelliyorum ve olanlara bak yani.

Sorun SSD değmiş. Bugün tamirciye getirdim o söyledi. Yeni SSD alacağım.

Dediğim gibi sorun disk kaynaklı olduğu çok fazla yönden orayı gösteriyordu.

Dediğim gibi sorun disk kaynaklı olduğu çok fazla yönden orayı gösteriyordu.
Güncelleme
Yeni ssd aldım taktım ve sonuç yine aynı ya, bir tane de HDD vardı ondan olabilir mi acaba ama sistem c deydi yani o SSD çıkartıldı şuan.

Güncelleme
Yeni ssd aldım taktım ve sonuç yine aynı ya, bir tane de HDD vardı ondan olabilir mi acaba ama sistem c deydi yani o SSD çıkartıldı şuan.
Yani şuan hddyi cikartamiyorum ama 2 tane güç kabloları vardı bagli, onları cikartabildim ve yine aynı.Gerçekten deliricem ya ne olabilir kafayı yicem artık.

Güncelleme

Yani şuan hddyi cikartamiyorum ama 2 tane güç kabloları vardı bagli, onları cikartabildim ve yine aynı.Gerçekten deliricem ya ne olabilir kafayı yicem artık.
@Recep Baltaş Yardımcı olabilir misiniz acaba ne yaptıysam duzeltemedim.

Güncelleme.
Yeni SSD aldım taktım ve sonuç yine aynı ya, bir tane de HDD vardı ondan olabilir mi acaba ama sistem C deydi yani o SSD çıkartıldı şu an.

Yani şu an HDD'yi cikartamiyorum ama 2 tane güç kabloları vardı bagli, onları cikartabildim ve yine aynı. Gerçekten delireceğim ya ne olabilir kafayı yiyeceğim artık.

@Recep Baltaş yardımcı olabilir misiniz acaba ne yaptıysam duzeltemedim.

HDD bootu bozuyor olabilir HDD söküp öyle deneyin. Sadece yeni aldığınız disk ve işletim sistemi kalsın.