Tekrar söylüyorum, Nebi'nin ayarlardan farklı olarak senin yapman gereken ayarlar şunlar:
SoC voltaj Nebi 1.2 veriyor sen 1.3 vereceksin, daha dogrusu SoC sende Auto olarak 1.3, ona ellemeyeceksin.
VDDP sende Auto olarak 1.05 şu anda, onu 1.15 vereceksin.
Nebi VDD-VDDQ-VDDIO 1.3 veriyor, sen bunları 1.4 vereceksin 1.3 yerine.
Nebi CL30 yerine 32 yapıyor, Nebi'nin ayarlara ek olarak sen CL kısmını 32 yerine 30 yapacaksın çünkü senin kitin CL30.
iGPU-Integrated Graphics kapatacaksın F9 kısayol tuşu ile Search yap bunu yerini bulamazsan öyle kapat.
Nitro ayarları yapacaksın, Nitro lokasyonu ve uygulaman gereken ayarları verdim, Advanced- AMD overclock içinde.
@EfsaneT Bunları eksiksiz uygulayıp, Zen SS gönder aynı şekilde, sonrasında HWiNFO sensörler yanda aç sıcaklıkları izlesin RAM+CPU, test anında açık kalacak bu program, sonra RAM Test Pro ile anlattığım şekilde test edeceksin. Bu test programı açtığında Auto basacaksın, sonrasında Max errors 1 diyeceksin minutes 90 dk diyeceksin, sonrasında start deyince başlayacak.
@EfsaneT Nebi'nin ayarlara ek olarak yapman gerekenler bunlar, karıştırma eksik olmasın.
Madde madde yazdığım şeyleri yaptın mı? 1.3 giriyor, Nebi; sen 1.4 VDD, VDDQ, VDDIO gireceksin. SoC oto bırakacaksın, Nebi 1.2 giriyor. Dediklerime dikkat ettin mi? Bu dediklerimi hariç tutarak onları uygulamanı söyledim çünkü.
@EfsaneT, bir müddet bekle, yaklaşık 5 dakika; RAM training yapıyor. Eğer açılmazsa, 5 dakika sonunda restart atıp bir 5 dakika daha bekle. Yine açılmaz ise, yeteri kadar bekledikten sonra JBAT1 pinleri arasına 15 saniye yıldız tornavida dokun (PC kapalıyken). Bu işlem BIOS'u sıfırlayacak. Sonra dediğim ayarlar + Nebi'nin benim dediklerim haricindeki kalan ayarlarını girmen lazım. İstisnaları tek tek madde şeklinde söyledim.
Eki Görüntüle 201771
@EfsaneT
Buradaki 2 adet yan yana duran JBAT1 pinine 15 saniye yıldız tornavida dokun. Sonrasında sistemi aç; sıfırlanmış şekilde karşına gelecek. Sonra, sil baştan dediğim şeylere tek tek dikkat ederek + Nebi'nin ayarlarını geçir. Dediklerime dikkat ederek tekrar altını çiziyorum.
5 dakika kadar bekle; açılmaz ise restart çekip bir 5 dakika daha bekle. Yine açılmaz ise, yapman gerekenleri adım adım anlattım.