OCCT, kombustor, CPU Z gibi çeşitli testlerde sorun çıkmadı, yükte aniden çökme olmadı yani. DDU ile de temiz kurulum yaptım dün, dün hiç sorun olmadı ama bugün LoL'de - URF modundayken yine aniden gitti. Kapatıp tekrar açtım şu an 7-8 saattir bir sorun yok. Evde bir tane Corsair 650W PSU vardı onu takıp 3-4 gün deneyeyim diyorum. Gitmezse sorun direkt PSU'da demek zaten. Yeni bir tane alırım. GPT'ye detaylıca sorduğumda ve gerekli testleri yaptığımda sorunun direkt PSU'dan olduğunu söylüyor ama bakalım. Yaklaşık 6 yıllık emektar 700W 80+ Bronze PSU takılı.
Evin elektrik tesisatında, sigortalarda vs. bir sorun yok bu arada, prizi de daha 2 hafta önce değiştirmiştim Tunçmatik takılı, ondan önce eski prizle de 1-2 kez olmuştu bu sorun, bunlardan dolayı değil yani.
Dün gece araştırma yaparken videoda görüp bu kısma bir bakayım dedim, aşağıdaki kod 28 hatasını gördüm. MSI - Sürücü sekmesinden AMD Chipset Driver'ı indirip kurdum, yeniden başlatınca bu hata kayboldu, şu an gözükmüyor. PC 3-4 saattir açık, 1-2 el URF attım, 2 saat kadar da BF6 girdim çökme olmadı. Acaba bunun bir etkisi var mıydı? 1-2 gün bu şekilde deneyip bakacağım, eğer yine aynısı olursa yedek PSU'yu takıp bir de öyle deneyeceğim bakalım.
Güncelleme: Yukarıda bahsettiğim Driver'ı kurduktan ve kod 28 hatasını giderdikten sonra 2 gündür sorun yaşamıyorum. Birkaç gün daha gözlemleyeceğim. Baktım ki bir sıkıntı yok, sorunun kaynağını bulmuş olacağız. PSU'dan dolayıdır diye düşünüyordum ben. Yorum yapıp destek olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.