Zayıflamak için ne kadar zor olsa da yapmak zorundasınız. Obez olup olmadığınızı anlamak için tartılmanız gerekir, eczaneye gidip tartılabilirsiniz zaten.

Öyle bir hesap nerede görülmüş? Okuduğumda kahkahayı bastım. Mantığa göre tutabilir ama bilime göre tutmuyor.

Zaten bende bilime göre değil ortalama hesap yaptım adama check up yapacak halim yok ya.

Genel konuşuyoruz hem benim yaptığım hesap hata paylarıyla tuttu mu tuttu ne konuşuyorsun o zaman burada kesin bilgi vermiyoruz aşağı yukarı bilgi veriyoruz az ye çok koş demek yerine biraz daha detaylandırıyoruz.

Fazla kilolusun obez olmak için 120 130 kilo falan olman lazım.

Ya arkadaşım sen bu kadar yanlış bilgi vermene rağmen nasıl itiraz edebiliyorsun ya? O zaman 7/24 koş koşu bandında, 7700 kalori yaktıkça 1 kilo ver. Mantığa bak yahu. Ayrıca arkadaşın ideal kilosu 71. Arkadaş 100 kilo olsa bile 1. sınıf obeze giriyor.

Görünüşten anlaşılmaz ama tam sınırda gibisiniz. PC etkili değil, masa başında oturman etkili. Günlük yürüyüşünü yapsan sabit kilonda dururdun hatta kilo bile verebilirdin.
Anladım. Yürüyüşü arttırıcam.

Ya arkadaşım sen bu kadar yanlış bilgi vermene rağmen nasıl itiraz edebiliyorsun ya? O zaman 7/24 koş koşu bandında, 7700 kalori yaktıkça 1 kilo ver. Mantığa bak yahu. Ayrıca arkadaşın ideal kilosu 71. Arkadaş 100 kilo olsa bile 1. sınıf obeze giriyor.
Şu an tahminimce 92-93 kiloyum.

İdeal kilosu 76 100 çıkartırsın ideal kilo için. Kas falan da devreye giriyor çünkü.

Anladım. Yürüyüşü artıracağım.

Yürüyüşü arttırman yetmiyor. Beslenmeni de düzenlemen gerek. Kilonu 90 olarak baz aldığımızda günlük kalori ihtiyacın 2500 civarlarında. 500-600 eksiğini almalısın ki kilo verebilesin. 500-600 fazlasını alırsan kilo alırsın. Kilo alıp vermenin mantığı budur. 1900-2000 kalori civarında beslensen rahat şekilde kilo verirsin.

Yürüyüşü arttırman yetmiyor. Beslenmeni de düzenlemen gerek. Kilonu 90 olarak baz aldığımızda günlük kalori ihtiyacın 2500 civarlarında. 500-600 eksiğini almalısın ki kilo verebilesin. 500-600 fazlasını alırsan kilo alırsın. Kilo alıp vermenin mantığı budur. 1900-2000 kalori civarında beslensen rahat şekilde kilo verirsin.
Anladım. Teşekkürler. Dikkat etmeye çalışacağım. Babamı ikna edebilirsem spor salonuna da yazılacağım.

Anladım. Teşekkürler. Dikkat etmeye çalışacağım. Babamı ikna edebilirsem spor salonuna da yazılacağım.

İlla spor salonu olmak zorunda değil. Dövüş sporları seviyorsanız onlara yazılmanız daha çok kilo verdirecektir. Bütçeniz yoksa calisthenics de yapabilirsiniz.

İlla spor salonu olmak zorunda değil. Dövüş sporları seviyorsanız onlara yazılmanız daha çok kilo verdirecektir. Bütçeniz yoksa calisthenics de yapabilirsiniz.

Aslında kick box falan giderse hem dövüş öğrenir hem de daha estetik bir vücudu olur. Hem de babası izin verir boş ağırlık kaldıracağına kendini savunma dersi alır der. Mantıklı.