Detaylar
Kim cevapladı?tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Sorduğun soruda abartı yapıyorsan suç senin sağlık konusundan bahsediyoruz her sıcaklık ve soğukluk seviyesinin farklı etkileri oluyor.Siz hiç abartı cümlesi duymadınız mı arkadaşlar bu linç be?
- Makaleler
- 9
Kalbiniz ile alakalı bir sağlık probleminiz yoksa veya halihazırda tedavi görmüyorsanız soğuk su ile duş alabilirsiniz.
Öte yandan halihazırda tedavi görüyorsanız veya hastalık geçmişiniz varsa, uzun süreler soğuk su ile duş almaktan kaçınmalı ve almaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Yapılan bir çalışma, soğuk su ile duş almanın acıyı azaltıcı, kas spazmlarının önüne geçici etkilerinin olduğunu göstermiştir:
www.ncbi.nlm.nih.gov
Yapılan başka bir çalışmada ise stres hormonlarında düşüş, metabolizmada hızlanma ile beraber kalp ritminde ve kan basıncında artışa sebep olduğu görülmüştür.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Bu sebeplerden faydalarının yanında, kalbe olan etkilerinden ötürü tedavi görüyorsanız doktoronuza görünmeden bir anda kendinizi soğuk suyun altına sokmayın.
Öte yandan halihazırda tedavi görüyorsanız veya hastalık geçmişiniz varsa, uzun süreler soğuk su ile duş almaktan kaçınmalı ve almaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Yapılan bir çalışma, soğuk su ile duş almanın acıyı azaltıcı, kas spazmlarının önüne geçici etkilerinin olduğunu göstermiştir:
Scientific Evidence-Based Effects of Hydrotherapy on Various Systems of the Body - PMC
The use of water for various treatments (hydrotherapy) is probably as old as mankind. Hydrotherapy is one of the basic methods of treatment widely used in the system of natural medicine, which is also called as water therapy, aquatic therapy, pool ...
Yapılan başka bir çalışmada ise stres hormonlarında düşüş, metabolizmada hızlanma ile beraber kalp ritminde ve kan basıncında artışa sebep olduğu görülmüştür.
Human physiological responses to immersion into water of different temperatures - PubMed
To differentiate between the effect of cold and hydrostatic pressure on hormone and cardiovascular functions of man, a group of young men was examined during 1-h head-out immersions in water of different temperatures (32 degrees C, 20 degrees C and 14 degrees C). Immersion in water at 32 degrees...
Bu sebeplerden faydalarının yanında, kalbe olan etkilerinden ötürü tedavi görüyorsanız doktoronuza görünmeden bir anda kendinizi soğuk suyun altına sokmayın.
Arkadaş doğru söylüyor.O soğukta su olmaz. Buzlaç olur en alışkın haliyle.
Silverback Gorilla
Üstün
Kalbiniz ile alakalı bir sağlık probleminiz yoksa veya halihazırda tedavi görmüyorsanız soğuk su ile duş alabilirsiniz.
Scientific Evidence-Based Effects of Hydrotherapy on Various Systems of the Body - PMC
The use of water for various treatments (hydrotherapy) is probably as old as mankind. Hydrotherapy is one of the basic methods of treatment widely used in the system of natural medicine, which is also called as water therapy, aquatic therapy, pool ...www.ncbi.nlm.nih.gov
![]()
Human physiological responses to immersion into water of different temperatures - PubMed
To differentiate between the effect of cold and hydrostatic pressure on hormone and cardiovascular functions of man, a group of young men was examined during 1-h head-out immersions in water of different temperatures (32 degrees C, 20 degrees C and 14 degrees C). Immersion in water at 32 degrees...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Adamsın sağ ol var ol.
Max -5 derece ben abarttım biraz ondan sonra biraz kalbim ağrıdı o yüzden açtım konuyu şu an iyiyim.
Ama iyi serinledim.
@Oreki hocam soğuk duştan sonra kalbim ağrıyor ama eskiden soğuk duş manyağıdım o zamanlar -10 derece de bile yıkanırdım şimdi titriyorum. Tekrar alışsam zararı olur mu sizce?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
@Silverback Gorilla ağrı varsa zorlamazdım ben. Nispeten daha ılık bir su ile duş alın. Ağrımadığı noktaya kadar deneyerek bulursunuz.
Silverback Gorilla
Üstün
@Silverback Gorilla ağrı varsa zorlamazdım ben. Nispeten daha ılık bir su ile duş alın. Ağrımadığı noktaya kadar deneyerek bulursunuz.
Eskiden çok seviyordum ne olduysa artık. Neyse. Teşekkürler.