Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Evet, Discord moderatörleri, panelciler, çeşitli uygulamalarda sürekli grup kurup akşama kadar sohbet edenler, milli ve dini değerlere küfredip saygısızlık yapanlar, ilgi için saçma sapan paylaşımlar yapanlar. Mesela, herhangi bir cinsiyette olan kişi saçma sapan bir şey paylaşıyor ve altında o kişinin tüm hemcinslerine sallıyorlar.

Sizce bunun çözümü nedir? Ne gibi kısıtlamalar olmalı ve ne düşünüyorsunuz?

Küresel olarak bakacak olursam, bunun doğrudan bir çözümü olduğunu düşünmüyorum maalesef. Kısıtlama çözüm olur mu bilmem, hatta başarılı bir kısıtlama yapılacağından bile şüpheliyim. Hani panel gibi boş ve gereksiz oluşumları kullanan tiplere belki siber suçlarla mücadele birimleri müdahale edebilir, o konudan yana sıkıntı yok ancak diğer bahsettiğiniz o saçma sapan gruplar, paylaşımlar vs. zaten sosyal medyanın insanlar üzerinde uygulaması beklenen bir görevi bence.

İşte bu yüzden çoğunlukla sosyal medyaya, özellikle Meta'nın uygulamalarına karşıyım. İnsana hiçbir şey katmıyorlar, aksine sadece bir şeyler çalıyorlar gibime geliyor.

Sosyal medyaya 18 yaş kısıtlaması getirilmesi taraftarındayım. Biz eskiden sosyal medyayı birbirimizle, akrabalarımızla, arkadaşlarımızla haberleşmek için kullanırdık fakat günümüzde iş çığrından çıktı diyebilirim.

Günümüzde rezalet bir hale gelmiş durumda tamamen sonlandırılamayacağını düşünüyorum.

Sosyal medyanin iki yüzü var bana göre, sizlerin de dediği karanlık yüzü var, diğer bir yüzü ise işi haline getirenler, eğitim, bilgi için kullananlar. Sosyal medya güzel bir şey ancak sizin nasıl kullandığınıza bağlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
2020'den önce sosyal medya şimdiki gibi değildi. Reels, YouTube Shorts falan yoktu. Asıl bağımlılık yapan şey bunlar. Zaten bunlardan sonra hükümetler de sosyal medyayla uğraşmaya başladı.