jackarmis

Uzman
Dostlar, yapay zekaya full body program yaz demeden beni dinlerseniz sevinirim. Hayatımda ilk kez spora başladım, ilk 15 gün full body diye bir program verdi hoca (yeni gelen herkese veriyorlar), bunu yap alış dediler. Programın içinde bacak yok, yani full body olmuyormuş Gemini/Claude söyledi (yanlışım varsa düzeltirsiniz). Neyse, 15 gün geçti. Bölgesel çalışmaya geç deyip program verdiler. Bu programı Gemini/Claude'a attığımda hocamın ilgisiz, bilgisiz olduğunu söyleyerek programı asla uygulama dediler. Zaten hiçbir şey bilmezken daha da kafam karıştı. Salonda 3 hoca var. Diğerine gidip program istesem asıl istediğim hocaya ayıp olacak. Program istediğim hocaya gitsem önerdiğin program kötüymüş desem tatsızlık çıkacak. İnanılmaz hevesle başladığım sporu bu yüzden bırakmayı düşünüyorum çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım, tecrübeli arkadaşlar bana ne tavsiyelerde bulunur? Yapay zekaya %100 katılıyorum çünkü perşembe ve cuma günü hareketleri yapmak 15 dakika sürecek. 15 dakika yapıp gidecek miyim yani? Hoca iyi niyetlidir belki, ben bilmiyorumdur. Yorumlarınız bana yol gösterecek. Ona göre aksiyon alacağım. Programı alta bıraktım.

Pazartesi: Pull Down 3x12 / Seated Row 3x12 / Halat 3x10-12 / Düz bar 3x10-12 bunlar bitince kardiyo

Salı: Chest press 3x12 / Fly veya (Bench Press) 3x12 (Muhtemelen fly) Bench press neden yazmış bilmiyorum. Bunlar bitince havuz

Çarşamba: Off day (Havuzda yüzeceğim)

Perşembe: Lateral Raise 3x10 / Shoulder Press 3x12 / Ön omuz 3x10 bunlar bitince kardiyo

Cuma: Lunge / Leg press 3x10 / Leg extension 3x10

Cumartesi: Off day (Havuz yüzeceğim)

Pazar zaten salon kapalı.

Ya 1 gün spor 1 gün off olacak şekilde full-body ya da push ve pull günleri olacak haftada 4 gün gideceksin. Push-Pull yaparken atıyorum Pzt-Sal Push; Per-Cu Pull

Eskiden günlere göre vücut antrenmanını normal buluyordum da artık çok saçma. Kas çalışıyor, ondan sonraki çalışması birkaç gün sonra. Bir tek kol kasları bu noktada avantajlı oluyor.

Spor salonundaki hocanın adam akıllı ders yapma ihtimali çok zor. Adam haftada bir güne bacak koymuş. Onda da bacağın sadece üst tarafı çalışıyor. Nerede calf bölgesi kayıp.

Ya 1 gün spor 1 gün off olacak şekilde full-body ya da push ve pull günleri olacak haftada 4 gün gideceksin. Push-Pull yaparken atıyorum Pzt-Sal Push; Per-Cu Pull

Eskiden günlere göre vücut antrenmanını normal buluyordum da artık çok saçma. Kas çalışıyor, ondan sonraki çalışması birkaç gün sonra. Bir tek kol kasları bu noktada avantajlı oluyor.

Spor salonundaki hocanın adam akıllı ders yapma ihtimali çok zor. Adam haftada bir güne bacak koymuş. Onda da bacağın sadece üst tarafı çalışıyor. Nerede calf bölgesi kayıp.
Söylediğine göre yapay zekaların dediği doğru; hoca ilgisiz/bilgisiz. Peki napmalıyım? 2. hocaya mı gideyim, yapay zekadan program mı yazdırayım? Çok kararsızım ne yapacağım konusunda. Bilgi sahibi olmamak çok kötü.

2. Hocaya git. Bu tarz konularda da yapay zekaya güvenmemeni tavsiye ederim. Vaktin varsa antrenman programlaması ile ilgili birçok araştırma var, onları oku.

YouTube'da bilinen antrenörler var, onları da izleyebilirsin.

Söylediğine göre yapay zekaların dediği doğru; hoca ilgisiz/bilgisiz. Peki napmalıyım? 2. hocaya mı gideyim, yapay zekadan program mı yazdırayım? Çok kararsızım ne yapacağım konusunda. Bilgi sahibi olmamak çok kötü.
Yapay zeka hocaya göre ziyadesiyle iyi program yapar. 2. hocayı da dene yine de.

Yapay zeka hocaya göre ziyadesiyle iyi program yapar. 2. hocayı da dene yine de.
Hep yan yana geziyorlar. En iyisi yazan hocaya, hocam gel kağıdı temize çekelim 0'dan yazalım her şeyi diyeyim. Belki o zaman düzgün olur. Bundan başka da çarem yok gibi. Keşke kaliteli bir salona gitseydim bilemedim.

2. Hocaya git. Bu tarz konularda da yapay zekaya güvenmemeni tavsiye ederim. Vaktin varsa antrenman programlaması ile ilgili birçok araştırma var, onları oku.

YouTube'da bilinen antrenörler var, onları da izleyebilirsin.
Ayrılsalar bir gideceğim ama ayıp olur mu düşüncesi var. Bakalım ne yapacağım ben de bilmiyorum, pazartesi belli olur. Dediğin videoları izleyim

Ben 2 ay once basladim PPL + 1 gun sadece ust vucut icin karma calisma yapiyorum. Yeni baslayan birisi oldugum icin programa bench press - deadlift tarzi daha uzmanlik isteyen hareketleri hic katmadim. Zaten onemli olan ilk birkac ay hareket tekniklerini ogrenmek ve vucudu spora alistirmak. Pazartesi gogus - ust omuz ve arka kol, carsamba gunu de arka omuz, sirt ve on kol calisiyorum. Cuma gunu de her bolge icin birer hareket olacak sekilde toplamda 6 hareketle bitiriyorum. Bir gun de sali veya persembe bacak ve karin calisiyorum. Hem gunde ortalama 45-50dk harciyorum hem de ilerleme goruyorum tavsiye edebilirim.