Dolma Kalem

Gelişen
Boyum 180, kilo da 84. Daha önce hiç spor yapmadım biraz bakındım yeni başlayanlar için ilk 2 ay full body antrenman yap deniyor genelde. Dün Trendyol'dan 78 kg'lik dumble seti aldım. Onun dışında başka bir şey yok, evde köyde kaldığım için spor salonuna da gidemiyorum. YouTube'da 1 2 3 4 bu 4 videoyu gördüm. Ege Fitness'ın antrenmanları genelde çok daha sert oluyor ama hiç tecrübem olmadığı için yorum yapamıyorum. Diyet hakkında az çok bilgim var. Sizce bu full body programlardan hangisi daha iyi? Hangisi yeni başlayan biri için daha etkili olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyum 180, kilo da 84. Daha önce hiç spor yapmadım biraz bakındım yeni başlayanlar için ilk 2 ay full body antrenman yap deniyor genelde. Dün Trendyol'dan 78 kg'lik dumble seti aldım. Onun dışında başka bir şey yok, evde köyde kaldığım için spor salonuna da gidemiyorum. YouTube'da 1 2 3 4 bu 4 videoyu gördüm. Ege Fitness'ın antrenmanları genelde çok daha sert oluyor ama hiç tecrübem olmadığı için yorum yapamıyorum. Diyet hakkında az çok bilgim var. Sizce bu full body programlardan hangisi daha iyi? Hangisi yeni başlayan biri için daha etkili olur?
- Antrenman Seçimi:
- İlk olarak; dört videoyu izleyerek hangi antrenmanın sizin düzeyinize uygun olduğuna karar vermeniz lazım. Genellikle, yeni başlayanlar için daha temel hareketler ve düşük yoğunluk önerilir.
- Videolardan Ege Fitness'ın antrenmanları daha sert görünebilir; bu nedenle, ilk iki ay boyunca daha basit ve temel hareketler içeren bir program seçmek daha iyi olabilir.

- Sizin için önerim:
1. Video 1: Temel hareketleri içeriyorsa, ağırlık buna uygun değilse, bu video ile başlamak daha iyi.
2. Video 2: Eğer bu video düşük ağırlık ve form odaklıysa, onu tercih edin.
3. Video 3 ve Video 4: Bu videolar daha yoğun antrenmanlar olabilir, bu nedenle onları daha sonra deneyebilirsiniz.

- Programınız için öneriler:
- İlk 2 Hafta:
- Haftada 3 gün: Pazartesi, Çarşamba, Cuma.
- Her gün için 5-6 temel hareket seçin (squat, şınav, dumbbell row vb.).

- Sonraki 2 Hafta:
- Eğer form ve dayanıklılığınız arttıysa, hareket sayısını ve set sayısını artırabilirsiniz.

- İpuçları:
- Öncelikle ısınma hareketleri ile başlayın (5-10 dakika).
- Her hareketi 10-15 tekrar yapın.
- Ardından soğuma ve esneme hareketleri ile bitirin.

- Diyet:
- Dengeli bir protein, karbonhidrat ve yağ dengesi sağlamaya çalışın.
- Bol su içmeyi unutmayın.

Sıklıkla videoları tekrar izleyin ve hareketleri öğrenmeye çalışın. Eğer daha fazla detaya ihtiyaç duyarsanız, belirli bir video ile ilgili sorularınızı sormaktan çekinmeyin.