Spora nasıl başlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan Yılmaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 121
Merhaba,

16 yaşındayım, boyum 1.85, kilom 70. Belediye fitness salonuna yazıldım. Tek başıma gideceğim. Şu an nizami 1 şınav bile çekemiyorum. Nasıl başlamalıyım? Kaynak ve önerilerinizi paylaşır mısınız?

Yazıldığın yerdeki antrenörlerle bu durumu konuşman en uygunu. Zira buradaki kişiler senin sağlık durumunu bilmediğinden ötürü tavsiye verirlerse sıkıntı olabilir.

Başlaman yeterli gerisi gelir zaten. YouTube'dan falan videolar izleyebilirsin yabancı kanallardan özellikle.

En önemlisi kendine çok basit hedefler koyarak başla ve salonda vücut olarak gelişmiş kişilere bakıp imrenme.

Basit hedeflerden kastım nedir diye soruyorsan; Mesela ilk gün kendine bir hedef koy, şu kadar mekik ve şu kadar şınav çekeceğim de ve uygula bunu. Her gün üstüne kat, düzenli olarak vücut ağırlığında çalış. Ağırlık konusunda sakın abartma, hiçbir şeyin bir kere kaçtığı yok.

Vücudun bir ay içerisinde değişimlerin etkisini gösterecek, direncin artacak, mekik ve şınav sayın artacak. Önce güç kazan, sonra vücudunun neresini geliştirmek istersen oraya yönel.

Antrenör olması daha iyi olur hatta mümkünse kalistenik öğrenmen daha iyi olur spor salonuna bağlı kalmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…