Detaylar
Kim cevapladı?Hoca var. genel olarak haraketlerde yardımcı olup tüyo falan veriyor. ama devamı pt'ye girdiği için ücretli kısma kayıyor diye biliyorum.Spor salonunda hoca var mı, daha önce fitness yaptın mı, hareketleri vs. biliyor musun?
Daha once hiç fitness yapmadım. İlk deneyimim.
Eksiğim olmamasına rağmen ekstra Omega magnezyum ve D3K2 almamın bi zararı olmaz mı? Faydaları nedir?Creatine kullanmadan once tahlil verin. Bazi kisilerde dogal olarak yuksek seviyede oluyor zaten bosuna bobrekleri yormayin. Once tahlil. Herhangi bir eksigin yoksa Omega , magnezyum ve D3K2 alabilirsin. Ilk birkac hafta agirliktan ziyade hareketlerin teknigine odaklanin. Atiyorum bir hareketi 20kg ile yapabiliyor olmaniza ragmen 15 ile baslayin teknige daha cok odaklanin. Bir anda yuksek agirlikla girmenize gerek yok yani illa sonradan yukseltirsiniz. Zaten ilk 2-3 ay beyin ve kaslar arasindaki iletisim ve koordinasyonun gelismesi onemli. Sen vucudunu taniyacaksin, tepkilerini ogreneceksin gibi gibi. Cok fazla bir kilon yok gibi zaten gunluk ortalama 500-600 kalori acik versen yeterli olur. Kilona gore en azindan 130g protein almaya bak. Karbonhidrat cok onemli ozellikle pilav enerji acisindan. Lor peyniri bug gibi bir gida tuzsuz ve yagsiz ama cok iyi protein veriyor kesinlikle oneririm.
Lor peynirini yeni sipariş ettim denemek istiyorum. Çok kuru olunca sevmıyordum fakat farklı alternatifler deneyeceğim.
Görkem Say 40
Üstün
Kendime uygun planı nasıl bulabilirim? Ne çalışmam lazım vb.
Bütçe olarak pek sıkıntım yok. kaliteli takviyeler ile çalışmak istiyorum. Saydığın supplementlerin faydalarını ve varsa dezavantajlarını paylaşır mısın?
Spora genel olarak ısınmadan başlıyordum. Artık dikkat edeceğim bu duruma.
Omuz kısmında lateral raise yapıyordum gym'in verdiği programa uyarak. Fakat bu harakette 2.5 kg cok kolay geliyor. 5kg ise zorluyor. ne yapmalıyım?
Cardio genel olarak çok sıkıyor beni. onun için bir çözüm var mı? ne yapmalıyım?
Arastirman gerekiyor bu bir surec yani bir anda olmuyor. Her bolge icin haftada ortalama 3 hareket toplam 9 set civari yapabiliyorsan yeterli olur genel olarak. Programlara bakip kendine uygun olani sececeksin. Ben salonda cok kalmayi cok sevmiyorum ondan PPL + 1 gun de sadece ust vucut yapiyorum mesela. Sen kalmayi seviyorsan ilk 1-2 ay full body girebilirsin haftada 3 gun. Temel mantiklari oturtunca gerisi gelir zaten. Bir de hareketlerini cesitlendirmeye bak. Atiyorum haftada 3 hareket biceps yapacaksan ucu de ayni hareket olmasin. Bir tane preacher curl at, bir tane dumbbell curl ve bir tane de cable curl at ornek veriyorum. Beslenmene ve uykuna dikkat etmen lazim. Agirsaglam'i takip et direkt bir de uygulamasi da baya ise yariyor.
Ben de 3 ay önce spora başladım, ilk 20 gün hareketleri bilmediğim için ve hoca da yardım etmeyince bırakmayı düşündüm. Şu an iyi ki pes etmemişim diyorum çünkü fitness sayesinde 3 ayda hayatım değişti. Öncelik olarak bunu söylüyorum, bir şeyler ters giderse asla moralini bozma ve pes etme, mutlaka düzelecek.Hoca var. genel olarak haraketlerde yardımcı olup tüyo falan veriyor. ama devamı pt'ye girdiği için ücretli kısma kayıyor diye biliyorum.
Eksiğim olmamasına rağmen ekstra Omega magnezyum ve D3K2 almamın bi zararı olmaz mı? Faydaları nedir?
Lor peynirini yeni sipariş ettim denemek istiyorum. Çok kuru olunca sevmıyordum fakat farklı alternatifler deneyeceğim.
Boy kilon bence harika, aletleri öğrenme adına hocandan 'full body' bir program isteyebilirsin. Bunun için para talep edeceklerini düşünmüyorum. Isınma babında ve aletleri öğrenmek adına. 2 Hafta böyle idare ettikten sonra yapay zekalara kendinle ilgili detay vererek program yazdırabilirsin. Emin ol o salondaki hocalardan daha iyi yazarlar. Hiç para vermene gerek yok. Sadece alışma süreci için program isteyeceksin. Aletleri ve nasıl yapıldığını öğrenmiş olacaksın ve süreç içinde zaten araştıra araştıra diğerlerini de öğrenmiş olacaksın.
Görkem Say 40
Üstün
Hoca var. genel olarak haraketlerde yardımcı olup tüyo falan veriyor. ama devamı pt'ye girdiği için ücretli kısma kayıyor diye biliyorum.
Eksiğim olmamasına rağmen ekstra Omega magnezyum ve D3K2 almamın bi zararı olmaz mı? Faydaları nedir?
Omega 3'un katkisi cok hem toparlanmana yardimci olur hem de kaslardaki agrilarini azaltir. Eklemlere de iyi geliyor. D3K2'de genel olarak kemiklere iyi geliyor. Magnezyum da enerji verir uzerindeki uyuksuklugu atmana yardimci olur kaslara da faydasi var. Ama dedigim gibi once tahlil ver bunlardan birisinde fazlan varsa kullanmana gerek kalmaz. Omega 3'u surekli balik yemiyorsan her halukarda alabilirsin onun zarari yok. Lor peynirini de tavsiyem yumurtayla kullan. Tavaya az bir sey zeytinyagi koy 100-150gr lor peynirini ekle. Peynir biraz eriyince 3 yumurtayi cirpip tavada karistir akiyor direkt. Yanina da dometes - salatalik - maydonoz - roka - avokado vs. eklersin al sana mis gibi kahvalti. Bazen yumurtaya biber vs. eklersin bazen yulaf eklersin ya da bol yumurtali menemen yaparsin yaninda yersin loru.
3 ayda nasıl bir değişiklik oldu? Bilgi verebilir misin?Ben de 3 ay önce spora başladım, ilk 20 gün hareketleri bilmediğim için ve hoca da yardım etmeyince bırakmayı düşündüm. Şu an iyi ki pes etmemişim diyorum çünkü fitness sayesinde 3 ayda hayatım değişti. Öncelik olarak bunu söylüyorum, bir şeyler ters giderse asla moralini bozma ve pes etme, mutlaka düzelecek.
Boy kilon bence harika, aletleri öğrenme adına hocandan 'full body' bir program isteyebilirsin. Bunun için para talep edeceklerini düşünmüyorum. Isınma babında ve aletleri öğrenmek adına. 2 Hafta böyle idare ettikten sonra yapay zekalara kendinle ilgili detay vererek program yazdırabilirsin. Emin ol o salondaki hocalardan daha iyi yazarlar. Hiç para vermene gerek yok. Sadece alışma süreci için program isteyeceksin. Aletleri ve nasıl yapıldığını öğrenmiş olacaksın ve süreç içinde zaten araştıra araştıra diğerlerini de öğrenmiş olacaksın.
1 ay olucak benim yeni (geçirdiğim operasyondan sonra doktor onayı ile başlamama rağmen operasyon bölgesinde ağrı olduğu için 1 hafta ara verdim). gitmeyi seviyorum.
Kahvaltı önerini deneyeceğim. teşekkür ederim güzel duruyor.Omega 3'un katkisi cok hem toparlanmana yardimci olur hem de kaslardaki agrilarini azaltir. Eklemlere de iyi geliyor. D3K2'de genel olarak kemiklere iyi geliyor. Magnezyum da enerji verir uzerindeki uyuksuklugu atmana yardimci olur kaslara da faydasi var. Ama dedigim gibi once tahlil ver bunlardan birisinde fazlan varsa kullanmana gerek kalmaz. Omega 3'u surekli balik yemiyorsan her halukarda alabilirsin onun zarari yok. Lor peynirini de tavsiyem yumurtayla kullan. Tavaya az bir sey zeytinyagi koy 100-150gr lor peynirini ekle. Peynir biraz eriyince 3 yumurtayi cirpip tavada karistir akiyor direkt. Yanina da dometes - salatalik - maydonoz - roka - avokado vs. eklersin al sana mis gibi kahvalti. Bazen yumurtaya biber vs. eklersin bazen yulaf eklersin ya da bol yumurtali menemen yaparsin yaninda yersin loru.
Geraltın kılıcı 70
Üstün
1 ay bence düşük kiloda 3x12 tekrar setler yap. Zaten gittiğin salondaki insanlar yazıyorlar. Ortalama 15 dakika yürüyüş her set sonunda. Takviyeleri 3 aydan sonra düşünün.Merhaba,
Spora yeni başladım. Güncel ölçülerim 183 cm boy ve 91.9 kg'yim. Spor konusunda deneyimlilere birkaç sorum olacak.
Antrenman sırasında nelere dikkat etmeliyim? Ekstra olarak yapmam gereken şeyler var mı?
Normal PT alacak kadar param yok ama online PT falan alınır mı?
Takviye kullanmam gerekiyor mu?
Spora yeni başlayan biri için verebileceğiniz ekstra tavsiye, bilmem gerekenler vb. var mı?
Yardımlarınızı bekliyorum.
15 dakika koşuyu her set sonunda derken her gün sonunda dediniz değil mi?1 ay bence düşük kiloda 3x12 tekrar setler yap. Zaten gittiğin salondaki insanlar yazıyorlar. Ortalama 15 dakika yürüyüş her set sonunda. Takviyeleri 3 aydan sonra düşünün.
Görkem Say 40
Üstün
Bu arada yuksek agirliktan kacinman gereken tek bolge omuz. Lateral Raise falan yaparken tekniklere iyi bak dusuk kilo yuksek tekrar yapman daha iyi olur yoksa omzu sakatlarsan toparlamasi zor oluyor.
Leteral raise'de 2.5kg'ye düsmem iyi olur o zaman. 5kg cok zor geliyordu 2. seti cikaramıyordum.Bu arada yuksek agirliktan kacinman gereken tek bolge omuz. Lateral Raise falan yaparken tekniklere iyi bak dusuk kilo yuksek tekrar yapman daha iyi olur yoksa omzu sakatlarsan toparlamasi zor oluyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul ve eşi gözaltına alındı
- Mustafa Aydın
-
-
Trabzon'da duvara yazılan ''İyi ki varsın Eren'' grafitisi silindi