elweald

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

İnternetten aldığım paket ile evden spor yapmaya başlayacağım. Programdaki hocama sordum fakat yine de sizden de bilgi almak istiyorum.

Supplement, protein tozu, creatine, pirinç kreması vs. bunlardan hangilerini önerirsiniz ve hangi markayı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Multivitamin öneririm. Markası önemli değil, değerleri önemli.

Bütçeniz varsa magnezyum ve ekstra D vitamini alabilirsiniz. Harici bir şeye gerek yok. Magnezyum alırken türüne dikkat edin, birkaç farklı türü var ancak şu anda sporcular için hangisinin uygun olduğunu hatırlamıyorum. Diğer üyeler yardımcı olacaktır.

Bunlar dışında isterseniz kreatin alabilirsiniz, tercihe bağlı ama faydalı bir supplement. Kreatinin de markası önemsiz, ucuz olanı alıp geçin.

Gün içerisinde yeterli besin alıyorsanız BCA, EAA gibi ürünlere gerek yok.

Düzenleme: hafta en az bir defa balık tüketmiyorsanız Omega 3 de almanızı öneririm. EPA değeri DHA değerinden fazla olsun kâfi.

Öncelikle, düzenli spor yapma alışkanlığı edinene kadar herhangi bir alım yapmamanızı öneririm. Israrcı iseniz:

Kreatin, "çalıştığı su götürmez gerçek" diyebileceğimiz nadir takviyelerdendir.
Protein alımınızda eksik olduğu kanaatindeyseniz toz alınabilir ama sihirli bir şey kesinlikle değildir. Spor özelinde konuşmak gerekirse, diğer şeylere ihtiyacınız yok.
Spordan bağımsız genel yaşantı kalitesi için multivitamin önerisine katılıyorum. Fazla güneş görmüyorsanız D vitamini de takviye edilebilir.

Öncelikle, düzenli spor yapma alışkanlığı edinene kadar herhangi bir alım yapmamanızı öneririm. Israrcı iseniz:

Kreatin, "çalıştığı su götürmez gerçek" diyebileceğimiz nadir takviyelerdendir.
Protein alımınızda eksik olduğu kanaatindeyseniz toz alınabilir ama sihirli bir şey kesinlikle değildir. Spor özelinde konuşmak gerekirse, diğer şeylere ihtiyacınız yok.
Spordan bağımsız genel yaşantı kalitesi için multivitamin önerisine katılıyorum. Fazla güneş görmüyorsanız D vitamini de takviye edilebilir.

Hocam dediklerinize ürün markası veya link atabilir misiniz rica etsem.

@RPM, hocam seninde aklındaysa atabilir misin bildiğin var ise.

@RPM, hocam seninde aklındaysa atabilir misin bildiğin var ise.

Ayrı olarak D vitaminini eczaneden alabilirsiniz, internette de satılıyor ama eczaneden almak en iyisi sanırım. Kargo beklemezsiniz.

Kreatin için de örnek olması açısından attım. İnternetten araştırıp fiyat/servis şeklinde hesaplayıp en uygun geleni almanızı öneririm. Servis başına 5 gram olacak şekilde hesaplayın.

Yaşın 30 üstü yoksa hiçbirini, 30 üstüyse duruma (kan tahliline) göre bazıları düşünülebilir. Daha kardiyovasküler olarak stabilite kazanmadan, düzgün formda spor yapmaya alışamadan takviye al diyen kimse oradan kaçsanız iyi edersiniz.

Biraz araştırdım ve altta attıklarıma karar verdim. Sizce bunları bir anda kullanmaya başlamak sorun çıkarır mı yani yan etkisi olur mu ve seçim olarak iyi ürünler mi?

• Nature's supreme multi magnesium complex.
  • Nature's supreme multivitamin for men.
  • Supplementler.com creatine (creapure®)
  • Nature's supreme Omega 3
  • Supplementler.com whey protein.
  • Devit-3 20.000 ıu D vitamini.
  • Newlife B12 Plus.
  • Bigjoy thermonator L-Carnitine 1000 ML.

@elweald attıklarınızın bir kısmı sporcuların kullanması gereken takviyelerken bazıları her insanın kullanması gereken. Spor için olanları şimdi almayın sporda minumum 3 ay doldurun zaten o 3 ayı doldurabilirseniz takviye bakmaya başlarsınız.

Spor dışında alınabilecek takviyeler: Magnezyum, multivitamin, Omega 3, D vitamini, B12.