Spotify bana alakalı şarkılar sunuyor her zaman. Müzik ses kalitesi ise dinlediğim cihaz kaliteli olduğu için bir farkı anlamak imkansız.

Ben Spotify'ı tercih ederdim.
Bunu artık çoğu program yapabiliyor, YT Music de bana alakalı ve çok güzel listeler sunuyor. Ayrıca daha ucuza hem YT Premium hem Music almış oluyoruz. 60 TL'ye bireysel Spotify için hayatta para ödemem ben.

Neymiş bu ses kalitesi merak ettim.
Bakın diğer kıyaslamalarda kıyasıya kapışırız da şu konuda Apple nefret ediciliği yapmayın bari. Ses kalitesi rakipsiz denebilecek kadar iyi Apple Music’te. Bu gözle görülebilen, kulakla duyulabilen, teknik ve bilimsel bir gerçek. Bu konuda tek karşı argüman bile kabul edilemez.

Kütüphane ve öneri algoritması konularına gelirsek diğerleri çok daha iyi, ben de rakiplerin iyi yönlerini kabul ediyorum yani.

Kablolu kulaklık ile dinlemen lazım.
Neden? Kablosuz olunca Hi-Fi yalan oluyor diye bir şey mi var?
Bakın diğer kıyaslamalarda kıyasıya kapışırız da şu konuda Apple nefret ediciliği yapmayın bari. Ses kalitesi rakipsiz denebilecek kadar iyi Apple Music’te. Bu gözle görülebilen, kulakla duyulabilen, teknik ve bilimsel bir gerçek. Bu konuda tek karşı argüman bile kabul edilemez.

Kütüphane ve öneri algoritması konularına gelirsek diğerleri çok daha iyi, ben de rakiplerin iyi yönlerini kabul ediyorum yani.
Apple'ın arayüzü de çok kötü, Windows hala iTunes kullanıyor (Preview Apple Music versiyonu stabil değil).

Spotify'a da şarkı yükleyebiliyorsun? Apple'a da öyle? Kütüphane bu sayılmıyor? Kütüphane dediğin şey şirketin sana direkt sunduğu toplamdır.
100 milyon şarkı var yeterli bence. Fakat kütüphane olarak spoyify daha iyi zaten bunu inkar etmiyorum. Arkadaş ses kalitesini önemsiyor. Bu yüzden Apple Music öneriyorum.

Spotify: Güzel arayüz, pahalı, ses kalitesine değmeyen program.
Youtube: Arayüz güzel ama biraz daha gelişebilir, ses kalitesi Spotify ile neredeyse aynı, kütüphanesi çok geniş, parasına değer.
Apple: Rakipsiz kalite, Android için ve Windows için arayüz berbat, kütüphane o kadar da geniş değil, Kayıpsız sese değebilir.
En güzel özet.

Ben burada bir nefret yapmıyorum. Ben 4 aydır Apple Music kullanıyorum. Youtube Musicte kullandım. Benim Apple Music kullanma sebebim bir sanatçının Youtube Music'e şarkısını yüklememesi. Aralarında uçurum bir fark yok bunu demeye çalışıyorum

Son düzenleme:

Anlamazlar. Bu arada Apple Music android tarafına da iyi bakıyor. Ne bu nefret anlamadım.

@Astronotarda

YouTube Music, bana alakasız ve benim listemde olan şarkıları önerdi hep. O yüzden pek kullanmıyorum orayı. Algoritma olarak Spotify daha iyi diye düşünüyorum.

Para ve üyelik konusuna gelirsek, Spotify dışı başka bir müzik platformuna para vermedim. YT'yi ReVanced olarak dinliyoruz. :D