Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kaynak olarak izlediğim videonun 7. dakikasında run.bat çalıştırıldıktan sonra Automatic 1111 arayüzü açılıyor, bu kısma kadar videodaki her şeyi eksiksiz yapmama rağmen bende arayüz açılmıyor.
Ayrıca run.bat'ı videodaki gibi 2. kez çalıştırdığımda aşağı doğru akan kod satırlarının arasında "Error code 128" yazdığını gördüm. Bu hata kodunun yaşadığım sorun ile bir bağlantısı var mı? arayüzün açılması için ne yapmam lazım?
Stable Diffusion'un resmî Discord sunucusu sayesinde artık arayüz açılıyor.
run.bat dosyasını çalıştırdıktan sonra update.bat dosyasını çalıştırdım. Daha sonrasında tekrar run.bat dosyasını çalıştırdım. "Webui" klasöründeki webui-user.bat dosyasını çalıştırmak istediğimde kullandığım Python sürümü yüzünden eylemin gerçekleşemediğini fark ettim, Python'un 3.10.11 sürümünde kullanılması tavsiye ediliyor, ben ise 3.12 kullanıyordum. 3.12 sürümünü kaldırdıktan sonra 3.10.11 kurdum. Tekrar installer'i çalıştırıp aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdim:
Modify>Next>"add python to environment variables" seçeneğini işaretleyin>install.
Tekrar webui-user.bat dosyasını çalıştırdım ve indirilmesi gereken bazı gerekli parçalar sırasıyla indirildi. İndirme bittikten sonra arayüz otomatik olarak açıldı.
Bende her şey sağlıklı bir şekilde çalıştı, konuyla paralel bir şekilde denemiştim ben de. Denediğim bilgisayarda NVIDIA ekran kartı olmadığı için ayrıntılarını paylaşmaya gerek duymadığım ek ayarlar da yaptım.
Arayüzü açmakla ilgili değil aslında pek o, detaylara boğmayayım sizi. Sadece gördüğüm sebeplerden biriydi internet yavaşlığı, sizinki başka bir şey olabilir.
run.bat dosyasını çalıştırdıktan sonra update.bat dosyasını çalıştırdım. Daha sonrasında tekrar run.bat dosyasını çalıştırdım. "Webui" klasöründeki webui-user.bat dosyasını çalıştırmak istediğimde kullandığım Python sürümü yüzünden eylemin gerçekleşemediğini fark ettim, Python'un 3.10.11 sürümünde kullanılması tavsiye ediliyor, ben ise 3.12 kullanıyordum. 3.12 sürümünü kaldırdıktan sonra 3.10.11 kurdum. Tekrar installer'i çalıştırıp aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdim:
Modify>Next>"add python to environment variables" seçeneğini işaretleyin>install.
Tekrar webui-user.bat dosyasını çalıştırdım ve indirilmesi gereken bazı gerekli parçalar sırasıyla indirildi. İndirme bittikten sonra arayüz otomatik olarak açıldı.
Aslında update.bat'ten önce run.bat'i çalıştırmaya gerek yok. Videoda, update.bat'i çalıştırmadan run.bat'i çalıştırınca meydana gelecek hataları göstermek istemiş olmalı Can Sungur. Burada belirtilen adımlar da bunu destekler nitelikte. İlk update.bat ve sonra run.bat çalıştırılsa yeterli olmalı. Pek önemli bir nokta olduğu söylenemez ama üstünde durmak istedim.
Ekran görüntüsü rica etmiştim ama sorun çözülmüş zaten, gerek kalmadı.
run.bat'i çalıştırmadan direkt webui-user.bat'i çalıştırmak, İndirdiğiniz zip ile birlikte gelen Git yerine sistemdeki Git'i kullandırıyor galiba. Dosyaları incelemiştim de böyle bir tahminde bulundum. Belki bundan dolayı Git'ten kaynaklanan 128 hatası kaybolmuştur.
Sorun çözülmüş olsa da yine de yorumlarda bulunmak istedim, Git hatası bayağı merak ettirdi kendini çünkü.
Python sürümü yüzünden eylemin gerçekleşemediğini fark ettim, Python'un 3.10.11 sürümünde kullanılması tavsiye ediliyor, ben ise 3.12 kullanıyordum. 3.12 sürümünü kaldırdıktan sonra 3.10.11 kurdum.
Maalesef webui-user.bat Git'i manuel indirdikten sonra da açılmıyordu, gelen ekran:
Bana bu hatanın Python sürümünden dolayı olduğunu söylediler. 3.12'yi kaldırıp 3.10.11 kurdum ve üstteki adımları izleyince çalıştı. Çoğu kişi 3.12 kullanıyor gözlemlediğim kadarı ile, neden 3.12'de böyle bir hata veriyor? Buna anlam veremiyorum.
Bana bu hatanın Python sürümünden dolayı olduğunu söylediler. 3.12'yi kaldırıp 3.10.11 kurdum ve üstteki adımları izleyince çalıştı. Çoğu kişi 3.12 kullanıyor gözlemlediğim kadarı ile, neden 3.12'de böyle bir hata veriyor? Buna anlam veremiyorum.
Python'u güncellemişsin. 3.11'in üstünde düzgün çalışmıyor. Hem text-generation-webui hem de stable-diffusion-webui ile Linux'da çileden çıkarmıştır kendisi beni. Geliştiricinin önerdiği 3.10.6 sürümünü kullan. Gene hata yaşıyorsan sil ve yeniden yükle stable-diffusion-webui'ı(Python 3.10.6 yüklüyken).
Python'u güncellemişsin. 3.11'in üstünde düzgün çalışmıyor. Hem text-generation-webui hem de stable-diffusion-webui ile Linux'da çileden çıkarmıştır kendisi beni. Geliştiricinin önerdiği 3.10.6 sürümünü kullan. Gene hata yaşıyorsan sil ve yeniden yükle stable-diffusion-webui'ı.
Git hatası geçip yerine Python hatası gelmiş, ilerleme kaydedilmiş yani. İlginç olansa ben run.bat'i çalıştırabiliyordum, Git hatası gelmiyordu... Neyse, saldım artık onu. : D Sinir etti.
Aşağıda aktardığım bilgiler yalnızca kafanızdaki soru işaretlerini biraz olsun giderebilmek adına. Konudan çok sapmamak adına bazı detayları es geçeceğim ama araştırması zevkliydi, bilmediğim şeyler öğrendim.
webui-user.bat'i çalıştırdığınızda tahmin edebileceğiniz üzere arka planda birtakım işler dönüyor, bunlardan birisi de launch_utils.py'daki şu kısım:
Hatayı biraz inceleyince buraya ulaşılabiliyor. Burada torch==2.1.2 ibaresini görüyorsunuz yani hardcoded bir şekilde torch'un indirilmek istenen sürümü belirtilmiş. Bu komutu, ekran görüntüsündeki son satırlarda da görebiliyorsunuz. Şimdiyse pip'in bunu indirmek için göz attığı "siteye" bakalım: https://download.pytorch.org/whl/torch/
Burada Ctrl + F ile cp312 (Python 3.12'ye denk geliyor.) aramasını yapın. Eşleşen dosyaların başlarında, hata mesajındaki (from versions: 2.2.0, ...) kısmındaki sürümleri göreceksiniz yani 3.12'ye uygun sürümleri. 2.1.2 sürümlü dosyaların eşleşmediğini görebilirsiniz. Python 3.12 için pip bu yüzden torch==2.1.2'yi indiremiyor ve hata alıyorsunuz.
3.10.x içinse galiba sizde şu dosya kullanılıyor: torch-2.1.2+cpu-cp310-cp310-win_amd64.whl. Diğer kütüphaneleri bilmiyorum ama torch için 3.10.11 bile uygun gözüküyor ki hata almadınız. 3.11 bile destekleniyor gördüğüm kadarıyla.