Çözüldü Stable Diffusion kurulumunda Automatic 1111 arayüzü açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Git hatası geçip yerine Python hatası gelmiş, ilerleme kaydedilmiş yani. İlginç olansa ben run.bat'i çalıştırabiliyordum, Git hatası gelmiyordu... Neyse, saldım artık onu. : D Sinir etti.

Aşağıda aktardığım bilgiler yalnızca kafanızdaki soru işaretlerini biraz olsun giderebilmek adına. Konudan çok sapmamak adına bazı detayları es geçeceğim ama araştırması zevkliydi, bilmediğim şeyler öğrendim.

webui-user.bat'i çalıştırdığınızda tahmin edebileceğiniz üzere arka planda birtakım işler dönüyor, bunlardan birisi de launch_utils.py'daki şu kısım:

[CODE lang="python" highlight="4"]...
def prepare_environment():
torch_index_url = os.environ.get('TORCH_INDEX_URL', "https://download.pytorch.org/whl/cu121")
torch_command = os.environ.get('TORCH_COMMAND', f"pip install torch==2.1.2 torchvision==0.16.2 --extra-index-url {torch_index_url}")
...
...[/CODE]

Hatayı biraz inceleyince buraya ulaşılabiliyor. Burada torch==2.1.2 ibaresini görüyorsunuz yani hardcoded bir şekilde torch'un indirilmek istenen sürümü belirtilmiş. Bu komutu, ekran görüntüsündeki son satırlarda da görebiliyorsunuz. Şimdiyse pip'in bunu indirmek için göz attığı "siteye" bakalım: https://download.pytorch.org/whl/torch/

Burada Ctrl + F ile cp312 (Python 3.12'ye denk geliyor.) aramasını yapın. Eşleşen dosyaların başlarında, hata mesajındaki (from versions: 2.2.0, ...) kısmındaki sürümleri göreceksiniz yani 3.12'ye uygun sürümleri. 2.1.2 sürümlü dosyaların eşleşmediğini görebilirsiniz. Python 3.12 için pip bu yüzden torch==2.1.2'yi indiremiyor ve hata alıyorsunuz.

3.10.x içinse galiba sizde şu dosya kullanılıyor: torch-2.1.2+cpu-cp310-cp310-win_amd64.whl. Diğer kütüphaneleri bilmiyorum ama torch için 3.10.11 bile uygun gözüküyor ki hata almadınız. 3.11 bile destekleniyor gördüğüm kadarıyla.

Bu projenin için zibille kütüphane ve bağlılık var. Biri olmasa bile başkası sorun çıkarabilir. Takibini yapmak zor olabilir. 3.10'dan 3.12'ye kadar kendi bilgisayarımda stable-diffusion-webui çalışıyordu mesela, ben 3.11 tercih ediyorum. Text-generation-webui mesela 3.12 asla kabul etmiyor. Benim bilgisayarımda çalışsa da başka bilgisayarda nasıl tepki verir bilemiyorum.

Bu projenin için bir sürü kütüphane ve bağlılık var. Biri olmasa bile başkası sorun çıkarabilir. Takibini yapmak zor olabilir.

Haklısınız tabii, diğer kütüphanelerin durumunu bilmediğimi şurada belirtmiştim:

3.10.x içinse galiba sizde şu dosya kullanılıyor: torch-2.1.2+cpu-cp310-cp310-win_amd64.whl. Diğer kütüphaneleri bilmiyorum ama torch için 3.10.11 bile uygun gözüküyor ki hata almadınız. 3.11 bile destekleniyor gördüğüm kadarıyla.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt