Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sickboyrari

Üstün
Sosyal Locası
Makaleler
1
Yer
Kaotic
Kaynak olarak izlediğim videonun 7. dakikasında run.bat çalıştırıldıktan sonra Automatic 1111 arayüzü açılıyor, bu kısma kadar videodaki her şeyi eksiksiz yapmama rağmen bende arayüz açılmıyor.

Ayrıca run.bat'ı videodaki gibi 2. kez çalıştırdığımda aşağı doğru akan kod satırlarının arasında "Error code 128" yazdığını gördüm. Bu hata kodunun yaşadığım sorun ile bir bağlantısı var mı? arayüzün açılması için ne yapmam lazım?

Çözüm
Stable Diffusion'un resmî Discord sunucusu sayesinde artık arayüz açılıyor. :)

run.bat dosyasını çalıştırdıktan sonra update.bat dosyasını çalıştırdım. Daha sonrasında tekrar run.bat dosyasını çalıştırdım. "Webui" klasöründeki webui-user.bat dosyasını çalıştırmak istediğimde kullandığım Python sürümü yüzünden eylemin gerçekleşemediğini fark ettim, Python'un 3.10.11 sürümünde kullanılması tavsiye ediliyor, ben ise 3.12 kullanıyordum. 3.12 sürümünü kaldırdıktan sonra 3.10.11 kurdum. Tekrar installer'i çalıştırıp aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdim:

Modify>Next>"add python to environment variables" seçeneğini işaretleyin>install.

Tekrar webui-user.bat dosyasını çalıştırdım ve indirilmesi gereken bazı gerekli parçalar sırasıyla indirildi. İndirme bittikten sonra arayüz otomatik olarak açıldı.

1582024.webp

Şimdi geriye LoRa'yı eğitmesi kaldı... ✌️ 👻
Videoda, şuradaki sd.webui.zip üzerinden ilerleniyor ve bu zipin içinde Git mevcut. Oradaki Git'i kullanıyor scriptler, Elle kurulmasına gerek yok sanırsam, zaten tahminimce böyle bir hata kodu da vermezdi Git eksik olsa.
Git ile kurmak bence daha avantajlı. Stable diffusion webui sürekli geliştirilen bir proje. Video rehber geçerliliğini yitirmiş olabilir. Git'i kurup 2-3 komutu arka arkaya yazmak daha güvenilir. Git sayfasındaki README dosyasında zaten yazılacak komutlar da var. git yüklüyse "git" komutunun çıktı vermesi gerekir.

Video rehber geçerliliğini yitirmiş olabilir.

Şurada, güncel README'de videodaki yöntem yer alıyor: GitHub - AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui: Stable Diffusion web UI

Git yüklüyse "git" komutunun çıktı vermesi gerekir.

Sunulan zipin içinde, sistemden bağımsız olarak Git yer alıyor. Komutu bağımsız olarak çalıştırınca sistemde arıyor olmalı, sistemde kurulu olmadığı için de bulamıyor. Scriptler, zip ile birlikte gelen system klasörünün içindeki Git'i kullanıyor.

Denedim ancak arayüz hâlâ gelmedi, bahsi geçen hatanın arayüz ile bir alakası var mı onu da bilmiyorum.

Aldığınız hata, süreci engellediği için arayüzün açılmasını da engelliyor olmalı.

Bu sefer farklı bir hata mı aldınız? Farklı bir hata aldıysanız hatayı ekran görüntüsü/kod bloku aracılığıyla paylaşabilir misiniz?

Ekleme: Eğer hata değil de sonda şöyle bir bağlantı görüyorsanız kopyalayıp tarayıcıda açabilirsiniz:

Bash:
Running on local URL:  http://127.0.0.1:7860

Sanırsam direkt Ctrl'ye basılı tutup tıklarsanız da açılır ama emin değilim.

Merhaba, zaman zaman denetimlerin yoğunluğu yüzünden geç cevap verebilirim. Kusura bakmayın. 🙏

@Cruslan'ın dediği gibi Git'i manuel olarak kurdum fakat değişen bir şey olmadı.

Bu sefer farklı bir hata mı aldınız? Farklı bir hata aldıysanız hatayı ekran görüntüsü/kod bloku aracılığıyla paylaşabilir misiniz?

Aldığım sonuç run.bat dosyasını 2.kez çalıştırdığımdan beri aynı. Şu mesajımda eklediğim gibi yani.

Merhaba, zaman zaman denetimlerin yoğunluğu yüzünden geç cevap verebilirim. Kusura bakmayın. 🙏

@Cruslan'ın dediği gibi Git'i manuel olarak kurdum fakat değişen bir şey olmadı.

Aldığım sonuç run.bat dosyasını 2.kez çalıştırdığımdan beri aynı. Şu mesajımda eklediğim gibi yani.
Elinizde artık Git varsa manuel kurmayı deneyebilirsin.
Kod:
git clone https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui
cd stable-diffusion-webui
webui-user.bat
Bu kodları sırayla çalıştır. git komutuyla kaynak dosyalarını depodan çekecek, cd ile dosyanın içine girecek ve bat dosyasının adını yazarak çalıştıracaksın. Varsayılan olarak kullanıcı klasörüne indirip kuracaktır.

Aldığım sonuç run.bat dosyasını 2. kez çalıştırdığımdan beri aynı. Şu mesajımda eklediğim gibi yani.

Tahminimce ilk çalıştırışınızda hata almıyorsunuz ve işler yolunda gidiyor, ikinci çalıştırışınızdaysa git clone kısmında hata veriyor çünkü ilkinde burası düzgün çalışıyor ve repositories doluyor. Tabii burada garipsediğim ve tam emin olmadığım olay, run.bat'i her çalıştırmadan önce repositories'in içindekilerinin silinmesinin gerekmesi. Anladığıma göre bu gerekiyor. repositories'in içindekileri tekrar silerek o hatadan kurtulabilirsiniz.

Videoda ilk çalıştırmada update.bat'in çalıştırılmayışından kaynaklı olarak Python hata veriyor, galiba daha git clone kısmına gelmeden. Sonra update.bat çalıştırılıyor, ondan sonra tekrar run.bat çalıştırılıyor ve bu sefer düzgün çalıştığı için arayüz açılıyor. Sizinki düzgün çalışıyorsa otomatik açılmaması ilginç.

İlk çalıştırışınızda hata mı alıyorsunuz yoksa şuradaki gibi bir şeyler mi görüyorsunuz?
Ekleme: Eğer hata değil de sonda şöyle bir bağlantı görüyorsanız kopyalayıp tarayıcıda açabilirsiniz:

Bash:
Running on local URL: http://127.0.0.1:7860

Sanırsam direkt Ctrl'ye basılı tutup tıklarsanız da açılır ama emin değilim.

Bu kodları sırayla çalıştır. git komutuyla kaynak dosyalarını depodan çekecek, cd ile dosyanın içine girecek ve bat dosyasının adını yazarak çalıştıracaksın. Varsayılan olarak kullanıcı klasörüne indirip kuracaktır.
Adımlardan sonra aldığım ekranı aşağıya bırakıyorum.

1723722594081.webp

Videoda ilk çalıştırmada update.bat'in çalıştırılmayışından kaynaklı olarak Python hata veriyor, galiba daha git clone kısmına gelmeden. Sonra update.bat çalıştırılıyor, ondan sonra tekrar run.bat çalıştırılıyor ve bu sefer düzgün çalıştığı için arayüz açılıyor. Sizinki düzgün çalışıyorsa otomatik açılmaması ilginç.

update.bat'dan sonra 2. kez run.bat'ı çalıştırana kadar her şey aynı ilerliyor video ile. 2. kez run.bat'ı çalıştırdığımda ilk kez çalıştırırken aldığım ekrandan farklı bir ekran alıyorum.

İlk çalıştırışınızda hata mı alıyorsunuz yoksa şuradaki gibi bir şeyler mi görüyorsunuz?

İlk çalıştırdığımda hata almadım, 2. çalıştırışım ve sonraki aldığım ekranlar birbiri ile aynı onu da üstte paylaşmıştım. Maalesef arayüzün URL'sini göremiyorum.

Denedim ancak arayüz hâlâ gelmedi.
İlk çalıştırdığımda hata almadım.

repositories'in içindekileri silip tekrar run.bat'i çalıştırdığınızda nasıl bir çıktı görüyorsunuz?

Bende bir süreliğine şu şekilde görünüyor:

1723723740447.webp

Running on local URL: http://127.0.0.1:7860 satırını görebiliyorum. Arayüzü kendisi otomatik açıyor.

Sonrasında Python birtakım hatalar veriyor ama o benim sistemimden kaynaklı, yine de arayüz açık kalmaya devam ediyor.

Adımlardan sonra aldığım ekranı aşağıya bırakıyorum.

PowerShell'de çalıştırdığınız için ./webui-user.bat olarak çalıştırmanız gerekiyor komutu. En aşağıda Suggestion diye İngilizce açıklaması da yazıyor bunun. Belki ve umarım bu diğer yöntem çalışır.

Hem silerek hem de silmeden denedim, çıktılar aynı.

Ekran görüntüsünde Git'le ilgili birtakım hata mesajları görülebiliyor, teşekkürler. Faydalı olacaktır.

Sizdeki sorun başka bir şey gibi, repositories'in dolu olup olmamasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Zaten paylaştığım GitHub issue'sunda da başka bir hata mesajı gözüküyor. Sizdeki hatanın nasıl düzeltileceğinden tam emin değilim. Umarım bilen biri vardır. Kimisi demiş ki internetin yavaşlığıyla alakalı. Farklı farklı sebepler ve çözümler sunulmuş. Bende bir sorun çıkmadı hiç, keşke kendi bilgisayarımda da bu hatayı üretebilseydim.

PowerShell'de çalıştırdığınız için ./webui-user.bat olarak çalıştırmanız gerekiyor komutu.
Teşekkürler, maalesef sonuç aynı.

Sizdeki sorun başka bir şey gibi, repositories'in dolu olup olmamasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Error code 128'i artık almıyorum, fakat hâlâ arayüz açılmıyor. Sorunun arayüzden kaynaklanma ihtimali var mı? Eğer öyle bir durum söz konusu ise Automatic 1111'den başka bir arayüz deneyebilirim.

Sizdeki hatanın nasıl düzeltileceğinden tam emin değilim. Umarım bilen biri vardır. Kimisi demiş ki internetin yavaşlığıyla alakalı. Farklı farklı sebepler ve çözümler sunulmuş.

Son günlerde internet bağlantı hızım düşük ama arayüzü açamayacak kadar değildir diye düşünüyorum. Stabil bir bağlantı elde ettiğim zaman da tekrar denerim. Artık çareyi izlediğim kaynağın Türkçe Discord destek sunucusunda bulmaya çalışacağım. Bulduğum vakit buraya çözümü yazarım. Size ve @Cruslan'a yardımlarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim, buraya kadar verdiğiniz destek bana çok yardımcı oldu. :)