Yakın olsaydınız router getirirdim alırdık şifreyi. Ben bağlantıyı uzun süre kapalı tutunca 1000 Mbps oluyor, restart atmıyorum 100'e düşmesin diye. Sanırım üstte belirttiğim gibi ilk kurulum bağlantısında problem yok. Restart yiyince 100Mbps. Merkeze mail attırdım cevap bekliyorum hafta içinde sorun ile alakalı burayı güncelleyeceğim.

Vallahi bende takıldım. Genel müdürlük arıyor. Evde ki kablolama problem diyor. İç kayıtlar da ne yazdılarsa ben bu ikisinin arasında takıldım kaldım. Ben kapalı tutsam da sadece 7 saat 1000 Mbps de kalıyor. Sonrasında 100. gün gece 2 de kendini resetlemiş. O saatten bu saate 100 Mbps. Acaba ikimiz farklı problem mi yaşıyoruz. Sen problemi çözdürsen bile bizde ki çözülmeyecek gibi. Senin ulaştığın yerlere ekiplere ya da testlere ulaşamıyoruz bile.

Başlığı yeni gördüm ve iki aydır birebir aynı problemi yaşıyorum. Konumum izmir. 3 ay öncesine kadar 1000/50 olan tarifeyi ve zte h3600 modem kullanıyordum bu sorun o zamanlar başladı. Tv plus ve statik ip hizmetleri de var. Sorunu bildirdikten sonra modem ve ont cihazı değiştirildi sonuç yine aynı. Tam olarak dediğiniz gibi restart sonrası 300 mbite çıkıp yavaşça 100 mbite sabitleniyor. SOL'u arayınca uzaktan bişeyler yapınca düzeliyor. En son statik ip'yi iptal ettirdim ve sorun düzeldi. Ama statik ip olmadan da saçma sapan yavaşlamalar oluyor. Mecbur ip bloğu değiştirip açtırıp tekrar statik ip ve 1000/1000 simetrik internet aldım wifi 7 modemli. Problem yine devam ediyordu son 1 haftadır hız düşmesi yaşamadım ama her an düşebilir. Her hafta sol'u arayıp düzelttirmekten yoruldum.

Başlığı yeni gördüm ve iki aydır birebir aynı problemi yaşıyorum. Konumum izmir. 3 ay öncesine kadar 1000/50 olan tarifeyi ve zte h3600 modem kullanıyordum bu sorun o zamanlar başladı. Tv plus ve statik ip hizmetleri de var. Sorunu bildirdikten sonra modem ve ont cihazı değiştirildi sonuç yine aynı. Tam olarak dediğiniz gibi restart sonrası 300 mbite çıkıp yavaşça 100 mbite sabitleniyor. SOL'u arayınca uzaktan bişeyler yapınca düzeliyor. En son statik ip'yi iptal ettirdim ve sorun düzeldi. Ama statik ip olmadan da saçma sapan yavaşlamalar oluyor. Mecbur ip bloğu değiştirip açtırıp tekrar statik ip ve 1000/1000 simetrik internet aldım wifi 7 modemli. Problem yine devam ediyordu son 1 haftadır hız düşmesi yaşamadım ama her an düşebilir. Her hafta sol'u arayıp düzelttirmekten yoruldum.
Aynı sorunu 3 aydır yaşıyorum ve hala çözümlenmedi. Üstüne artık oyunlarda ilk bağlantıda loss ve yüksek ping ile bağlanıyorum, herhangi bir online oyunu kapatıp açınca ve tekrar bağlanınca sorun düzelerek normal pinge geri dönüyor muhtemelen saçma sapan rotalara sapıyor tracert winmtr ile detaylı test etmedim. Superonline'dan çözüm bekliyoruz adamlar daha da bozuyor. İnanılmaz gerçekten. Ben sorunu manuel olarak şöyle çözüyorum. Router'a restart atmak yerine Keenetic routerın firmwareleri arasında geçiş yaptırıyorum bu sefer tam merkezden profili doğru çekip 1000/1000 başlıyor. Normal restart mevcut oturumun üstüne yazıp 100mbps'e düşürüyor. Eğer Keenetic routerınız varsa firmware arasında geçiş yaparak veya CLI komutlarıyla zorla oturum sonlandırma paketi gönderebilirsiniz SoL sunucularına böyle eski oturumu silip yeni oturum talep edince doğru profil ile çıkıyor internete. Firmware arası geçiş nasıl tetikliyor diye sorarsanız aynı mantık olarak SoL'a "Ben bu oturumu sonlandırıyorum" mesajını doğru gönderiyor oturum sonlanıyor. Firmware tekrar yüklenince sıfırdan oturum gibi algılayıp 1000/1000 çalışmaya devam ediyor. Koskoca 3 ay pes. Eğer iptal etmek istersem cayma bedeli olmadan iptal edebileceğim de söylendi ama simetrik internete ihtiyaç var maalesef. Not: Konum Ankara

Keenetic yok ne yazık ki EB810v Wi-Fi 7 TP-Link var. Modeme hard reset atınca düzeliyordu. Tüm modemlerde aynı şekilde işliyor dediğiniz gibi olay tamamen karşıya sonlandırma gibi bir şey göndermekle alakalı. Aslında hız düşüklüğünü tespit edip otomatik yapan dockerda çalışan sonlandırıcı gönderici gibi bir şey yapılabilir mi acaba? Gerçi modem düzeyinde gönderiyorsunuz sanırım Firmware geçişi nasıl oluyor ki hard reset mi atıyorsunuz ayarlarınız gidiyor mu? OpenWrt kurulu bir routerım var ama Wi-Fi 7 router da boşa çıksın istemiyorum bir de bir sürü açılmış portlarım ayarlarım var onların da kaybolmasını istemiyorum.

Keenetic yok ne yazık ki EB810v Wi-Fi 7 TP-Link var. Modeme hard reset atınca düzeliyordu. Tüm modemlerde aynı şekilde işliyor dediğiniz gibi olay tamamen karşıya sonlandırma gibi bir şey göndermekle alakalı. Aslında hız düşüklüğünü tespit edip otomatik yapan dockerda çalışan sonlandırıcı gönderici gibi bir şey yapılabilir mi acaba? Gerçi modem düzeyinde gönderiyorsunuz sanırım Firmware geçişi nasıl oluyor ki hard reset mi atıyorsunuz ayarlarınız gidiyor mu? OpenWrt kurulu bir routerım var ama Wi-Fi 7 router da boşa çıksın istemiyorum bir de bir sürü açılmış portlarım ayarlarım var onların da kaybolmasını istemiyorum.
Verdikleri WiFi 7 cihaz güzel ama yazılımı çok kötü dediğim gibi çok eski bir sürümle çalışıyor. EB810V'yi söküp Keenetic aldım KN1012 kullanıyorum. Firmware geçişi kararlı sürümden alpha sürüme geçiriyorum veya tam tersi yapıyorum sorun hemen düzeliyor ve ayarlarım gitmiyor ama CLI üzerinden sonlandırma komutu gönderdiğimde bazen karşı taraf oturumu sonlandırıyor bazen sonlandırmıyor ama dediğim gibi elektrik vb giderse firmware değişikliği yapıp çözüyorum. Biliyorum inanılmaz saçma bir çözüm ama işe yarıyor yani. Açıkçası doğru şekilde PADT (PPPoE Active Discovery Terminate) gönderebilen herhangi bir cihaz ile bu sorun aşılabilir. 3 ay sorun çözülmediği için artık kendi routerımı satın alıp zapret kurdum hayatıma devam ediyorum bu şekilde. WiFi 7 routerınız aslında boşa çıkmaz AP modu destekliyor dilerseniz yönlendircinizi openwrt kurulu olandan verin, WiFi 7'yi de AP olarak kullanın.

öyle deneyeyim bir de teşekkürler.

inanılmaz gerçekten. btk ya falan ulaşsak, bu sorunu yaşayan belli ki çok müşterisi var en azından ağ teknik personelinin haberi olsa bu durumdan belki de dağıtıcı cihazlarına ufak bi güncelleme ile çözülecek. Türknet gelsin bir dakika bile durmayacağım ama şimdilik mecburum.

öyle deneyeyim bir de teşekkürler.

inanılmaz gerçekten. btk ya falan ulaşsak, bu sorunu yaşayan belli ki çok müşterisi var en azından ağ teknik personelinin haberi olsa bu durumdan belki de dağıtıcı cihazlarına ufak bi güncelleme ile çözülecek. Türknet gelsin bir dakika bile durmayacağım ama şimdilik mecburum.
Maalesef ben her yolu denedim gerekli yerlere de ulaştırdım hatta NPM ekibi kontrol etti vb. dediler değişen bir şey olmadı. Ayrıca BTK bir mail yönlendirme servisi olmuş sonuç alamazsın, Superonline'ı aramışsın ya da oradan yazmışsın bir şey farketmiyor. Bu ülkede işini anlayan kalmamış sanırım. Yani veritabanına veya dediğin gibi dağıtıcı cihazlarına güncelleme atsalar düzelecek ama bu şirket aile şirketi gibi yönetildiği için yine bildikleri neyse onu yapıyorlar.

Güncelleme:
Sorunu birkaç ay önce çözdüler sessizce.

Fakat bu hizmeti eline yüzlerine bulaştırdıkları için böyle bir hizmeti artık bireysel abonelere satmıyorlar. :hahaha: Paket ve kampanya tamamen kaldırılmış. Desteğe sorduğumda Taahhüt bitiminde ne olacak diye? 50 mbps upload hoş geldin dediler.

GÜNCELLEME: 02.02.2026

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama durum netleşti.

1. İyi Haber: O bahsettiğimiz hız düşme sorununu birkaç ay önce sessiz sedasız fixlediler. Artık restart sonrası hız düşmesi vs. yaşanmıyor, sistem oturdu.

2. Kötü Haber: Hizmeti yönetecek kapasiteleri olmadığı ve süreci ellerine yüzlerine bulaştırdıkları için bireysel abonelere satışı tamamen durdurdular. Paket ve kampanya sistemden tamamen silinmiş durumda. "Pro Simetrik" paket artık hayal oldu.

Desteği darladım, "Taahhüt bitince ne olacak?" diye sordum. Verdikleri cevap şaka gibi: "50 Mbps upload dünyasına hoş geldiniz."

Görünen o ki; 50 Mbps upload'a düşmemek için bizi kontratsız (taahhütsüz) fiyattan kilitleyecekler. Eğer son dakika bir sürpriz yapıp yeni paket çıkarmazlarsa durum vahim.

⚠️ Uyarı: Bu paketi ilk furyada alanların (ben dahil) 12 aylık süresi yaklaşık 1 ay sonra doluyor. Herkes gardını alsın, faturada veya hızda sürpriz yaşamayın.

Son düzenleme: