öyle deneyeyim bir de teşekkürler.
inanılmaz gerçekten. btk ya falan ulaşsak, bu sorunu yaşayan belli ki çok müşterisi var en azından ağ teknik personelinin haberi olsa bu durumdan belki de dağıtıcı cihazlarına ufak bi güncelleme ile çözülecek. Türknet gelsin bir dakika bile durmayacağım ama şimdilik mecburum.
Maalesef ben her yolu denedim gerekli yerlere de ulaştırdım hatta NPM ekibi kontrol etti vb. dediler değişen bir şey olmadı. Ayrıca BTK bir mail yönlendirme servisi olmuş sonuç alamazsın, Superonline'ı aramışsın ya da oradan yazmışsın bir şey farketmiyor. Bu ülkede işini anlayan kalmamış sanırım. Yani veritabanına veya dediğin gibi dağıtıcı cihazlarına güncelleme atsalar düzelecek ama bu şirket aile şirketi gibi yönetildiği için yine bildikleri neyse onu yapıyorlar.
Güncelleme:
Sorunu birkaç ay önce çözdüler sessizce.
Fakat bu hizmeti eline yüzlerine bulaştırdıkları için böyle bir hizmeti artık bireysel abonelere satmıyorlar.

Paket ve kampanya tamamen kaldırılmış. Desteğe sorduğumda Taahhüt bitiminde ne olacak diye? 50 mbps upload hoş geldin dediler.
GÜNCELLEME: 02.02.2026
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama durum netleşti.
1. İyi Haber: O bahsettiğimiz hız düşme sorununu birkaç ay önce
sessiz sedasız fixlediler. Artık restart sonrası hız düşmesi vs. yaşanmıyor, sistem oturdu.
2. Kötü Haber: Hizmeti yönetecek kapasiteleri olmadığı ve süreci ellerine yüzlerine bulaştırdıkları için
bireysel abonelere satışı tamamen durdurdular. Paket ve kampanya sistemden tamamen silinmiş durumda. "Pro Simetrik" paket artık hayal oldu.
Desteği darladım,
"Taahhüt bitince ne olacak?" diye sordum. Verdikleri cevap şaka gibi:
"50 Mbps upload dünyasına hoş geldiniz."
Görünen o ki; 50 Mbps upload'a düşmemek için bizi
kontratsız (taahhütsüz) fiyattan kilitleyecekler. Eğer son dakika bir sürpriz yapıp yeni paket çıkarmazlarsa durum vahim.
Uyarı: Bu paketi ilk furyada alanların (ben dahil) 12 aylık süresi yaklaşık
1 ay sonra doluyor. Herkes gardını alsın, faturada veya hızda sürpriz yaşamayın.