Aynı acs sunucularından Firmware bulmaya çalışıyorum. Dırsearch yaptım çıkmadı. Superadmin şifrelerini bulursam Firmware TR069 devre dışı bırakacağım. Firmware içinde olabileceğine inanıyorum. Günlükler de PPP sunucu hatası veri çekemiyor. PPPoE bilgileri fiber@fiber şeklinde kalıyor. Modemi sahte acs server açıp domaini yerel DNS de çektirilebilir gibi. Modemin içini açabilir miyim diye baktım. Lakin bir vida deliği ya da herhangi bir şey yok gibi görünüyor. Senden de haber beklşyor olacağım. Teşekkürler.

Ben aynı model için Firmware buldum ve inceledim (İspanya versiyonu). Açıkçası geleneksel bir açık bulamadım. Ayrıca Config dosyasını indirsen bile Config dosyasını user olarak indirdiğin için TR069 bilgilerini Config içinden editleyemiyorsun. Superadmin şifreleri de Aginet üzerinden geliyor sanırım bunu da expose edebilmek benim tarafımda mümkün değil. Eğer sorun EB810V'de olsaydı Keenetic Router'da da aynı şeyi yapmazdı diye düşünüyorum. TR069'u kapatsan bile durum aynı test ettim. Yaptığım analizi detaylı görmek istersen paylaşabilirim.

Ben aynı model için Firmware buldum ve inceledim (İspanya versiyonu). Açıkçası geleneksel bir açık bulamadım. Ayrıca Config dosyasını indirsen bile Config dosyasını user olarak indirdiğin için TR069 bilgilerini Config içinden editleyemiyorsun. Superadmin şifreleri de aginet üzerinden geliyor sanırım bunu da expose edebilmek benim tarafımda mümkün değil. Eğer sorun EB810V'de olsaydı Keenetic Router'da da aynı şeyi yapmazdı diye düşünüyorum. TR069'u kapatsan bile durum aynı test ettim. Yaptığım analizi detaylı görmek istersen paylaşabilirim.

Bugün aradılar hizmet sağlanamıyor diye iptal ettiler.

Bugün aradılar hizmet sağlanamıyor diye iptal ettiler.
Sözleşmedeki Madde 2'ye göre müşteri, imzasıyla şunu kabul etmektedir: Kampanyadan yararlanabilmesi için, hizmet alacağı adresteki fiber altyapının 1000 Mbps hızı desteklemesi gerektiğini bildiğini beyan eder.

Eğer müşteri aynı adreste daha önce 1000 Mbps hizmet alabiliyorduysa, İSS'nin şimdi "altyapı yetersiz" diyerek sözleşmeyi iptal etmesi, kesinlikle bir sözleşme ihlalidir. İSS'nin sözleşmeyi feshetme hakkı, yalnızca sözleşmenin 2. maddesinde belirtilen "altyapının 1000 Mbps hızı desteklemesi" ön koşulunun sağlanamamasına bağlıdır. Ancak, aynı adreste daha önce bu hizmetin zaten veriliyor olması, bu ön koşulun aslında sağlandığının en net kanıtıdır. Bu durumda, İSS'nin "altyapı yetersizliği" mazereti gerçeğe aykırı ve geçersiz hale gelir. Müşteri, aynı altyapı üzerinden daha önce bu hizmeti almışsa, bu hizmeti alabilme konusunda bir nevi kazanılmış hakkı ve meşru bir beklentisi oluşmuştur. İSS'nin, operasyonel gerekçelerle bu hizmeti sunmaktan kaçınması, riski ve sorumluluğu müşteriye yıkması kabul edilemez. Sözleşme, belirli bir hizmetin (1000 Mbps) sunulması üzerine kuruludur, İSS'nin iç süreçleri üzerine değil. Bir sözleşme, taraflara keyfi olarak cayma hakkı vermez. İSS, gerçeğe aykırı bir mazeret öne sürerek, imzaladığı ve yükümlülük altına girdiği bir sözleşmeden tek taraflı olarak ve kötü niyetle kaçmaya çalışmaktadır. Bu, Türk Borçlar Kanunu'nun temel prensiplerinden olan "dürüstlük kuralına" aykırıdır.

sözleşmedeki madde 2'ye göre müşteri, imzasıyla şunu kabul etmektedir: kampanyadan yararlanabilmesi için, hizmet alacağı adresteki fiber altyapının 1000 Mbps hızı desteklemesi gerektiğini bildiğini beyan eder.

Eğer müşteri aynı adreste daha önce 1000 Mbps hizmet alabiliyorduysa, ISS'nin şimdi "altyapı yetersiz" diyerek sözleşmeyi iptal etmesi, kesinlikle bir sözleşme ihlalidir. ISS'nin sözleşmeyi feshetme hakkı, yalnızca sözleşmenin 2. maddesinde belirtilen "altyapının 1000 Mbps hızı desteklemesi" ön koşulunun sağlanamamasına bağlıdır. Ancak, aynı adreste daha önce bu hizmetin zaten veriliyor olması, bu ön koşulun aslında sağlandığının en net kanıtıdır. Bu durumda, ISS'nin "altyapı yetersizliği" mazereti gerçeğe aykırı ve geçersiz hale gelir. Müşteri, aynı altyapı üzerinden daha önce bu hizmeti almışsa, bu hizmeti alabilme konusunda bir nevi kazanılmış hakkı ve meşru bir beklentisi oluşmuştur. ISS'nin, operasyonel gerekçelerle bu hizmeti sunmaktan kaçınması, riski ve sorumluluğu müşteriye yıkması kabul edilemez. Sözleşme, belirli bir hizmetin (1000 Mbps) sunulması üzerine kuruludur, ISS'nin iç süreçleri üzerine değil. Bir sözleşme, taraflara keyfi olarak cayma hakkı vermez. ISS, gerçeğe aykırı bir mazeret öne sürerek, imzaladığı ve yükümlülük altına girdiği bir sözleşmeden tek taraflı olarak ve kötü niyetle kaçmaya çalışmaktadır. Bu, Türk borçlar Kanunu'nun temel prensiplerinden olan "dürüstlük kuralına" aykırıdır.

Bölgede olan arkadaşımla konuştum. Daha önce de hizmeti iptal ettikleri olmuş. Peki bu konuda ne yapmamı önerirsin? Yeniden bağlatmalı mıyım ya da modemi iade etmeden farklı ilde olan arkadaşıma aldırıp kendi adresimden mi kullanayım? Böyle bir çözüm düşündüm. Bayii ile aramda ki samimiyete göre.

Bölgede olan arkadaşımla konuştum. Daha önce de hizmeti iptal ettikleri olmuş. Peki bu konuda ne yapmamı önerirsin? Yeniden bağlatmalı mıyım ya da modemi iade etmeden farklı ilde olan arkadaşıma aldırıp kendi adresimden mi kullanayım? Böyle bir çözüm düşündüm. Bayii ile aramda ki samimiyete göre.
Tavsiyem bayii ile bir samimiyet kurmaman. Eğer sen 1000Mbps hızı daha önce bu hatta gördüysen ve bundan eminsen hakkını aramalısın. Haftalardır beraber uğraştığımız sorun tam olarak da bu. Sonuçta bu hizmet için az bir para ödenmiyor bugünün kuruyla 54 USD ödüyorsun. Bölgende alternatif hız sunan altyapı yok demiştin buna göre eğer altyapında bu hızı daha önce gördüysen sonuna kadar hakkını ara. Birinci kez iptal etmiş ve cayma bedeli ödemişsin. Şimdi ikinci kez abonelik oluşturmuşsun. Aslında ilk seferde hakkını benim gibi arayarak makul çözüme ulaşabilirdin.

Tavsiyem bayii ile bir samimiyet kurmaman. Eğer sen 1000MBPS hızı daha önce bu hatta gördüysen ve bundan eminsen hakkını aramalısın. Haftalardır beraber uğraştığımız sorun tam olarak da bu. Sonuçta bu hizmet için az bir para ödenmiyor bugünün kuruyla 54 USD ödüyorsun. Bölgende alternatif hız sunan altyapı yok demiştin buna göre eğer altyapında bu hızı daha önce gördüysen sonuna kadar hakkını ara. Birinci kez iptal etmiş ve cayma bedeli ödemişsin. Şimdi ikinci kez abonelik oluşturmuşsun. Aslında ilk seferde hakkını benim gibi arayarak makul çözüme ulaşabilirdin.

Şu an birinci abonelik için tüketici hakem heyetine başvurdum. Cumartesi günü olması lazım. Ne yanıt verirler bilmiyorum. Onun dışında bu modemi iade etmeden bir abonelik daha isteyeceğim ki elime sıfır modem geçsin. Ya da paşa paşa TurkNet'in GigaFiber hattının çekilmesini bekleyip ömür harcayacağım. Makul çözüme birinci abonelikte ulaşmak istemediler. 150 arıza kaydım var. L1 ekibine mail geçildi. Altyapı da problem yok. Modem değişti yok. ONT değişti 6 defa. Her değiştiklerinde kendileri de gördüler. Hat 100 Mbit üstü geçmedi. Reset attılar 940 verdi. Kapıdan çıktılar 10 dk sonra 100 Mbit yine. Yani sana şöyle söyleyeyim. O kadar uğraştım ki. Bırakayım benden başkası uğraşsın oldu. Statik IP problem oldu. Evde ki kablo yeniden çekildi. Gene olmadı. Her gece 12 de modem reset attı. Hız 94 MB. Sabaha kadar kapattım açtım 940. iki dakika sonra 110 MB. L1 veya başka ekipten bile küfür yemişimdir. Ben seneler önce arıza bildirdiğimde arıza için modem değişirken " o. çocukları modem değişimi istiyor ceremesini biz çekiyoruz" dendi. Simetrik arızasında 532'den arayıp " ya sana ücretli teknik servis yazıp 600 TL alacaklardı daha açamayacaktın. Olay bu sende " dendi. Bu kadar şeye düzelmeyen firmaya uğraşmaya devam eder miydin? Makul çözüm o çözüm bu çözüm bu firmada yok. Zorunluluktan kullanıyoruz.

ben keenetic modem
Evet Wi-Fi7'de parola alabiliyorsun. TP-link tether uygulamasına gir kurulum ekranında şifren gözüküyor. Keenetic router arayüzü de otomatik bu bilgiyi çekebiliyor. Bu arada sorunum düzelmedi garip bir durum gerçekten. Bu arada yeniden başlama sorununu farklı bir router ile test eder misin?
keenetic modem ile super onlinenin tp-link ex530v modeminin pppoe bilgilerini alamıyorum bilgiler alınamadı diyor keenetic e sordum onlar modeminizde koruma vardır diyor bunu almanın başka bir yolu yok mu wiresharkla dinledim fakat orda da görünmüyor yardımcı olabilir misiniz acaba

Son edindiğim güncel genel merkez bilgilerine göre baya bir kişiye ulaştım. Oturduğum bölgede 1:64 olarak OLT dağıtımı var(dağıtım için tekrar splitleniyor mu bunu bilemem). Ve portların hepsi doluymuş ve halbuki büyük olasılıkla 1 bağlantıyı 64 daireye split ettikleri için bizim yeni paketlerimiz bunu kaldıramıyor fallback olarak 100-150mbps bandında bir yere sabitliyor kendini ama tam sabitlemeden ziyade dinamik hızlar alıyoruz (sende durum nasıl bilmiyorum). Upload hızı download hızından fazla olabiliyor.

Halbuki eğer üstte belirttiğim durum olsaydı gece 03:00'te bile düşük hız alıyor olmazdım (etrafta çok trafik olduğunu sanmıyorum). OLT yani santral tarafında DBA/QoS algoritması sorunu da olabilir bizi düşük profil olarak atıyor da olabilir. Ve router/modem/ont yeniden başlatmadığımda hat saatlerce aynı hızda sorunsuz kalabiliyor. Düşük profile atıyor diyorum çünkü burst allowance görebiliyorum.
IPERF, NPERF, Speedtest gibi test başlangıcında bağlantı hızınızın 1 saniyeliğine 300-400 Mbps oluyor, ancak 2-3 saniye sonra 100-150 Mbps'ye düşüyor. Bu da token bucket rate limiting gibi bir şey.

Superonline merkez tarafında manuel profil güncellenmesinden tekrar 1000Mbps indirme/yükleme alması BRAS veya RADIUS/AAA'da bulunan profili muhtemelen geçici olarak bypass ediyor. PPPoE oturumunu yeniden yaptığımda hızın 100-150mbps'ye sabitleniyor. Bu yeni yaptıkları pakette profil veritabanını sorunu bile olabilir yani yeni oturumda sistem, veritabanındaki hatalı kaydı tekrar okuyup beni limitliyor. Yani onların tarafını bilemeyeceğimiz için sadece tahmin üretebiliyorum.

Bu yüzden önümüzdeki haftayı bekleyeceğim. ISP'nin o portu split etmesi veya beni başka porta alması gerekiyor ve bunu da sanırım yapacaklarını belirttiler.

Buna ek olarak Keenetic SFP modüllü bir router satın alarak da denedim PPPoE bilgilerimi bildiğim için aynı şekilde routerda sorun olduğunu olasılığını ortadan kaldırdı. ONT'nin de 1gbps duplex anlaşmasını da teyit ettim. ONT ve Router sorunsuz.
Aynı durumu yaşıyorum. Router'ı kapatıp açtığımda veya Keenetic marka router ile denediğimde hızım 100 Mbit civarına sabitleniyor. Hız testleri 300 ile başlayıp 100 e geriliyor. Saha ekibinden arayan elemanla konuştuğumda sıfırlama yaptı (SoL router takılıyken) hızım tekrar 1000 e yükseldi. Burda kasıtlı bir sınırlama algoritması olduğu aşikar.

Muhtemelen "Bunlar şimdi sürekli hızlarını kontrol etmez" şeklinde düşünüp bir sürenin ardından hızları düşürüyorlar. Bu sorun çözülmezse gidip TurkNet veya farklı bir sağlayıcıdan 100 Mbit bağlatacağım. Hiç değilse kendi keenetic cihazlarımı kullanabilirim. Rezalet bir firmaymış bu SoL ...

Aynı durumu yaşıyorum. Router'ı kapatıp açtığımda veya Keenetic marka router ile denediğimde hızım 100 Mbit civarına sabitleniyor. Hız testleri 300 ile başlayıp 100 e geriliyor. Saha ekibinden arayan elemanla konuştuğumda sıfırlama yaptı (SoL router takılıyken) hızım tekrar 1000 e yükseldi. Burda kasıtlı bir sınırlama algoritması olduğu aşikar.

Muhtemelen "Bunlar şimdi sürekli hızlarını kontrol etmez" şeklinde düşünüp bir sürenin ardından hızları düşürüyorlar. Bu sorun çözülmezse gidip TurkNet veya farklı bir sağlayıcıdan 100 Mbit bağlatacağım. Hiç değilse kendi keenetic cihazlarımı kullanabilirim. Rezalet bir firmaymış bu SoL ...
Hangi bölgedesiniz acaba? Belki bölgesel bir sorun vardır. Aynı sorunu yaşayan 4. kişisiniz sanırım. Hâlâ çözdüremedim. Sorun, SoL router takılıyken de bende aynı şekilde yaşanıyor. Muhtemelen siz de aynı durumu göreceksiniz.

Hangi paketi kullanıyorsunuz, simetrik olan mı? Statik IP mevcut mu?

Güncelleme:
Kurumsal NPM ekibi 3-4 gün önce geldi. Öncelikle sokaktaki saha dolabındaki portu başka bir yere taşıdık, ancak sorun devam etti. Daha sonra OLT cihazlarının bulunduğu sunuculardan boş bir 100G portuna (hiçbir dairenin kullanmadığı, tamamen boş 100 Gbps porta) aldık ve sadece benim dairem için ayrı bir 1:32 splitter bağladık. Bu splitter, OLT’den gelen boş 100G trafiksiz portu doğrudan daireye yönlendirdi.

Ayrıca farklı ONT ve konnektör değişimi yaptık, yine çözüm olmadı. Sorunu anlamak için daireden aşağıya fiber kablo sarkıtarak test yaptık. “Acaba binamda mı sorun var?” diye düşündük ama yine aynı sinyali aldık. Farklı router ve CAT kabloları ile de denedik.

VPN kullanmadığımızdan ve farklı IP/DNS almadığımızdan emin olduk. Tüm fiziksel testler yapıldı, ancak sorun giderilemedi. (Hat değerleri 17-22 dBm arası.) Farklı saatlerde, örneğin gece 02:00-03:00 gibi zamanlarda da test yapıldı, sonuç yine aynıydı.

Bazen hat 1000/1000 ile saatlerce sorunsuz çalışabiliyor; ancak router veya ONT yeniden başlatıldığında (restart/power shutdown) hız tekrar limitleniyor. Superonline MA5800 OLT kullanıyor ve müşteri yönetimi ACS üzerinden yapıyor. VLAN ID tagsiz internete çıkış veriyor.

Kalan tek ihtimal:
BRAS sunucusunun, bizim özel durumumuzda (1000 Mbps simetrik + Statik IP) hatalı yazılım veya ayarla çalışması.

Sistemleri muhtemelen şu şekilde işliyor:

• Sıfırdan gelen oturum:
    “Bu abone kim? Veritabanına bakayım… Hah, 1000/1000 Statik IP’li müşteri. Profilini uygulayayım.”
    → Sonuç: 1000/1000 Mbps
  • Hızlı yeniden bağlanan oturum (restart sonrası):
    “Bu abone az önce kopmuştu, hemen geri geldi. Hızlıca devreye alayım. Standart prosedür neydi? Varsayılan hız profili 100 Mbps. Onu atayayım.”
    → Sonuç: 100/100 Mbps

Bu durum, bizim gibi standart dışı pakete sahip aboneler için tanımlanmış özel kuralların, genel “hızlı yeniden bağlanma” prosedürleri tarafından ezildiğini düşündürüyor.

Yani özetle: Router + ONT saatlerce kapalı kalırsa BRAS’taki oturum tamamen siliniyor ve yeni oturum açıldığında doğru hız profili geliyor. Ama bağlantı kopup hemen geri gelirse (ör. elektrik kesintisi), sistem eski oturumu devam ettirmeye çalışıyor ve yanlış profil atıyor.

Not: Eğer araştırmak isterseniz Google'da yabancı kaynaklarda PPPoE fast reconnect BNG/BRAS profile mapping, stale session, burst issue, wrong QoS profile by ISP gibi kelime anahtarıyla araştırarak benzer sorunlar bulabilirsiniz. Ben bu konuyu merkeze iletmek için mail gönderdim ama anlamadılar maalesef.

ben keenetic modem

keenetic modem ile super onlinenin tp-link ex530v modeminin pppoe bilgilerini alamıyorum bilgiler alınamadı diyor keenetic e sordum onlar modeminizde koruma vardır diyor bunu almanın başka bir yolu yok mu wiresharkla dinledim fakat orda da görünmüyor yardımcı olabilir misiniz acaba
TP-link Tether telefon uygulamasından fake kurulum denediniz mi? İlk kurulum ekranında otomatik gösteriyor tüm bilgileri.

Hangi bölgedesiniz acaba? Belki bölgesel bir sorun vardır. Aynı sorunu yaşayan 4. kişisiniz sanırım. Hâlâ çözdüremedim. Sorun, SoL router takılıyken de bende aynı şekilde yaşanıyor. Muhtemelen siz de aynı durumu göreceksiniz.

Hangi paketi kullanıyorsunuz, simetrik olan mı? Statik IP mevcut mu?

Güncelleme:
Kurumsal NPM ekibi 3-4 gün önce geldi. Öncelikle sokaktaki saha dolabındaki portu başka bir yere taşıdık, ancak sorun devam etti. Daha sonra OLT cihazlarının bulunduğu sunuculardan boş bir 100G portuna (hiçbir dairenin kullanmadığı, tamamen boş 100 Gbps porta) aldık ve sadece benim dairem için ayrı bir 1:32 splitter bağladık. Bu splitter, OLT’den gelen boş 100G trafiksiz portu doğrudan daireye yönlendirdi.

Ayrıca farklı ONT ve konnektör değişimi yaptık, yine çözüm olmadı. Sorunu anlamak için daireden aşağıya fiber kablo sarkıtarak test yaptık. “Acaba binamda mı sorun var?” diye düşündük ama yine aynı sinyali aldık. Farklı router ve CAT kabloları ile de denedik.

VPN kullanmadığımızdan ve farklı IP/DNS almadığımızdan emin olduk. Tüm fiziksel testler yapıldı, ancak sorun giderilemedi. (Hat değerleri 17-22 dBm arası.) Farklı saatlerde, örneğin gece 02:00-03:00 gibi zamanlarda da test yapıldı, sonuç yine aynıydı.

Bazen hat 1000/1000 ile saatlerce sorunsuz çalışabiliyor; ancak router veya ONT yeniden başlatıldığında (restart/power shutdown) hız tekrar limitleniyor. Superonline MA5800 OLT kullanıyor ve müşteri yönetimi ACS üzerinden yapıyor. VLAN ID tagsiz internete çıkış veriyor.

Kalan tek ihtimal:
BRAS sunucusunun, bizim özel durumumuzda (1000 Mbps simetrik + Statik IP) hatalı yazılım veya ayarla çalışması.

Sistemleri muhtemelen şu şekilde işliyor:

• Sıfırdan gelen oturum:
    “Bu abone kim? Veritabanına bakayım… Hah, 1000/1000 Statik IP’li müşteri. Profilini uygulayayım.”
    → Sonuç: 1000/1000 Mbps
  • Hızlı yeniden bağlanan oturum (restart sonrası):
    “Bu abone az önce kopmuştu, hemen geri geldi. Hızlıca devreye alayım. Standart prosedür neydi? Varsayılan hız profili 100 Mbps. Onu atayayım.”
    → Sonuç: 100/100 Mbps

Bu durum, bizim gibi standart dışı pakete sahip aboneler için tanımlanmış özel kuralların, genel “hızlı yeniden bağlanma” prosedürleri tarafından ezildiğini düşündürüyor.

Yani özetle: Router + ONT saatlerce kapalı kalırsa BRAS’taki oturum tamamen siliniyor ve yeni oturum açıldığında doğru hız profili geliyor. Ama bağlantı kopup hemen geri gelirse (ör. elektrik kesintisi), sistem eski oturumu devam ettirmeye çalışıyor ve yanlış profil atıyor.

Not: Eğer araştırmak isterseniz Google'da yabancı kaynaklarda PPPoE fast reconnect BNG/BRAS profile mapping, stale session, burst issue, wrong QoS profile by ISP gibi kelime anahtarıyla araştırarak benzer sorunlar bulabilirsiniz. Ben bu konuyu merkeze iletmek için mail gönderdim ama anlamadılar maalesef.

TP-link Tether telefon uygulamasından fake kurulum denediniz mi? İlk kurulum ekranında otomatik gösteriyor tüm bilgileri.

Simetrik değil 1000 Mbit normal paket kullanıyorum. Statik IP mevcut.