Hocam normalde böyle bir sorun yoktu neden modemde bir sorun olsun ki?
Size verdikleri modem 1000 Mbps'i zaten işleyemiyor. Teknik donanımı yetersiz kalıyor. Ek olarak operatör bazlı sorun varsa açtıracağınız destek kaydınız incelenip çözüme varıldığında web içeriklerinin geç yüklenmesi sorunu düzelir ancak ping problemleriniz ortadan kalkmaz.

Size verdikleri modem 1000 Mbps'i zaten işleyemiyor. Teknik donanımı yetersiz kalıyor. Ek olarak operatör bazlı sorun varsa açtıracağınız destek kaydınız incelenip çözüme varıldığında web içeriklerinin geç yüklenmesi sorunu düzelir ancak ping problemleriniz ortadan kalkmaz.
Ping problemi nasıl çözülecek peki?

Daha iyi bir modem alsak düzelir mi?

Ping problemi nasıl çözülecek peki?

Daha iyi bir modem alsak düzelir mi?
Yukarıda yazdığım mesajları baştan sona yeniden okursanız, demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Yarın destek kaydını oluşturun. Teknik ekip gelsin. Gelişmeleri teker teker bize aktarırsanız, size daha iyi yardımcı olabiliriz.

Yukarıda yazdığım mesajları baştan sona yeniden okursanız, demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Yarın destek kaydını oluşturun. Teknik ekip gelsin. Gelişmeleri teker teker bize aktarırsanız, size daha iyi yardımcı olabiliriz.
Anladım, gelişmeleri aktaracağım

Destek kaydı açılmadan işlem yapılmaz. Teknik ekibin evinizde fiber kablonun sinyalini ölçmekten başka yapabileceği bir şey yok. En kötü ihtimalle yeni modem satmaya çalışacaklardır ancak bu tarz tuzaklara kanmayın. Kabloda kırık veya yıpranma varsa binadaki fiber dolabından dairenize yeni optik kablo çekeceklerdir. Mümkünse ilk adımda ek yapılmasına izin vermeyin, bakır kablo gibi yabana atılacak bir iş değildir çünkü fiber optik kablonun sonlandırılması yapılırken en ince işçilik gerektirir ve sadece o kablo görünen kısımdan değil başka yerlerden de hasar görmüş olabilir.
Eki Görüntüle 179074

Evet.
İlk adımda ek yapılmasına izin vermeyin derken neyi kastettiniz?

Son düzenleme:
tam olarak bu konuyla alakalı yardım almak için üyelik açtım hocam konuyu da bir ara açıcam,superonline fiber openwrt zapret kurulu discordda normal konuşurken ping bir anda uçuyor kırmızı oluyor uygulamada, 30 saniye sonra falan düzeliyor, sesli odadan çık gir yaparakta anlık çözülebiliyor, sizinkide bu tarz bir durum modemle alakası yok boşuna almayın, xiaomi ax3000t modem var bende. dpi için kullandığımız programlarda bir ayar değiştirerek çözülecek bir sorun fakat nasıl olacağını bilmiyorum

Evet, daha öncede söylediğim gibi Superonline bayisinin verdiği çöp modeme sizde katlanamamışsınız ki değiştirme gereği duymuşsunuz.
Modemle alakası yok boşuna almayın.
Modemi değiştirirse sorun %100 çözülür diye bir söylem izah etmedim. 1000 Mbps'i modeme 3-4 cihaz bağlıyken neden verimli kullanamayacağını açıkladım.
DPI için kullandığımız programlarda bir ayar değiştirerek çözülecek.
Konuyla ilgili bir rehber vardı. Eğer bu yöntem iş görmezse başka bir VPN ile kullanmaya devam edebilir.

Evet, daha öncede söylediğim gibi Superonline bayisinin verdiği çöp modeme sizde katlanamamışsınız ki değiştirme gereği duymuşsunuz.

Modemi değiştirirse sorun %100 çözülür diye bir söylem izah etmedim. 1000 Mbps'i modeme 3-4 cihaz bağlıyken neden verimli kullanamayacağını açıkladım.

Konuyla ilgili bir rehber vardı. Eğer bu yöntem iş görmezse başka bir VPN ile kullanmaya devam edebilir.

Yok hocam dediğiniz gibi zaten, hani sırf pingi çözmek istiyorsa modemden değil bu Deep packet programlarından farklı profiller denemeliyiz, onun dışında modemi leş gerçekten Superonline'ın. Split tunnel olan bir VPN de dediğiniz gibi farklı bir çözüm, sağ olun yardımlar için.

Merhabalar. Teknik ekip çağırmadım, ücret istediler ve sorunun çözüleceğine garanti vermediler. Para israfı olmasın diye çağırmadım. Biraz daha araştırma yaptım. Sorunun GoodbyeDPI kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Techolay'ın SplitWire-Turkey rehberinden SplitWire-Turkey'i ByeDPI ile kurdum. Bugün deneyeceğim. Gelişmeleri aktaracağım.

Merhaba, aynı sorunu yaşamaktayım. Superonline iç ağı ve yurt dışı Lumen router sorunu var. Superonline ve Anadolu bölgesi ekibi durumdan haberdar. WinMTR ile 1.1.1.1 yani CloudFlare'a 5-6 dakika veri yollayıp ss iletir misin @Setro

Dikkat: Nr 2 kısmındaki IP'yi ss'i iletmeden önce karalamayı unutma lütfen.

Düzenleme: @Recep Baltaş - Superonline durumdan haberdar ve binlerce kullanıcı etkileniyor. Ancak firma sadece kulaklarını tıkıyor ve gerekli desteği sunmuyor. İç ağ kapasite aşımı ve dış ağ Lumen tech. 212.187.202.54 router %60'lara ulaşan paket kaybı yaratıyor. Konuyu takip etmeniz binlerce insan için iyi olabilir.

Muhtemelen sorunun 01.09.2025 akşam saatlerinde düzelmiştir, bir şekilde tüm superonline trafiği ve yurtdışı çıkışları düzeltildi, cevaplarsan sevinirim. @Setro

Son düzenleme: