Tanrı, Ateistleri neden yarattı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yonga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 76
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    ateist tanrı
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir şey anlamadım. Tanrının zamandan muaf olmasıyla özgür irade arasında nasıl bir ilişki kurdun?

Rusya kendi ülkesi için savaşmıyor. Başka bir ülkeyi işgal ediyor.

Rusya kendi ülkesi için savaşmıyor. Başka bir ülkeyi işgal ediyor.

Kendi çıkarları için savaşıyor. Bir de sizin dediğinize göre Ukrayna da kalıp savaşan insanlar hepsi dindar, Suriye'den kaçan herkes ateist oluyor.

Çanakkale de kurtulmadık ki. Savaş devam etti ve ülkemiz işgal edildi ve işgalciler arasında bölündü. Seyyid onbaşı topun başında tek başına bırakılınca, ancak elinden geldiği kadar savaşabildi. İman gücüyle bir Fransız zırhlısını batırdı. Geriden gelen düşman gemileri İstanbul'u ele geçirdi. (Orasını bizim tarih kitaplarımız hep atlar.)

Ben de merak ettiğim için soruyorum. İnsanlar başka insanları merak eder.

Sana dediğimi nereden çıkardın? Ortaya söyledim. Suçluluk psikolojisi ile alındığına göre senin de asıl amacın buymuş.
Mesajlara dislike atıp, "milletin yazdığı şeye bak" demen, dislike attığın kişilere sallamak değil mi? Öyleyse bana da sallamışsın. Ortaya dememişsin. Sadece ortaya laf atmış olsan ayrı, dislike atıp üstüne "hü ne demişler" demen ayrı mevzu.

Dilenciye para vermem ( Çoğu dolandırıcı, değilse de çalışabilir durumda ) kalanını hep yaparım. İyi ve nazik biri olmak için ilahi bir gücün yapmazsan sana sonsuza dek işkence edeceğim tarzı tehditlerine ihtiyaç duymuyorum.

Ateistler kendisi için yaşar.
İnananlar Allah için yaşar.

Çanakkale'de inananlar inançları için ölüme gittiler, inanmayanlar cepheden kaçtılar.
Çanakkale'de insanlar vatanları ve halkları için ölüme gittiler cennet vaatleri için değil.

Senin bahsettiğin Çanakkale Savaşı'ndan sonrası Çanakkale'de yenilip girseydik savaşın ahvali bizim açımızdan değişirdi zira Çanakkale savaşı sırasında da sonrasında da birleşik krallıkta sorunlar baş göstermeye başlamıştı bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey anlamadım. Tanrının zamandan muaf olmasıyla özgür irade arasında nasıl bir ilişki kurdun?
Zaman kavramını ömür gibi kullandım. Doğum ve ölüm arası süreç yani. Tanrının böyle bir süreci yok. Biz geleceği bilemiyoruz mesela ama o her şeyi bilen, her şeye kadir. Pekala geleceği de biliyor.

Benim vereceğim kurallar bu süreç yani ömür içerisinde. Ölünce süremi doldurmuş olacağım. Buraya kadar hemfikiriz sanırsam.

Dediğim gibi, her şeye kadir bu varlık benim öleceğim zaman da dahil olmak üzere ölene kadar her şeyi bilebilir, değil mi? Zamanı burada bir videoyu ileri sarmak gibi düşün. Biz bu çizginin içerisinde ölene kadar yavaş yavaş ilerlerken o videonun her yerine hakim ve videonun işleyişine bağlı değil. Sonunda ne olduğunu da biliyor olmalı.

Özgür iradem ile değiştirdiğim ve verdiğim kararları değiştireceğimi de biliyor olmalı. Aksi takdirde her şeyi bilen olmuyor yani bu yaratıcıyı insana benzetmek olur. Ya da o bu zaman çizgisine dahildir ve vereceğim kararları bilmiyordur. Kısaca her şeye kadir değildir.
Ve bildiği bir şey için sınava tabi tutulmak da mantıklı değil.

Ne kadar anlatabildim bilmiyorum, yine anlamadım dersen hak veririm. Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım.

İstanbul'u işgal eden gemiler Çanakkale'den geçti.

Çanakkale'de insanlar vatanları ve halkları için ölüme gittiler cennet vaatleri için değil.
Hepsinin cebinde Kur'an vardı. Hepsi Allah, Allah diyerek taaruza geçtiler. Hepsi de Şehit oldular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…