Tanrı hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 270
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 112
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B

Günlük hayatta bazı olan olayları hatırla mesela Tanrı ne yaptığımızı hatta tüm hayatımızı görüyor deprem ve benzer doğal afetler insan eliyle olmuyor Allah'ın yarattığı dünya da kendiliğinden oluyor.

Zaman makinesi icat edilince hepimiz öğreneceğiz belki hiç icat edilmeyecek Tanrı varlığını kanıtlanmasını istemiyor. Unutmayın kıyamet fay kırılınca olacak deprem gibidir gelecek ile geçmişi hiç kimse tahmin edemez Tanrı varlığını kanıtlayacak veya kanıtlanacak.

Odin hakkında da kitaplar okuyabilirsin. Bu onu gerçek mi yapıyor?

Daha çok kanıtım var Tanrı'nın gerçek olduğunun kanıtları dini kitaplar neden okumuyorsunuz sadece kuran okumayın tevrat incil ve zebur gibi dinlerin kitaplarını okuyun.

Son düzenleme:
Şahsen çok belli bir düşüncem yok. Ancak beğendiğim düşünceler var. Voltaire "Eğer Tanrı olmasaydı, onu icat etmek gerekirdi." diyor. Mihail Bakunin ise Voltaire'in sözünü biraz değiştiriyor ve: "Eğer Tanrı gerçekten var olsaydı, onu zorunlu olarak ortadan kaldırmak gerekirdi." diyor. Tanrı ve Devlet kitabında bu düşüncelerinin arkasındaki temel prensibi çok iyi açıklıyor.

Çok ceza kesiyor walla. Demekki kimse okuduğu kitabı anlamamış. Depremler, seller, yangınlar, çekirge istilası sayda say.

Dostum biraz daha kitap veya makale okuman lazım. Her şey rastgele bir süreçten meydana gelebilir. Bu olasılık gayet de mümkündür. Ayrıca denge falan yoktur. Bizim bilimsel olarak yaptığımız tüm ölçümler hata içermektedir ve ayrıca bu hata da sabit değildir. Sürekli değişmektedir.

Dünya olduğu yerden hafif sapsa şu olur bu olur diyen safsatacılara inanma, zira Dünya hep olduğu yerden sapıyor. Mükemmel bir yörüngesi yok. Bu evrende hiç bir şey mükemmel değildir. Her şey hatalı ve sapmalıdır.

Bizim temel aldığımız tüm birimler tamamen hatalıdır. Bir kilogramlık bir kütle evrende mevcut değildir. Bir metrelik uzunluğa sahip bir cisim yoktur. Bir lümen ışık veren ışık kaynağı yoktur. Bir amper akım yoktur. Bir volt gerilimli akımda yoktur. Bunların hepsi tamamen hayaldir. Biz bize kolay gelsin diye ölçümlerimizdeki hataları es geçeriz ve öyle ölçümlerimizi yaparız. Yoksa gerçekte o ölçümün sonucunun ne olduğu hakkında zerre bilgimiz yoktur.

Bu evren kaotiktir. Her şey, her yerde ve her an olabilir. Bilemezsin. Düzen de yoktur. Düzen bizim o anki ölçümlere göre uydurduğumuz bir kavramdır ve ölçüm kapsamımız geliştikçe düzen de değişir. Sahtedir zaten.

Öyle düşünmüyorum. Eğer biri Teist olduğunu iddaa ediyor ise o zaman ben ona bu Tanrı kavramını sorarım ve iyi bir cevap beklerim. İnandığı din pagan bir din ise zaten bana göre o kişi sadece kendinden üst seviyede varlıkların olduğu inancından fazlasına sahip değildir. Zira pagan tanrılar bu Tanrı kavramına zerre uymazlar. O yüzden de bu kişilerin Tanrıya inanıp inanmadıkları belirsizdir. Bundan dolayı bu Tanrı kavramını düşünüp, Tanrıya inanıp inanmadıklarını kararlaştırmaları gerekir.

Ateist biri de bu kavramı düşünüp üzerine kafa yormalıdır ki Tanrı'nın ne demek olduğunu anlayabilsin. Öbür türlü benim gibi Tanrı kavramını bu şekilde benimsemiş ve inanmış birine karşı kendini savunamaz.

Kusura bakmayın ama kimsenin inanmadığı bir şey üzerine kafa yorma zorunluluğu yoktur. Siz Zeus üzerine kafa mı yoruyorsunuz mesela? Bizim kendimizi size karşı savunma zorunluluğumuz yok ki? İnanmak çok farklı bir durum. İsterseniz sonsuza kadar inanın. Bir itirazımız yok. Siz yaptınız ya da yapıyorsunuz demiyorum, inanç kanıt olarak sunulmaya çalışılmasın bize yeter. Bu, kendini küçük düşürmektir çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…