Tanrı varsa çok kötü biri olduğunu düşünüyorum. İyi olsaydı dünyadaki bu kadar kötülüğe izin vermezdi.
Tanrı, bizi sınamak için yaratmıştır. Bu dünyada istediğimiz her şeyi yapmamıza izin vermesi, ahirette cezalandırmayacağı anlamına gelmiyor.
Bilimsel açıdan tanrı kanıtlanamaz. Ayrıca hayır, sözde dengeyi kanıt kabul edemeyiz.
Evet, Tanrı'nın varlığı bilimsel açıdan kanıtlanamaz fakat dolaylı yoldan kanıtlanabilir. Kuran-i Kerim'de, 7. yüzyılda insanların haberdar olmadığı birçok bilimsel teoriden bahsediliyor.
“Onlar görmüyorlar mı ki, biz yeryüzüne gelip, uçlarından noksanlaştırıyoruz.”
Mesela bu ayette dünyanın kutuplardan basık olduğundan bahsedildiği çok açık.

Niye sonucunu bildiği bir şeyi bizim üzerimizde deniyor, zevk mi alıyor?
Hayır, hayır. Öncelikle, yapacağımız seçimleri bilmesi; onları kendisinin belirlediği anlamına gelmiyor.
Peki, sonucu biliyorsa ne anlamı var ki? Bence, Tanrı yaptığımız şeylerin karşılığını almamızı istiyor. "Seni yarattığımda iman edeceğini bildiğim için direkt olarak cennette yarattım.", bu çok absürt bir cümle değil mi?
"Neden yarattı?" diye soracak olursanız, onu sadece Allah bilir. Benim şahsi düşüncem ise, bizi ödüllendirmek için yarattığı yönünde. Düşünsenize, şu ana kadar yaşadığınız hiçbir şeyi yaşamamış, hiçbir şeyi hissetmemişsiniz. Mutluluk, hüzün, heyecan...

Tanrı bence var fakat kainattaki işlere falan hiçbir müdehalesi yok diye düşünüyorum. Dinlerin ise insanlar tarafından türetilmiş şeyler olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten Tanrı tarafından yollanmış bir din olsaydı, insanlığın başlangıcından bu yana tek bir din olurdu. Kuralları, gerekçeleri belli tek bir din. Fakat olana baktığınızda her biri birbirinden farklı, yaşadıkları coğrafya ve yaşam tarzlarına göre şekillenmiş, insanlar tarafından türetilmiş dinler olduğunu görüyoruz. Zaten tanrı tarafından gönderildiğine dair ne elle tutulur bir kanıt var ne de yollandığına dair tek bir kanıt. Tanrı hiçbir şekilde kainata karışmıyor bence.​

Son düzenleme:
Tanrı, bizi sınamak için yaratmıştır. Bu dünya da istediğimiz her şeyi yapmamıza izin vermesi, ahirette cezalandırmayacağı anlamına gelmiyor.

Evet, Tanrı'nın varlığı bilimsel açıdan kanıtlanamaz fakat dolaylı yoldan kanıtlanabilir. Kuran-i Kerim'de, 7. yüzyılda insanların haberdar olmadığı birçok bilimsel teoriden bahsediliyor.
“Onlar görmüyorlar mı ki, biz yeryüzüne gelip, uçlarından noksanlaştırıyoruz.”
Mesela bu ayette dünyanın kutuplardan basık olduğundan bahsedildiği çok açık.

Bilimsel açıdan bakacaksak evrim açısından yanılıyor ama. Aynı zamanda yanıldığı daha pek çok konu var.

@dacar1010 zaten Tanrı'nın yapacağımız seçimleri bilmesini kendi belirlediği anlamına geldiğinden bahsetmedim. Madem bizim yapacağımız şeyleri biliyor Neden bunu bizi sınamak için yapıyor?
İşte bahsettim ya, "Seni yarattığımda iman edeceğini bildiğim için direkt cennette yarattım." demesi daha mantıklı mı olurdu?
Bilimsel açıdan bakacaksak evrim açısından yanılıyor ama. Aynı zamanda yanıldığı daha pek çok konu var.
Evrimi reddeden hiçbir şey görmedim Kuran'da. “Hayatı olan / canlı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmayacaklar mı?” Aksine Evrim'i destekleyen birçok ayet var. Hz. Adem'in ilk insan olması ondan önce hayat olmadığı anlamına gelmiyor. Birçok kişi, Hz. Adem'in diğer canlılardan bağımsız olarak dünyadaki ilk homosapien olduğunu düşünüyor.

@dacar1010 zaten Tanrı'nın yapacağımız seçimleri bilmesini kendi belirlediği anlamına geldiğinden bahsetmedim. Madem bizim yapacağımız şeyleri biliyor neden bunu bizi sınamak için yapıyor?

Çünkü Allah bizim ne yapacağımızı biliyor bizim de bilmemizi yani yaşamamızı istiyor. İnsanlar ben hiçbir şey bilmiyorum yapmadım nasıl cehenneme girdim demesin diye.