Sınavda hoca alınacak sonuçları bilirse bu sınav ne kadar gerçekçi olur?

Yaptıklarımız hepsi nefislerimizle ilerler. Ben daha 3-5 yıl öncesine kadar zina ve haram yapıyordum ve kendime çekidüzen verdim ve dinime göre hareket ediyorum. Kendime çekidüzen vermeseydim sonuç aynı olacağını nereden biliyorsun?

İmtihanın adil olması gerekir. Bunun için de herkesin eşit şartlarda olması ve herkese aynı ya da eş değer soruların sorulması lazım. Oysa ki bu hayatta kimileri bolluk lüks içinde yaşarken kimileri açlıktan ölüyor. Kimileri sağlıklı şekilde doğarken kimileri sakat doğuyor. Tanrı varsa, çok kötü bir varlık olduğu burada da tescillenmiş oldu.

Bu da çok saçma herkesin imtihanı farklıdır. Kimisi zenginlikle imtihan edilir, kimisi açlıkla, kimisi hastalıkla. Aç olan Allah'a şükreder uğraşır çabalar ve dini gerekliliklerini yaparsa, ya burada ya da öbür dünya da mükafatını alır. Zenginde o kadar bolluk içinde ihtiyaç duymayıp Allah'a şirk koşar ve dini gerekliliklerini yapmayabilir. Hasta olanlarda Allah bana bu hastalığı verdi, almasınıdabilir der ve dua eder yapabildiği dini gerekliliklerini yapar, bu kişi ben niye böyle doğdum deyip isyanda edebilirdi, ama etmeyip şükrededebilir. Yani herkes eşit olması saçmalık olurdu.

Olmadığını. Doğaötesi varlıkları kanıtlayamazsınız. Hayır, çünkü kusursuz düzen diye bir saçmalık yok.

Yaptıklarımız hepsi nefislerimizle ilerler. Ben daha 3-5 yıl öncesine kadar zina ve haram yapıyordum ve kendime çekidüzen verdim ve dinime göre hareket ediyorum. Kendime çekidüzen vermeseydim sonuç aynı olacağını nereden biliyorsun?

Ben bilmiyordum zaten, Tanrı biliyordu. Nerede, ne zaman, kiminle ne yapacağını Tanrı biliyor. Buna rağmen insanları imtihan ediyor. Bomboş bir imtihan çünkü hoca sonuçları biliyor.

Ben bilmiyordum zaten, Tanrı biliyordu. Nerede, ne zaman, kiminle ne yapacağını Tanrı biliyor. Buna rağmen insanları imtihan ediyor. Bomboş bir imtihan çünkü hoca sonuçları biliyor.

Çok manasız ve boş cevaplar veriyorsun. Kimin neye inanıp, neye inanmıyacağı umurumda değil. Ama bu argümanlarınız bildiği halde bilmemeye çalışmak ve uğraşmamakdan başka bir anlam taşımıyor. Bu komik cevabından sonra daha bir şey anlatmakla uğraşmayacağım.

Çok manasız ve boş cevaplar veriyorsun. Kimin neye inanıp, neye inanmıyacağı umurumda değil. Ama bu argümanlarınız bildiği halde bilmemeye çalışmak ve uğraşmamakdan başka bir anlam taşımıyor. Bu komik cevabından sonra daha bir şey anlatmakla uğraşmayacağım.

Direkt olarak "Sana verebilecek cevabım yok." Deseydin keşke. Bu şekilde kendini komik duruma düşürüyorsun.

Mesela bu ayette dünyanın kutuplardan basık olduğundan bahsedildiği çok açık.
Düz olduğundan açıkça bahsedilen yerler de vardı sanki? :rofl:

Kur’an’ın mucize içermesi zaten direkt inanca ters. Sınavda cevaplar olmaz, dünya sınav. Kanıt, mucize falan yok. İçinden geliyorsa inan yoksa da kendini kandirma böyle şeylerle.

Düz olduğundan açıkça bahsedilen yerler de vardı sanki? :rofl:

Kur’an’ın mucize içermesi zaten direkt inanca ters. Sınavda cevaplar olmaz, dünya sınav. Kanıt, mucize falan yok. İçinden geliyorsa inan yoksa da kendini kandirma böyle şeylerle.
Kuran'da Dünya'nın düz olduğunun iddia edildiğini düşünüyorsanız bu makaleyi inceleyin.
İnsan aklı kendi kendine Tanrı'nın varlığını kabullenebilir mi sizce? Kuran'da mucizelerden bahsedilmeseydi kâfirlerin bir suçu olmazdı. Öğretmen size hiçbir şey öğretmeden sınav yapsa nasıl olurdu?