Tanrı veya tanrılar varsa vardır yoksa yoktur. Çok kasmıyorum artık, sabahın 5 inde metrobüste oturarak mı gidebileceğim diye düşünmek daha mantıklı geliyor bana.
O da ölene kadar güzel. Öldükten sonraki sonsuz boşluk, ileriyi bir daha göremeyecek olmak korkutuyor.

Vay be! Forum'un yarısından çoğu ateistmiş.
Bu soruyu Technopat'ta sorsalar ateist sayısı neredeyse yarı yarıya düşerdi hocam. Techolay biraz daha seküler.

Aslında yanılgı içerisindeler. Tabi burada dindar bir bireyi dışarıda tutuyorum. Çünkü dindar birey, kutsal kitaptaki mantıksızlıklara rağmen Tanrıya iman etmiştir.

Bu ve bunun gibi arkadaşların Tanrı tasvirleri, İbrahimi dinlerin kutsal kitaplarındaki Tanrı tasvirlerinden öteye gitmez. "Tanrı, iyiliği ve kötülüğü yaratmıştır. Çünkü, onları yaratacak güçtedir." söylemini ele alırsak, Tanrının, bu kavramları yaratmadan önce bu bilgiye sahip olması gerekmektedir.

Nasıl?

Bilgiyi yaratma gücüne sahip olmadan, bilgiyi nasıl yaratabilir?

Bilgi, Tanrıdan aşkındır. Aslında cevap bu kadar basit.

Tümcemin yarısını almışsınız. Dolayısıyla bütün mantığı değiştirmişsiniz. Bir de böyle büyük puntolarla bir şey kanıtlamaya çalışıyorsunuz. Ateistler için Zeus neyse İslam'daki tanrı odur demek, her ikisi de bizim için hayal ürünü, her ikisine de inanmıyoruz demektir. Yoksa biz de biliyoruz farklı tanrılar olduğunu, ama bizim için önemli değil.

Tümcemin yarısını almışsınız. Dolayısıyla bütün mantığı değiştirmişsiniz. Bir de böyle büyük puntolarla bir şey kanıtlamaya çalışıyorsunuz. Ateistler için Zeus neyse İslam'daki tanrı odur demek, her ikisi de bizim için hayal ürünü, her ikisine de inanmıyoruz demektir. Yoksa biz de biliyoruz farklı tanrılar olduğunu, ama bizim için önemli değil.
Yani sana hak verdim, bir şey demedim ve hak vermeme rağmen, karşılık aldım. Garip..

Bir şey falan kanıtladığım yok. Sadece mantık ve bilgi felsefesini kullanarak, yorum yapmaya çalışıyorum. Yukarıda yazdıklarım sana hak verdiğim bölüm, aşağıda yazdıklarımda onların aklındakilerin mantıksal yanlışı. Bu kadar..

Ama kendinizi o kadar savunmaya geçmişsiniz ki, ne dediğimi anlamayacak kadar körelmişsiniz.

Ne diyeyim, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Yani sana hak verdim, bir şey demedim ve hak vermeme rağmen, karşılık aldım. Garip..

Bir şey falan kanıtladığım yok. Sadece mantık ve bilgi felsefesini kullanarak, yorum yapmaya çalışıyorum. Yukarıda yazdıklarım sana hak verdiğim bölüm, aşağıda yazdıklarımda onların aklındakilerin mantıksal yanlışı. Bu kadar..

Ama kendinizi o kadar savunmaya geçmişsiniz ki, ne dediğimi anlamayacak kadar körelmişsiniz.

Ne diyeyim, geçmiş olsun.

Yanılgı içerisindeler dediğiniz kısımda bana cevap verdiğiniz için ateistler olarak anladım. Herhangi bir körelme yok, saldırıya geçmeyin hemen. Ben de savunmaya geçmedim, tek bir tümceyi açıkladım.

Bana göre de sizin verdiğiniz tavsiye çok mantıksız. Bizim sizi ikna etmek gibi bir amacımız yok ki? Siz inanıyorsunuz, dilediğiniz kadar inanabilirsiniz. Misyonerlik ateizmde yer alan bir şey değil.

Diyorsunuz ki ben müthiş araştırmadım Zeus'u (örnek olarak Zeus kullanıyorum), ama ne olduğunu biliyorum. Sizin tam olarak kavrayamadığınız nokta bizim için Zeus neyse İslam'daki tanrı da odur. Her ikisini de aynı miktarda öğrenirim, ama bu size karşı argüman sunmak için değil. Benim öyle bir zorunluluğum ya da amacım yok çünkü. Ben sizi ikna etsem ne olur etmesem ne olur?

Dostum, Müslüman olduğumu kim söyledi ki ? Bence de İslam'daki tanrı ile Zeus aynı zaten. Ama ateistim demen için a-müslüman değil, a-teist olman lazım. Din felsefesindeki Tanrı kavramı da Monoteizm içerisinde bulunan inançların bazılarında bulunan bir kavramdır. O yüzden ateist isen bu tanrı kavramını da gözden geçirmen gerekiyor. Ki bu Tanrı kavramı tektir. Bunu sorgulayıp inanmaz isen eğer o halde kendine gönül rahatlığı ile ben ateistim diyebilirsin zira hiç bir dini öğrenmene gerek yok. Din felsefesindeki Tanrı kavramından daha kapsamlı bir Tanrı kavramı yok zaten.

Aslında yanılgı içerisindeler. Tabi burada dindar bir bireyi dışarıda tutuyorum. Çünkü dindar birey, kutsal kitaptaki mantıksızlıklara rağmen Tanrıya iman etmiştir.

Bu ve bunun gibi arkadaşların Tanrı tasvirleri, İbrahimi dinlerin kutsal kitaplarındaki Tanrı tasvirlerinden öteye gitmez. "Tanrı, iyiliği ve kötülüğü yaratmıştır. Çünkü, onları yaratacak güçtedir." söylemini ele alırsak, Tanrının, bu kavramları yaratmadan önce bu bilgiye sahip olması gerekmektedir.

Nasıl?

Bilgiyi yaratma gücüne sahip olmadan, bilgiyi nasıl yaratabilir?

Bilgi, Tanrıdan aşkındır. Aslında cevap bu kadar basit.

O halde "Bilgi" sana göre Tanrıdır.

Ayrıca İbrani dinlerdeki Tanrı tasvirlerinin hepsi pagandır. Din felsefesindeki Tanrı kavramına uymazlar. Yine de söz konusu dinlerin teologları uyduğunu iddaa eder. Tabi içi boş iddaalardır bunlar.