Tanrı kavramı aklıma yatmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5729
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 89
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    tanrı

Kuran'da cehennemden cennete yatay geçiş hakkında hiçbir şey söylenmiyor. Aksini içeren ise bir sürü ayet var, yasak değilse paylaşabilirim ya da numaralarını paylaşabilirim.

Kuran'da cehennemden cennete yatay geçiş hakkında hiçbir şey söylenmiyor. Aksini içeren ise bir sürü ayet var, yasak değilse paylaşabilirim ya da numaralarını paylaşabilirim.

Paylaş, buna kim neden yasak koysun ki?

İnancını, itikatını, din görüşüsünü hiçbir insan değiştirmemeli...
Şu an bakarsan zaten herkes kendilerine öğretilen din ile yoluna devam ediyorlar.

Hayır hayır hayır kesinlikle çok yanlış bir düşünce. Dünya üzerinde birçok din, dini görüş, mezhep, akım, tarikat vs var ancak sadece ve sadece tek bir doğru din ve mezhep var. Diğerleri sapıklıktır. Doğuştan tek doğru din üzere yetiştiysen problem yok ancak diğer din görüş mezhep vs üzerine yetiştirildiysen defalarca ve defalarca kendini dinini inancını sorgulamalısın. En doğru dine ve mezhep üzere yetiştirildiğini düşünüyorsan da doğruluğundan emin olmak için sorgulamalısın açık veriyor mu diye. Açık vermediğini gördüğünde inancın artacaktır güçlenecektir şükredeceksin en doğru din üzere doğduğun için. Yanlış bir din üzere yetiştirildiğini yıllar yıllar sonra fark etmen ve hemen gereğini yapıp en doğru dine geçmen çok çok büyük bir başarıdır çünkü sen aklınla sorgulayarak Allah'ı buluyorsun Allah buna çok değer veriyor ve seni günahsız olarak kabul ediyor. Yeni dinini yaşarken de günah işlemezsen tertemiz şekilde cennete nail oluyorsun ne büyük lütuf yaratıcıdan.

Cennete bir kez giren oradan asla kovulmayacaktır bu kesin ve nettir. Aksi oraya layık olmayan birini Allah yanlış ve eksik iş yaparak cennete sokmuş manasına gelir ki zaten yaratıcıya en küçük bir eksiklik konduranın Allah inancı yoktur. Cehheneme giden ise imanı varsa günahı kadar veya Allah affedinceye kadar yandıktan sonra mutlaka cennete gidecektir.

Dediğimi umarım yanlış anlamışsındır.
Konuyu açan arkadaş; birkaç tartışmayı, argümanları okuduktan sonra görüşü değişmiş ve kafa karışıklığına uğramış.
Benim de demek istediğim; senin görüşünü hiçbir insan değiştirmemeli. Zaten yeryüzünde milyonlarca sürü gibi insan var doğuştan bu yana kendilerine öğretilen din.

''Cehheneme giden ise imanı varsa günahı kadar veya Allah affedinceye kadar yandıktan sonra mutlaka cennete gidecektir.'' Kaynağın nedir?
Paylaş, buna kim neden yasak koysun ki?
Forum yönetimi, sebebini bilemem.

"Cehheneme giden ise imanı varsa günahı kadar veya Allah affedinceye kadar yandıktan sonra mutlaka cennete gidecektir." Kaynağın nedir?

Forum yönetimi, sebebini bilemem.

Ayet koyuyorsun sonuçta, bir şey olmaz ki bundan?

Edit: Evet, yasakmış.

En kötü ihtimaller imansızlık ve münafıklık.
Yukarıdaki ilk mesajıma ekleme daha yapayım. Sonsuz güce ve kudrete sahip bir varlığın kendisinin önünde günde 5 vakit eğilip ona tapmazsam beni sonsuza dek yakacak olması da çok komik. Bu tarz şeyleri 1000 yıl önce bizim krallar istiyorlardı. Tanrının böyle basit, egoist istekleri olması cidden komik geliyor.

Grancrest, bir kukla yapsan içine yapay zeka koysan sonra ona bir şekilde ete ve kemiğe büründürsen. Adan Z ye her şeyini geliştirsen nihayetinde seninle sohbet edecek seviyeye yükseldiğinde sana akıl verse ne hissedersin? Senin aklında onu var etme fikri yokken o hiçti hayal bile değildi. Düşündün tasarladın yüzlerce aşamadan geçirdin en sonunda eserimle gurur duyayım diye karşına koydun seni beceriksizlikle akılsızlıkla itham etti ne hissedersin?
Yetmiyor ona bir zerresini yaratmaya gücünün yetmeyeceği devasa bir cennet vaat ediyorsun üstelik sana en ufak bir faydası olamayacak bir canlıya. Dilersen her saniye yüz milyon canlıyı var edip yok edebilirken ona hak hukuk tanıyorsun konuşma hakkı tanıyorsun. Dilersen 1 saniyede koca evreni cenneti cehennemi var edebiliyor 1 saniye sonra da yok edebiliyorsun bu koca evrende toz zerresi kadar bile yer kaplamayan varlığı adam yerine koyup şunu şunu yaparsan seni cennetime alırım deyip söz veriyorsun. Sözünde de duruyorsun sözünde durmasan kim seni yargılayabilir hiç kimse ama sen şanın gereği aradan yüzlerce yıl geçse bile sözünü tutuyorsun. Emrin altında yüz binlerce melek var onlar sana saatlerce ibadet ediyor seni övüyor sana hiç karşı gelmiyor kusursuz şekilde çalışıyorlar hiçbir şeye ihtiyacın olmadığı halde bir insanla muhatap oluyorsun. Ona milyarlarca nimet verip sadece sana saygı duymasını istiyorsun. Ancak o sana saygıya layık görmüyor senin varelığını bile kabullenmiyor kim bu alemleri yarattı denince bilmiyorum öylesine var olmuş diyor. Empati yap azıcık Allah ne kadar hoşgörülü sabırlı insanı çok seviyor anlamaya çalış.

Son düzenleme:
Ben bir insanım, insan gibi hissederim. Tanrı da insani duygulara sahipse tanrı değil çok güçlü bir insan olur sadece

Yazdıklarım üstünde düşünüp anladıktan sonra tartışmaya devam edelim.

Ben bir insanım, insan gibi hissederim. Tanrı da insani duygulara sahipse tanrı değil çok güçlü bir insan olur sadece

Yazdıklarım üstünde düşünüp anladıktan sonra tartışmaya devam edelim.

Bu tartışmada ben Allah'ın yüceliğini büyüklüğünü anlatmaya çalışıyorum. Allah'tan yana olmak sence bana zerre bir şey kaybettirir mi? Peki sen ne kazanacaksın Allah'ın büyüklüğünü inkar ederek? Çok anlamsız saçma geliyor bana Allah'ı tartışmak bile. Bir tarafta en büyük olanın büyüklüğünü kabul etmek var diğer tarafta ne var kime yaranıyorsunkim sana hah doğru söyledin afferim diyecek kim sana güzel ve doğru konuştuğun için ödül verecek. Ağzın çok iyi laf yaptı ve beni tartışmada yendin diyelim sen kimi savunuyorsun bir düşün lütfen. Sana hiçbir faydası olmayacak inkarı savunuyorsun. Allah'ı yüceltmek onun büyüklüğünü kabul etmek neden zor geliyor. İnanki hiç ama hiç anlamıyorum neden bu direniş 2 tanrı olsa ben onu daha iyi buluyorum dersin anlarım tek tanrı var alemde. Tanrıya karşı geldiğinde kime sığınacaksın. Pişman olduğunda kimden tövbe dileyeceksin.

Sana zor gelen anlamsız gelen 5 vakit namaz kılmayı peygamber efendimiz 23 yıllık peygamberlik devrinde tek namaz kaçırmadan yaptı. Hastayken savaştayken dünya kadar başında iş varken de namazı hiç ihmal etmedi. Yetmedi gece uykusundan uyanıp teheccüd namazı kıldı. Dünyayı senin şerefine yarattım ey Muhammed hitap edilen o peygamberin basit kerpiç evi bir iki ibriği 3-5 hurması yerde bir hasırı vardı öldüğünde. Sbahlara kadar namaz kılar hasır izleri olurdu sırtında. Cennette en yüce makamda olacağı kendisine müjdelendiği halde sanki milyonlarca günahı var mış onları affettirmek istiyormuşcasına sürekli ibadet etti sürekli dua etti. Gitti çamur kardı taş taşıdı ben peygamberim deyip büyüklenmedi her işte orgat gibi çalıştı. Kendisine edilen küfürlere hakaretlere sabretti. Dünyada en sevdiği kişiye peygamberine bu zorlu hayatı yaşatan Allah, Hz Eyüp peygamberi senelerce içine kurtlar girip çıkan hastalıkla imtihan eden Allah senden 5 vakit namaz istemiş çok mu? Hadi yapmadın bir ömür yedin içtin sefa sürdün bir gram ibadetin olmadı yüzlerce günah işledin adam öldürdün kul hakkı yedin hırsızlık yaptın ana bana bakmadın ne kadar suç varsa işledin 90 yaşına gelip ölüm anı yaklaşınca rabbim ben sana hiç ibadet yapmadım ömrümü zevkle geçirdim türlü kötülük yaptım kimseye zerre iyilik yapmadım. Ben sana artık inandım sana tövbe ediyorum beni bağışla beni cehennemine gönderme beni cennetine al dediğinde bunu da tüm samimiyetinle söylediğinde seni affedip cennetine koyuyor. Bir tarafta peygamberine yaşattığı bir tarafta senin rezil kepaze geçen hayatının sonunda cennete gitmen. Sence bu yaratıcı sonsuz bağışlayıcı affedici değil mi? Ben kendimi bağışlamazdım bile dersin içinden belki de.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…