francisco77
Uzman
Yapacaklarımızı bilmesi değil, direkt kaderimizi yazıyor İslam dininden bahsediyorsak. Böyle bir durumda imtihandan söz edilemez.
Doğuştan itibaren o kabul edilemez bu kabul edilemez diye her şeye karşı çıksaydık bu yaşımıza gelemezdik. Ya açlıktan ya dayaktan ölürdük. İnsanın doğası düzene ayak uydurmak üzerinedir. Milyarlarca insan bu imtihandan geçecek bizim görevimiz de bu imtihandan başarılı olmak. Allah hiçbirimize bu imtihanı denetleme görevi vermemiştir. İşimiz denetleme olsaydı imtihan görevimizi yapamazdık. Dinin kökeni imanla inanmakla başlar. İmtihana inanmıyorsan zaten baştan kaybediyorsun düdük çalmadan diskalifiye oluyorsun. Bu insanın kendine atabileceği en büyük kazıktır. Değiştiremeyeceğin şeylerle uğraşmak aptallıktır zaman kaybıdır. Güneşi kuzeyden doğsun diye niye uğraşayım bana ne nereden doğarsa doğsun ona gücüm mü yeter benim. İmtihan şöyleymiş böyleymiş imtihanı ben eleştirince iptal mi olacak şekli mi değişecek imtihanı kabul etmek veya etmemekle bir şey değiştirebilecek miyim, inkar edersem imtihan yok mu olacak, kafamızı kuma gömünce dünya yok mu oluyor. Benim ne gücüm var elimdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip imtihanı kazanma gücüm var. Cennete ulaş ondan sonra sonsuza kadar laga luga yap imtihanla ilgili şu an yapmanın hiçbir faudası yok. Allahın yaptığı imtihana şüpheyle bakan cennette onu konuşacak kafada biri zaten mahşerden geçemez de hadi geçti diyelim.