Geraltın kılıcı
Üstün
Sanmıyorum.Söz konusu Deist tanrıysa haklı olabilirsiniz. Ama Teist tanrı sizin dediğinizin tersine insanlarla ilgileniyor, onları önemsiyor.
Neden yapmadığımız şeyler için sınıyor?
Sanmıyorum.Söz konusu Deist tanrıysa haklı olabilirsiniz. Ama Teist tanrı sizin dediğinizin tersine insanlarla ilgileniyor, onları önemsiyor.
Neden yapmadığımız şeyler için sınıyor?
Senin yaptıklarınla ve tanrının seni denetlemesiyle bunun ne ilgisi var? Eşit değil ama bok çukurunda kalmasına neden olanlar o kişiyi dünyaya getirenler veya doğrudan onların hayatına etki eden kişiler diye düşünüyorum. Aslında neden bu durumda olduklarına bakacaksın. Bulundukları konumda olmalarının bir sebebi vardır, o yüzden de tanrı ona göre o kişiyi cennet veya cehenneme gönderir, kısaca imtihan. Yakınma sebebinizi anlıyorum ama suçlusu tanrı değil insanın kendisidir.Peki soruyu değiştirelim. Bir insan bok çukurunda yaşarken diğeri lüks bir malikanede yaşıyor. İkisinin şartları eşit mi?
O zaman özgür irade boşa çıkmış oluyor.Her seye kadir oldugu icin ne yapacagimi ve cennete ya da cehenneme gidecegimi biliyor olmali. Basit tabiriyle, benim sinavdan kac alacagimi bildigi halde sinava sokan bir ogretmen. Baslamadan bitmis bir sinav...
O zaman imtihan kavrama anlamsız kalıyor.Senin yaptıklarınla ve tanrının seni denetlemesiyle bunun ne ilgisi var? Eşit değil ama bok çukurunda kalmasına neden olanlar o kişiyi dünyaya getirenler veya doğrudan onların hayatına etki eden kişiler diye düşünüyorum.
Nasıl yani?
Hayır hocam Tanrı zamanın dışında kaldığı için yapacaklarımızı biliyor, bizim öyle davranmamızı istediği için değil.
Zaman diye bir şey yok ki.Hayır hocam Tanrı zamanın dışında kaldığı için yapacaklarımızı biliyor, bizim öyle davranmamızı istediği için değil.