Geraltın kılıcı
Üstün
Hayır hocam Tanrı zamanın dışında kaldığı için yapacaklarımızı biliyor, bizim öyle davranmamızı istediği için değil.
Her şeyimizi biz yapmadan önce biliyorsa anlamsız olur. Ki özgür irade kavramına da terstir.
Hayır hocam Tanrı zamanın dışında kaldığı için yapacaklarımızı biliyor, bizim öyle davranmamızı istediği için değil.
Biliyorum hocam, demek istediğim bizim "zaman" dediğimiz kavram. Yani demek istediğim tanrın bizim gibi başı ve sonu yok.
Benim ne yapıp yapmayacağım zaten belliyse benim bir iradem olamaz ki. Zaten her şey önceden ayarlanmış oluyor senin dediğine göre. Bu yüzden karışmasına gerek yok zaten.Tanrı senin ne yapıp edeceğini biliyor ancak sana karışmıyor sen kendi iraden ile istediğin yere gidiyorsun.
Ya varsa?Biliyorum hocam, demek istediğim bizim "zaman" dediğimiz kavram. Yani demek istediğim tanrın bizim gibi başı ve sonu yok.
O zaman tanrı olmaz, tanrı bizim aksimize doğup ölemez.
Tanrı kavramını kim belirledi, seçti, adını verdi? Hayal gücümüz verdi değil mi?O zaman tanrı olmaz, tanrı bizim aksimize doğup ölemez.
Çok öncelere dayanıyordur. İnsanlar her zaman yaratıcıyı sorgulamış.Tanrı kavramını kim belirledi, seçti, adını verdi?
Zaman dediğimiz şey sadece bir kavramdan ibarettir. Yaşamlarımızı kolaylaştırmak için uydurduğumuz bir şey. Eğer bir şeyin başı ve sonu yok derseniz bu sefer gelip: "Evrenin de başı ve sonu yok, sonsuz döngüde ilerliyor" derler. Tanrı var mı yok bu buna kesin bir şey söylemek zor ama bence en büyük problem tanrıya nasıl olması gerektiğini rasyonel sebeplerle söylemeye çalışmamız. Bu yüzden bir sürü mantık hatası çıkıyor. Tanrı varsa bile sandığınız gibi bir tanrı değil.Biliyorum hocam, demek istediğim bizim "zaman" dediğimiz kavram. Yani demek istediğim tanrın bizim gibi başı ve sonu yok.
Ve hayal güçleriyle kendilerinden daha üstün bir varlık yaratmışlar.Çok öncelere dayanıyordur. İnsanlar her zaman yaratıcıyı sorgulamış.
Mutfağa girip yemek yapmak istiyorsun diyelim bunu tanrı mı istiyor yoksa bunu yapmak istediğin için mi bu eylemi gerçekleştiriyorsun ?Benim ne yapıp yapmayacağım zaten belliyse benim bir iradem olamaz ki. Zaten her şey önceden ayarlanmış oluyor senin dediğine göre. Bu yüzden karışmasına gerek yok zaten.