Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Uçan Spagetti Canavarı var mı diye konu açılsa rahatsız olunmuyorsa, buna da olunmamalı bence. Çoğunlukçuluğu aşalım.

Şahsen yasaklamanın doğru seçenek olduğunu düşünmüyorum. Kurallar dahilinde isteyen istediği konuyu açsın. Ayrıca bu konular yüzünden Felsefe kategorisini de göz ardı etmek istemem. Kendim görmezden gelir ve girip mesaj atmam. Ancak şahsen forumları daha çok yardım amaçlı gördüğümden bu bana biraz mesaj "kasma" gibi geliyor. Yani konu açıp öyle sonucu olmayan bir konuşma. Benim bir derdim yok. İstemeyen bakmasın ve kurallara aykırı bir durum varsa da raporlasın.

Asıl mesele bu değil diye düşünüyorum; insanlar kolay'a kaçıyor ve forum kirleniyor. Ki bahsi geçen konu öyle derin, büyük bir konu ki, forum başvurulacak son yer nerdeyse.
insanı dilediği konuyu kurallar dahilinde açabilmeli. Aynı konu farklı sitelerde var diye de konu açmayalım o zaman? Hatta piyasada farklı forum siteleri var diye bu site kurulmayabilirdi. Hepsi aynı mantık.

Her gün din konusu görmekten bende sıkıldım. Techolay oldu Dinolay. Diyanet İşlerinde bile bu kadar din tartışılmıyordur. Ya din konuları yasaklanmalı ya da "Felsefe" başlığına, alt başlık olarak "Din" başlığı eklenmeli. En azından din konularını göz ardı etmiş oluruz.

Aynı argümanlar tekrarlanıp duruyor. Ben, ki bu tartışmalara çok katılmayan biri olarak, bile aynı mesajları yazmaya başladım. Hayır problem derdini de anlatamamak :rofl: Din tartıştığın adam kendi dinini bilmiyor, önce ona dinini öğretiyorsun. Kur'an'ı anlayarak okuyan 1 kişi zor çıkar bu forumda, iddiasına girerim. Diğer bir dert de insanların okuduğunu anlamıyor oluşu. Çoğu zaman aynı mesajı 2 kere yazıyorum, yine anlayamıyor:rofl: Kitap okuma probleminden kaynaklanıyor bu da.

Ayet paylaşmaya yasak getirince problemlerin çözülmeyeceğini yazmıştım, inanmadınız. Şimdi de Tanrı konularına yasak getirilme önerisi açılmış. Sonsuz yasaklama paradoksunuzda başarılar diliyorum.