Hadi bu imkansız olay oldu diyelim, ensest ilişkiyi nasıl açıklayacaksın, onu söyle, ne tarafından tutarsan tut elinde kalıyor ben tek hücreli bir/birkaç canlıdan bu kadar çeşitliliğe ulaştığımız bir senaryoyu kabul etmeyi tercih ederim.
Hâlâ düz mantıkla bakıyorsunuz olaya, @Deniz744 çok güzel açıklamış, ben felsefeci değilim onun gibi açıklayamam ama, yok kalemin yapanı, telefonun yapanı cartun curtun yapanı varsa bu evrenin de bir yaratanı vardır gibisinden klişeleşmiş bir ifadenin saçma olduğunu düşünüyorum.
Hocam karşı görüşe saygı duyarım ama mantıklı olmak gerekir. Belli bir çerçevenin içinden sabit fikir ve bakış açısıyla bakmak yerine empati kurup acaba bu kişi neden bu şekilde düşünüyor, onun dediği mantiklı olabilir mi diye sormak lazım bence. Ben bu dediklerimi pek çok kez yaptığımı düşünüyorum. Mesela zamanında putperestler neden puta tapıyorlar, sebebi nedir, mantıklı bir tarafı var mı ya da cinsiyet seçimi normalden farklı olanlar neden böyle bir bakış açısına sahip veya ateistler neden Allah'a inanmazlar gibi gibi kendime pek çok kez sordum. Ama hepsinde uzun uzun düşünsemde empati kurmayı denesem de sonuç aynı yola çıkıyor putperestler ve cinsiyet eğilimi farklı olanlar sapkın, ateistler ise yolda gidiyorlar. Sizin fikirlerinize de mantıklıysa eğer saygı duyarım. Ama dediğim gibi söylediğim mantıklı olduğunu düşündüğüm cümleye klişe denmesini doğru bulmuyorum.
Bu arada tanri dediğimiz varlık zaten sonradan varolmuş ise tanrı olmaz. Ayrıca sizin yanlış dediğiniz şey bir başkası için onun bakış açısından doğru olabilir ve bu şey aslında sizin yanlış zannetmenize rağmen gerçekten doğru bir şey olabilir bunu bilemeyiz. Ben bu konuyla ilgili müsait olsam ve mesajları anlık direk görebilsem uzun uzun konuşurum.