Bir kitaba neden ihtiyaç var? Tanrının kendisini insan yapıtları gibi tanıtması mı gerekiyor?
Tanrı'nın hükümlerini nereden bileceksiniz başka?

Kuranda cuma namazı, apbestin nasıl alınacağı, namazın nasıl kılınacağı hepsi yazar. Kur'an okumadan yorum yapmayın DT özentileri.
DT özentiliği falan yok, Kuranda cuma namazı da yok, namazın nasıl kılınacağı da. Peygamberin hadislerini kabul etmeden hiçbir şey yapamazsınız. Ne ibadet edebilirsiniz, ne başka bir şey. Fakat inatla Peygamberin sözlerini inkar etmeye devam ediyorsunuz.

Böyle karar kıldığını bir insanın bilme şansı var mı?
Hayır, ikincil cevap olarak bu. İlk cevabı, insanların Tanrı'ya ibadet edip her yerde onu anması. Esasında bütün mesele budur, ikincil soru olarak neden böyle bir şey yapıyor dersen, biz onu bilemeyiz. Tanrı şanına yakışır şekilde bunu istemiş, bizden bunu gerçekleştirmemizi istemiştir.

Yanlış cevap; karar vermek insana ait bir özelliktir.
Dünyalılar arasında öyle, Allah bir konuda niye karar veremesin? İnsanların yaptığı her şey, insana ait özellikler olmuyor. Allah tarafından verilmiş özellikler bunlar, bazısı Allahın kendisinde de var. Konuşmak, görmek, duymak gibi. Tanrı konuşamaz çünkü bu insana ait bir özellik dersen bunun sadece insana ait olduğunun delilini isterim senden. Bir Tanrı niye konuşamasın?

Dünyalılar arasında öyle, Allah bir konuda niye karar veremesin? İnsanların yaptığı her şey, insana ait özellikler olmuyor. Allah tarafından verilmiş özellikler bunlar, bazısı Allahın kendisinde de var. Konuşmak, görmek, duymak gibi. Tanrı konuşamaz çünkü bu insana ait bir özellik dersen bunun sadece insana ait olduğunun delilini isterim senden. Bir Tanrı niye konuşamasın?
Allahla ortak özelliklerimiz var diyorsun yani ben demedim kendin dedin bak geri dönüşü olmaz.

Allahla ortak özelliklerimiz var diyorsun yani ben demedim kendin dedin bak geri dönüşü olmaz.
Allah ile ortak özelliklerimiz var demiyorum, Allah bize de bu tarz nitelikler tanımış diyorum? Neyin geri dönüşü olmayacak? Allahın konuşuyor, görüyor, duyuyor. Ben de konuşuyorum, görüyorum ve duyuyorum. Benim konuşmam için ağza ihtiyacım var, onun yok. Görmek için göze ihtiyacım var, onun yok. Yani benim konuşmam ile onun konuşması farklı. İkimiz de konuşuyoruz fakat keyfiyetimiz farklı. Ben gözle görüyorum, o göz kullanmadan görüyor. Anlatabildim mi?