"bu sadece 19'un bir kısmı. tüm 19 un yanında bir anlam kazanır tek başına anlam ifade etmeyebilir'un bir kısmı. tüm 19 un yanında bir anlam kazanır tek başına anlam ifade etmeyebilir"]GÜNLÜK BEŞ VAKİT NAMAZIN DOĞRULANMASI,
EĞİLME (Rükû), SECDE (Sücûd) ve TEŞEHHÜT SAYISI
[10] Sıkça rastlanan meydan okumalardan biri de şudur: “Eğer Kuran, (6:19, 38 & 114’te ile-
ri sürüldüğü gibi) tam ve detaylı ise İletişim Dualarının (Namazın) detayları nerede?” Bu insan-
lar bu soruyu sorarlar çünkü Kuran’ın bize İletişim Dualarının İbrahim’den geldiğini bildirdiğinin (21:73 & 22:78) farkında değildirler.
Eğer eğilmeleri, secdeleri ve Teşehhütleri ile birlikte namazların numaralarını yazarsak şunu elde ederiz "1 1 2 2 4 1 2 4 4 8 2 3 4 4 8 2 4 3 3 6 2 5 4 4 8 2"
Bu uzun sayı şunları içerir, 5 vakit namazda okuduğumuz sure (1), onu takiben birinci nama-
zın numarasını (1), sonra bu namazda okuduğumuz “Anahtar”ların sayısını (2), sonra eğilmele-
rin (Rükû) sayısını (2), sonra secdelerin sayısını (4), sonra Teşehhütlerin (oturma pozisyonunda)
sayısını (1), sonra ikinci namazın numarasını (2), sonra ikinci namazda okuduğumuz “Anahtar”-
ların sayısını (4), sonra bu namazdaki eğilmelerin (Rükû) sayısını (4), sonra secdelerin sayısını
(8), sonra Teşehhütlerin sayısını (2), sonra üçüncü namazın numarasını (3) ve böylelikle son na-
maza kadar böyle devam eder. Bu uzun sayı 19’un katıdır ve bu, Rükû, Sücûd ve Teşehhüdün sa-
yısına varıncaya kadar namazların en ufak ayrıntılarını doğrular.
"Biz Kur'an'ı apaçık ayetler olarak indirdik." diye bir ayet yok mu Kur'an'da? Sayıları evirip çevirip 5 vakit namaza uyarlamış bu metin.

Soruma cevap gelmedi hala, Tevbe suresi son 2 ayeti kabul ediyor musun?
Berâe (Ultimatom) suresi 127 ayettir ve son 2 ayetini kabul ediyorum.
Yahudilik ve Hristiyanlık İslam değildir, Tevrat ve İncilin getirdiği emirler İslamdır
1 cümle içinde 2 zıt ifade.😁Yahudilik ve hristiyanlık tevrat ve incilin getirdiği emirleri uygulamak demek zaten.
Çok güzel. Ben de sana diyorum ki güzel dostum, senin esas aldığın namaz, geçmişten günümüze insanların kıldığı namaz.
Kuran bunu emrediyor: Biz İbrahime namazı ve zekatı öğrettik. İbrahimin dinine uy.
[16:123] Sonra da sana (Muhammed),tek tanrıcı olan İbrahim’in dinini* takipet diye vahyettik; o hiçbir zaman bir puta tapan olmadı.

İbrahim: İslam’ın Tüm Dini Görevlerini İletti

[21:73] Onları buyruklarımıza uygun olarak rehberlik edenimamlar yaptık ve onlara doğruluğa nasıl çalışılacağını, İletişimDualarının (Namazın) ve zorunlu bağışın (Zekâtın) nasılyerine getirileceğini öğrettik. Bize göre, onlar adanmış tapınanlardı.

Ve kuran ihtilaflı şeyleri bize gösterir.
[16:64] Biz sana bu kutsal yazıyı, onlara ihtilaf ettiklerişeyleri göstermek ve iman eden insanlara rehberlik ve rahmet sağlamak içinvahyettik.

Namazı İbrahimden al diyor ve ekliyor. Namazı sesli kıl, namazda sadece Tanrıyı an. Bu ayetler ilgili mesajda var. Tabii okuduysan.
Yani Tanrı bana emrediyor: "İbrahme uy ve bu ihtilaflı kısımlarda benim dediğimi yap." Tanrıya güvendiğim için onun dediğini yapıyorum.

"Biz Kur'an'ı apaçık ayetler olarak indirdik." diye bir ayet yok mu Kur'an'da? Sayıları evirip çevirip 5 vakit namaza uyarlamış bu metin.
Kod:
1. Şafak Namazı, Güneş doğmadan önceki iki saat boyunca yerine getirilmelidir (11:114, 24:58).

2. Öğle Namazı, öğle vakti Güneş’in en yüksek noktasından düştüğü vakittir (17:78).

3. İkindi Namazı, Güneş’in batışından önceki 3-4 saat boyunca yerine getirilebilir (2:238).

4. Akşam Namazı, Güneş’in batışından hemen sonra olur (11:114).

5. Yatsı Namazı, gökyüzünden alacakaranlık kaybolduktan sonra yerine getirilebilir (24:58).
Ayetler var zaten?

Berâe (Ultimatom) suresi 127 ayettir ve son 2 ayetini kabul ediyorum.
19 mucizesinde Tevbe suresinin son 2 ayeti yok yalnız, on dokuzculardan kimse kabul etmez, Fatiha suresini esas alırken 19 Mucizesi diyorsun da, burada neden kabul etmiyorsun?

1 cümle içinde 2 zıt ifade.😁Yahudilik ve hristiyanlık tevrat ve incilin getirdiği emirleri uygulamak demek zaten.
İslam, Adem aleyhisselamdan günümüze gelen bütün peygamberlerin vahyinin ortak adıdır dostum. Hristiyanlık ve Yahudilik daha sonrasında ortaya çıkmış terimler. İsa aleyhisselam varken Hristiyanlık diye bir şey yoktu, kendisi öldükten sonra Pavlusla beraber havarilerle ortaya çıkıyor.

Kuran bunu emrediyor: Biz İbrahime namazı ve zekatı öğrettik. İbrahimin dinine uy.
[16:123] Sonra da sana (Muhammed),tek tanrıcı olan İbrahim’in dinini* takipet diye vahyettik; o hiçbir zaman bir puta tapan olmadı.
Adım adım gidelim, Kuran sana namaz kıl diyor değil mi? Namazın nasıl kılınacağını söylememiş değil mi? Sen namazı nasıl öğrendin, namazın nasıl kılınacağı konusunda nasıl bir yargıya vardın? Diğer Müslümanlara uyarız dedin yukarıdaki mesajında, yani bizim namaz şeklimizi takip ederek kendine bir ölçüt belirliyorsun. Fakat bu ölçüt Kuranda yazmıyor. Kuranda hangi sureleri okuyorsun, bu okuduğun surelerin okunması gerektiğine nasıl kanaat getirdin, rükuda üç kere Subhane Rabbiyel azim diyor musun? Muhtemelen diyorsun, bunu deme sebebin ne? Nereden vardın böyle bir şeyin denmesi gerektiğine?
Ayrıca, yukarıda yaşadığı belli olmayan adamın hükümlerini Allah yerine koyuyorsunuz diyorsun, Ahzab 36'da Allah, peygamberin hükümlerini kabul edin buyuruyor. Nedir bu hükümler? Hadisler. Fakat sen hadisleri kabul etmiyorsun, bu da bir çelişkidir. İkidir bazı yerleri atlayarak alıntılıyorsun, mümkünse tüm söylediklerime cevap ver.

Şu Reşad halife meselesine gelirsek, Muhammed aleyhisselamın hadislerini Kurana ters diye kabul etmemeyi biliyorsun ama Kuranı kendine göre tahrif eden bir tane adamın iddialarını Kurana çok güzel bir şekilde entegre etmeyi iyi biliyorsun. Sence bu nedir?
Adam Allahın Peygamberine söylediğini kendi üzerine almış ve çevirmiş :D
1720519169114.webp

Fakat bu ölçüt Kuranda yazmıyor.

İbrahim'in dinine uy diyor. Ölçüt burada. Tüm dünya yanıp kül olsa mescidi haram hariç, orada her gün İbrahim'den alınan namaz kılınıyor! Kaç yeri tahrfi edildiğini kuran söylüyor bize. Akıl yürüt.
Adam Allahın Peygamberine söylediğini kendi üzerine almış ve çevirmiş
Sen oranın peygambere dedndiğini sanıyorsun. Reşad kendine atfederken delilleri sunuyor. Kafasına göre yapmıyor. Ama sen kafana göre bura peygambere denmeli diyorsun.
Ahzab 36'da Allah, peygamberin hükümlerini kabul edin buyuruyor. Nedir bu hükümler? Hadisler.
Hadisler olduğunu sana Tanrı mı söyledi? Sen nereden vardın bu kanıya? Bu hükümler hadistir diyen ayet mi var?
Aksine:

Hadis ve Sünnet:

Peygamber Düşmanlarının Uydurmaları

[6:112] Biz her peygamberin düşmanlarına—insan ve cinşeytanlarına—aldatmak için birbirlerine süslü sözler vahyetmelerine müsaadeettik. Rabbin irade etmiş olsaydı onlar bunu yapamazlardı. Onlara ve uydurmalarına aldırış etme.

Sen oranın peygambere dedndiğini sanıyorsun. Reşad kendine atfederken delilleri sunuyor. Kafasına göre yapmıyor. Ama sen kafana göre bura peygambere denmeli diyorsun.
Ayetin devamında deli değil diye bahsedilen kişi vahiy meleğini apaçık ufukta gördüğünü ve gayba ait bilgileri sizden esirgemez diyor. Sence bu kişi kim olabilir? Biraz üzerine düşünebilirsin.
[6:112] Biz her peygamberin düşmanlarına—insan ve cinşeytanlarına—aldatmak için birbirlerine süslü sözler vahyetmelerine müsaadeettik. Rabbin irade etmiş olsaydı onlar bunu yapamazlardı. Onlara ve uydurmalarına aldırış etme.
Hadis kelimesi Arapça, Türkçe'de söz anlamına gelir. Biz hadis kelimesiyle Peygamberden rivayet edilen sözleri kast ediyoruz. Orada bahsedilen süslü sözler, Peygamberin sözleri değil.

Hadis kelimesi Arapça, Türkçe'de söz anlamına gelir. Biz hadis kelimesiyle Peygamberden rivayet edilen sözleri kast ediyoruz. Orada bahsedilen süslü sözler, Peygamberin sözleri değil.
Bil bakalım kim Hadisi-Şerif diyor?
Ayetin devamında deli değil diye bahsedilen kişi vahiy meleğini apaçık ufukta gördüğünü ve gayba ait bilgileri sizden esirgemez diyor. Sence bu kişi kim olabilir? Biraz üzerine düşünebilirsin.
Reşat halife böyle bir olay yaşadığı için Reşat Halife.

Hadisler olduğunu sana Tanrı mı söyledi? Sen nereden vardın bu kanıya? Bu hükümler hadistir diyen ayet mi var?
Çok basit, Kuran günümüze nasıl geldiyse hadisler de öyle geldi. Kuran nasıl günümüze geldi? Sahabiler, peygamberden duydular ve ellerindeki derilere yazdılar. Peki hadisler nasıl günümüze geldi? Sahabiler, peygamberden duydular ve elindeki derilere yazdılar. Rivayet şekli aynı mı? Aynı. Peki sen Kuranı kabul edip, hadisleri nasıl kabul etmiyorsun, rivayet şekillerinin aynı olmasına rağmen.

Reşat halife böyle bir olay yaşadığı için Reşat Halife.
Tamam işte, kendisi böyle bir olay yaşadığını düşünmüş ve Allahın peygamber hakkında arkadaşınız mecnun değildir ifadesinin yanına kendini ekleyerek Reşad mecnun değildir demiş :D Kuranı tahrif etmeye kalkmış yani. Ben de yarın değişik bir olay yaşayayım, sonra bu ayetin yanına arkadaşınız Platon mecnun değildir diyeyim, nasıl fikir? Belki Allah tarafından gönderilmiş bir elçiyimdir.

Çok basit, Kuran günümüze nasıl geldiyse hadisler de öyle geldi. Kuran nasıl günümüze geldi? Sahabiler, peygamberden duydular ve ellerindeki derilere yazdılar. Peki hadisler nasıl günümüze geldi? Sahabiler, peygamberden duydular ve elindeki derilere yazdılar. Rivayet şekli aynı mı? Aynı. Peki sen Kuranı kabul edip, hadisleri nasıl kabul etmiyorsun, rivayet şekillerinin aynı olmasına rağmen.
19 mucizesi işte burada devreye giriyor. Ve sizin rivayet şeklinizde zaten kuranın mushafına sahte 2 cümle eklendi.

@2565 hocam bu "Reşad Halife" tam olarak neyi savunuyor anlayamadım. Hem beş vakit namaz var diyor, hem de tüm dinler teslimiyettir diyor.
Kuran Tanrı tarafından korunmuştur. Tüm dinlerdeki insanlar kendilerini YALNIZCA Tanrıya teslim ederlerse bir teslim olan olur.
Örneğin bir hristiyan Kuranı görüp kabul ederse kuranı kullanarak incildeki tahrifatı giderir ve incile göre yaşayabilir.
Ve Tanrı 3 kriter belirliyor:
Kurtuluş İçin Minimum Gereksinimler

[5:69] Şüphesiz, iman edenlerden, Yahudilerden, başka dine dönmüş olanlardan ve Hristiyanlardan; her kim (1) TANRI’ya iman eder, (2) Son Gün’e iman eder ve (3) doğru bir hayat sürerse onların korkacakları hiçbir şey yoktur, onlar üzülmeyecekler de
Bunları yerine getiren kurtuluşa ermiştir diyor.

Tamam işte, kendisi böyle bir olay yaşadığını düşünmüş ve Allahın peygamber hakkında arkadaşınız mecnun değildir ifadesinin yanına kendini ekleyerek Reşad mecnun değildir demiş :D Kuranı tahrif etmeye kalkmış yani. Ben de yarın değişik bir olay yaşayayım, sonra bu ayetin yanına arkadaşınız Platon mecnun değildir diyeyim, nasıl fikir? Belki Allah tarafından gönderilmiş bir elçiyimdir.
Eğer ayette yazan olayı yaşar ve elçi olduğunu kanıtlarsan yazabilirsin.