Kuran'a göre namaz ibadeti İbrahim peygamberle başladı (Enbiya 73). Muhammed peygambere İbrahim'in dinine uy emri verildi (Nahl 123). Muhammed peygamber ve takipçileri, İbrahim'le başlayan namazı kıldılar. Yani bizler, İbrahim'den günümüze kadar nesilden nesile aktarılan o bilinen namazı/el-salat'ı yerine getirmeliyiz (eğer Arapça bir kelimede "el" takısı varsa, bu bilinen bir uygulamadır). Bize İbrahim'in dinine uy emri verildi (Al-i İmran 95, Nisa 123, Nahl 123). Peki yeryüzünde İbrahim'in dinini uygulayan kim var şu an? Kuran'a göre İbrahim'in dininin takipçileri Müslümanlardır (Hac 78). Biz, Müslümanlar o bilinen namazı nasıl kılıyorlarsa o şekilde kılarız. Tek fark, Kuran'a uymayan kısımları arındırırız. Mesela namazda sadece Allah'ı anarız (Taha 14, Cin 18, Enam 162, Araf 29), namazı sessiz kılmayız, orta ses tonu kullanırız (İsra 110), abdesti Kuran'daki gibi 4 basamak olarak alırız (Maide 6). Bunlara ilaveten namazdaki olmazsa olmazları yaparız, sünnetleri yapmayız; çünkü Muhammed peygamber İbrahim'den gelen namazı kıldı ve dine asla ekleme yapmadı (Hakka 44-46, Nahl 123).Kuran tam ve detaylıdır, eksiksizdir (Enam 38, 114, 115). Kuran'da namazın her detayı yer almaz, çünkü Kuran sadece üzerinde ihtilaf olan konulardan bahseder (Nahl 64). Örneğin namazın rekat sayısında ihtilaf yoktur, bu yüzden Kuran'da da yoktur, namaza tekbirle başlamak ya da namazı sağa sola selam vererek bitirmek de yoktur Kuran'da, çünkü ihtilaf yoktur. Ancak abdestin farzları ya da namazdaki ses tonunda ihtilaf olduğu için Kuran'da varlardır. Olay bu kadar basittir. Elhamdülillah.
Müslümanlar nasıl namaz kıldıysa öyle kılarız diyorsun, yani mütevatir sünneti kabul ediyorsun ama mütevatir hadisleri kabul etmiyorsun, bu birinci çelişkin. Müslümanlar nasıl namaz kıldıysa öyle kılarız diyorsun ama Kurana uymayan kısımları arındırırız diyorsun, yani Peygamber ve sahabiler, tabiin ve et tabiin döneminde namaz yanlış kılınmış, doğru olanı sen gösteriyorsun. Peki daha başta yanlış kılınan namazın değiştirilmediğini nasıl kabul ediyorsun, bu ikinci çelişkin. Kuran'da namazda ne dua okunacağı söylenmez, biz Peygamber namazda Fatiha okuduğu için okuyoruz, sen sünneti kabul etmediğin halde Fatiha okuyorsun muhtemelen, bunun delilini nereden aldın? Yukarıda Kurban bayramı yok, birileri satmak için uydurmuş demişsin, Hac 28'de Kurbanın kesilmesi gerektiği geçiyor. Ayrıca İbrahim aleyhisselamdan bahsedilirken de kurban meselesi anlatılıyor. Namaz kıl ve kurban kes emri var net olarak. Bu üçüncü çelişkin.
Namaz günümüze nasıl geldiyse, hadisler de öyle geldi. Mütevatir olarak. Namazı kabul edip hadisleri kabul etmemen de dördüncü çelişkin.

Fusilet suresi 9. ayette böyle deniyor;

"De ki: Siz gerçekten yeri iki günde yaratanı inkar edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir."

Burada yeri iki günde yarattığının bahsi geçerken Araf suresi 54. ayette yerin yaratılışının 6 gün sürdüğü belirtilmiş.

Buradaki çelişki benim aklımı biraz karıştırdı.

Araf suresinde yerleri ve gökleri denmiş.

Öğle vaktinde kılıyorum ama kur'an da geçmediği için buraya yanlış bilgi de vermek istemiyorum.
Peygamber öğle vaktinde kıldığı için öğle vakti kılıyoruz, demek ki neymiş? Allah bir şeyi söylemese de, Peygamber vahiy yoluyla hüküm koyabilirmiş. O halde peygamberin hadislerini esas almak dinin temel kaynaklarından bir tanesi. Çünkü Allah Rasulüe itaat edin, onun hükmünü kabul edin buyuruyor.(Ahzab/36)

Peygamber ve sahabiler, tabiin ve et tabiin döneminde namaz yanlış kılınmış,
Abi yok böyle bir şey. Onlarda şu an benim kıldığım gibi kıldılar zaten. Kurana uyuyorladı çünkü. Sen onların kıldığı şeyi kuranla değil başka şeyle görüyorsun.
ani mütevatir sünneti kabul ediyorsun ama mütevatir hadisleri kabul etmiyorsun,
Ben İbrahimin geleneğini kabul ediyorum. Çünkü kuran bunu emrediyor. Ama kuran hadisleri kabul et demiyor. Veyahut Muhammedin geleneğini kabul et demiyor hatta Muhammede de İbrahime uy diyor. İddia etmediğim şeyle beni suçlayıp saman adams afsatası yapma.

Fusilet suresi 9. ayette böyle deniyor;

"De ki: Siz gerçekten yeri iki günde yaratanı inkar edip O’na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir."

Burada yeri iki günde yarattığının bahsi geçerken Araf suresi 54. ayette yerin yaratılışının 6 gün sürdüğü belirtilmiş.

Buradaki çelişki benim aklımı biraz karıştırdı.
Yaratılışın “günleri” bir ölçütü temsil eder. Nitekim fiziksel kâinat iki günde yaratılmışken, yeryüzündeki tüm yaratıklar için rızıkların hesaplanması dört gün gerektirdi. Bu, aynı zamanda bize yaşamın sadece bu Dünya gezegeninde olduğunu öğretmektedir.

Abi yok böyle bir şey. Onlarda şu an benim kıldığım gibi kıldılar zaten. Kurana uyuyorladı çünkü. Sen onların kıldığı şeyi kuranla değil başka şeyle görüyorsun.
Onlar senin kıldığın gibi kılıyorlarsa, ilk namaz ne zaman bozuldu, bunu delillerle açıklayabilir misin? Biz neden şimdi senin kıldığından ve ilk dönem Peygamber ve sahabinin kıldıklarından farklı kılıyoruz? Allah bu dini koruyacağını vaad etmemiş miydi? 2 milyar Müslüman namazı yanlış kıldığına göre, Allahın kitabında emrettiği ibadetlerden bir tanesi bozulmuş, yani İslam korunmamış.

Ben İbrahimin geleneğini kabul ediyorum. Çünkü kuran bunu emrediyor. Ama kuran hadisleri kabul et demiyor. Veyahut Muhammedin geleneğini kabul et demiyor hatta Muhammede de İbrahime uy diyor. İddia etmediğim şeyle beni suçlayıp saman adams afsatası yapma.
Sen peygamberin ve sahabinin, senin şeklinde kıldığını iddia ediyorsun, Müslümanlar nasıl kılıyorsa öyle kılarız diyorsun. Müslümanlar mütevatir hadisleri kabul ederek kılıyor namazları, sen kabul etmiyorsun. Nasıl Müslümanları örnek alıyorsun?

Peygamber namazda Fatiha okuduğu için okuyoruz, sen sünneti kabul etmediğin halde Fatiha okuyorsun muhtemelen, bunun delilini nereden aldın?
Alakası yok. 19 mucizesi bize fatiha okumamız gerektiğini söylüyor. tabii araştırırsan.
Müslümanlar nasıl kılıyorsa öyle kılarız diyorsun.
Tam okumadın heralde. İhtilaflı kısımları çöpe atarız diyorum. Saman adam safsatası yapmayı bırak lütfen!
bunu delillerle açıklayabilir misin? B
Attığım metne bakarsan yazıyor ayetler. Bozulmuş namazın sessiz kılınması sadece 1 örnek.

2 milyar Müslüman namazı yanlış kıldığına göre, Allahın kitabında emrettiği ibadetlerden bir tanesi bozulmuş, yani İslam korunmamış.
Hristiyanlık ve yahudilik Allahın dini değil mi miydi onlar neden bozulmuş? Allah koruyamamış mı?

Konu namaza gelmiş, ben de birkaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle "namaz" demeyi bırakalım, çünkü Kur'an-i Kerim'de bir kez bile geçmiyor. "Salat" ve "Salatı ikame etmek" ifadeleri en doğrusu.
Hadisleri ve sözde sünnetleri bir kenara bırakıp, İslam'ı tamamen Kur'an'dan öğrenmeye çalışırsanız ortaya çok farklı bir inanç çıkıyor. Kur'an-i Kerim'e göre salat günümüzdeki gibi eğilip kalkarak yapılan bir ibadet değil. "Rüku" ve "Secde" ifadeleri boyun eğmek, üstünlüğünü kabul etmek anlamında kullanılıyor. Felsefe bölümünde ayet paylaşmak yasak olduğu için paylaşamıyorum, isterseniz kendiniz bakabilirsiniz. Peki, salat nasıl ikame edilir o zaman?
75/31 ve 75/32 ayetlerine bakın, "sallâ" ifadesi "tevellâ"nın zıttı olarak kullanılmış. Tevellâ, yüz çevirmek gibi bir anlama geldiğine göre salat, bağlantı kurmak anlamına gelir. Ayrıca 33/43'te ise Allah'ın karanlıktan çıkalım diye bize salat ettiği geçiyor, peki nasıl salat ediyor? Onun cevabı da 57/9'da var. Dediğim gibi, ayetleri tamamen yazamıyorum, lütfen kendiniz bakın.
Salat, Kur'an'da iki vakittir bence. Salat-ı İşa ve Salat-ı Fecr. 11/14'e, Arapça'daki "ve"nin ayrıca anlamına gelmediğini unutmayarak bakın.
Bunlar aslında benim fikirlerim değil, internette birçok makale var. Ben de onlardan derledim. Artık, adetlerinden vazgeçemeyen Araplar'ın uydurduğu "Namaz"ı bırakıp, içimizden geldiğince "salat" etmeliyiz.

Alakası yok. 19 mucizesi bize fatiha okumamız gerektiğini söylüyor. tabii araştırırsan.
19 mucizesi diye bir şey yok kardeş, ayrıca 19 mucizesini kabul etmen için Tevbe suresi son 2 ayeti dışarıya fırlatman gerekiyor, söyle bakalım. Tevbe suresi son 2 ayeti kabul ediyor musun :D Dine sonradan eklemeler yapıldı deyip konuşuyorsunuz ama 610 yılında vahyolmuş bir din için 1935 yılında doğan bir adamın görüşlerini dinde kaynak kabul ediyorsunuz, çok komik

Tam okumadın heralde. İhtilaflı kısımları çöpe atarız diyorum. Saman adam safsatası yapmayı bırak lütfen!
Niye ihtilaflı kısımlar ortaya çıkmış kardeş? Sen niye 2 milyar Müslümandan farklı bir şekilde namaz kılıyorsun, açıklasana. Kıldığın namazı delillendirsene. Kuranda ne duası okuyacağın yazmıyor etmiyor, Fatihayı nasıl okuyorsun diyorum, 19 mucizesi var diyorsun. 19 mucizesi Reşad halife ile ortaya çıktı, ondan önce millet Fatiha okumuyor muydu?

Hristiyanlık ve yahudilik Allahın dini değil mi miydi onlar neden bozulmuş? Allah koruyamamış mı?
Allah Hristiyanlık ve Yahudiliği koruyacağını vaad etmemiş, İslamı koruyacağını vaad etmiş ama. Tabi sana göre namaz ihtilaflı bir mesele, 2 milyar Müslüman yanlış kılıyor, Allah ibadetini koruyamamış demek ki. Söylediklerine göre Allahın kendi sözleri arasında büyük bir çelişki var.

19 mucizesi diye bir şey yok kardeş, ayrıca 19 mucizesini kabul etmen için Tevbe suresi son 2 ayeti dışarıya fırlatman gerekiyor, söyle bakalım. Tevbe suresi son 2 ayeti kabul ediyor musun :D Dine sonradan eklemeler yapıldı deyip konuşuyorsunuz ama 610 yılında vahyolmuş bir din için 1935 yılında doğan bir adamın görüşlerini dinde kaynak kabul ediyorsunuz, çok komik :D
Siz yaşadığı belli olmayan adamları Allah yerine koyup dinde hüküm koymalarını sağlıyorsunuz. Benim kabul etmediğim sizin o mantığınıza göre Reşat Halifenin en azından var olduğu belli. :D
Reşat kendi fikirlerini sunmuyor. Matematiği kullanarak elle tutulur bir veri sunuyor.
Allah Hristiyanlık ve Yahudiliği koruyacağını vaad etmemiş, İslamı koruyacağını vaad etmiş ama. Tabi sana göre namaz ihtilaflı bir mesele, 2 milyar Müslüman yanlış kılıyor, Allah ibadetini koruyamamış demek ki.
Yahudilik ve hristiyanlıkta İslamdır. :D
Niye ihtilaflı kısımlar ortaya çıkmış kardeş? Sen niye 2 milyar Müslümandan farklı bir şekilde namaz kılıyorsun, açıklasana. Kıldığın namazı delillendirsene.
Sen ciddi misin? Yazdığım mesajda dayandığım ayet delilleri zaten var. O 2 milyar dediğin gerçekte müslüman olmayan insanlar ayetlerde yazanı yapmıyor. Tanrı ya mı güveneyim 2 milyar insana mı?
Çoğunluk

[19:73] Vahiylerimiz kendilerine apaçık bir şekilde okunduğunda, inkâr edenler iman edenlere şöyle söyler, “Hangimiz daha müreffeh? Hangimiz çoğunluktayız?”

[CODE title="bu sadece 19'un bir kısmı. tüm 19 un yanında bir anlam kazanır tek başına anlam ifade etmeyebilir"]GÜNLÜK BEŞ VAKİT NAMAZIN DOĞRULANMASI,
EĞİLME (Rükû), SECDE (Sücûd) ve TEŞEHHÜT SAYISI
[10] Sıkça rastlanan meydan okumalardan biri de şudur: “Eğer Kuran, (6:19, 38 & 114’te ile-
ri sürüldüğü gibi) tam ve detaylı ise İletişim Dualarının (Namazın) detayları nerede?” Bu insan-
lar bu soruyu sorarlar çünkü Kuran’ın bize İletişim Dualarının İbrahim’den geldiğini bildirdiğinin (21:73 & 22:78) farkında değildirler.
Eğer eğilmeleri, secdeleri ve Teşehhütleri ile birlikte namazların numaralarını yazarsak şunu elde ederiz "1 1 2 2 4 1 2 4 4 8 2 3 4 4 8 2 4 3 3 6 2 5 4 4 8 2"
Bu uzun sayı şunları içerir, 5 vakit namazda okuduğumuz sure (1), onu takiben birinci nama-
zın numarasını (1), sonra bu namazda okuduğumuz “Anahtar”ların sayısını (2), sonra eğilmele-
rin (Rükû) sayısını (2), sonra secdelerin sayısını (4), sonra Teşehhütlerin (oturma pozisyonunda)
sayısını (1), sonra ikinci namazın numarasını (2), sonra ikinci namazda okuduğumuz “Anahtar”-
ların sayısını (4), sonra bu namazdaki eğilmelerin (Rükû) sayısını (4), sonra secdelerin sayısını
(8), sonra Teşehhütlerin sayısını (2), sonra üçüncü namazın numarasını (3) ve böylelikle son na-
maza kadar böyle devam eder. Bu uzun sayı 19’un katıdır ve bu, Rükû, Sücûd ve Teşehhüdün sa-
yısına varıncaya kadar namazların en ufak ayrıntılarını doğrular.[/CODE]

Siz yaşadığı belli olmayan adamları Allah yerine koyup dinde hüküm koymalarını sağlıyorsunuz. Benim kabul etmediğim sizin o mantığınıza göre Reşat Halifenin en azından var olduğu belli. :D
Reşat kendi fikirlerini sunmuyor. Matematiği kullanarak elle tutulur bir veri sunuyor.
Soruma cevap gelmedi hala, Tevbe suresi son 2 ayeti kabul ediyor musun? 19 mucizesini esas alıyorsan kabul etmemen gerekir. Kabul ediyorsan 19 mucizesini kendin bozmuş oluyorsun, Reşad Halife kabul etmiyor, ya sen?
Evet, Peygamberin dinde hüküm koymasını sağlıyoruz çünkü Allah Ahzab suresinin 36.ayetinde Peygamberin koyduğu hükme itaat edin, itiraz etmeyin buyuruyor. Peki Allahın bahsettiği bu Peygamberin hükümleri nerede yazıyor tam olarak? Kuranda böyle bir şey de yok çünkü.
Yahudilik ve hristiyanlıkta İslamdır. :D
Yahudilik ve Hristiyanlık İslam değildir, Tevrat ve İncilin getirdiği emirler İslamdır. Bunlar zamanla bozulmuş, Allah zaten koruyacağını vaad etmemiş, fakat 610 yılında vahyettiği kitapta koruyacağını söylüyor.

Sen ciddi misin? Yazdığım mesajda dayandığım ayet delilleri zaten var. O 2 milyar dediğin gerçekte müslüman olmayan insanlar ayetlerde yazanı yapmıyor. Tanrı ya mı güveneyim 2 milyar insana mı?
Çok güzel. Ben de sana diyorum ki güzel dostum, senin esas aldığın namaz, geçmişten günümüze insanların kıldığı namaz. Yani o 2 milyar neyi esas alıyorsa sen de onu esas alarak kılıyorsun. Kafana göre ekleme çıkarma yapıyorsun. Kuranda nasıl namaz kılacağın yazmıyor, yazıyor mu? Ellerini niye bağlıyorsun namazda, Fatihayı neden okuyorsun? Kuranda namaz için tekbir getirme yok, Subhaneke okuyup sonra Fatiha okumak da yok. Kurana bağlı kalacağın yerde diğer Müslümanlara neden bağlı kalıyorsun? Hani sadece Tanrı'ya güveniyordun?