Bu gece 12 sularında televizyonun karşısında oturmuştum tabletten foruma bakıyordum. Bir anda televizyonda malum bir tane markanın prezervatif reklamını gördüm. Afrodizyak etkili falan diyordu. 😂

Çok şaşırdım. Yani sonuçta reklamlar günün her zamanında çıkabilir. Televizyon izleyen küçük yaşta çocuklar var. Şöyle düşünün: İlkokul çocuğu televizyon izlerken karşısına bu reklam çıktı. Abi/abla afrodizyak ne demek dedi. Ne diyeceğinizi bilemezsiniz o anda değil mi?

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz ne?

İnsanlar prezervatif kullanmaya başlasalar çok faydalı bir hareket olacak ülke için. Ayrıca bu fiyatlar ne böyle la, zurna dürüm parasından daha fazlasına tırtıklı şeyler anca alabiliyoruz.

Ben bir sıkıntı görmedim. Olabilir, sonuçta gece 12. Bu saatlerde zaten bu tarz reklamlar ve programlar verilmeye başlıyor.

Şöyle düşünün: İlkokul çocuğu televizyon izlerken karşısına bu reklam çıktı. Abi/abla afrodizyak ne demek dedi. Ne diyeceğinizi bilemezsiniz o anda değil mi?
Bunu söylemesi mantıksal açıdan mümkün değil. Zira bir ilkokul çocuğu maksimum akşam 8’te ya da 9’da yatar ve bu tarz şeyleri duyması için ailesinden habersiz bir şekilde bunları görmesi gerek. Ama çocuk bana sorsa bir şekilde; ona anlamayacağı bir şey olduğunu, daha sonra anlatacağımı falan söylerim. Sonuçta daha ilkokul öğrencisi. Nereden bilsin afrodizyak ne demektir diye. Bence bu tarz cinsel eğitimler en fazla 6. Sınıf’ta veya 7. Sınıf’ta başlaması gerekir. Çünkü bu aralıkta çocuk, ergenlik yoluna giriyor ve bu noktada çocuğun bu konu içerisindeki doğru ve yanlışı ayırt etmesi önemli.

Son düzenleme:
Bu tür şeylerden ziyade sözde "gerçek hayat hikayesi" olan dizilerdeki içerikler küçük çocuklar için daha zararlı.
Evet. Birde bu dizilerde çocuklar oynuyor.

Bence direkt çocuklar Türkler'in yaptıkları dizileri izlemesinler. Hepsinin konusu; dincilik, zenginlik, aşk, intikam ve para.

Bu gece 12 sularında televizyonun karşısında oturmuştum tabletten foruma bakıyordum. Bir anda televizyonda malum bir tane markanın prezervatif reklamını gördüm. Afrodizyak etkili falan diyordu. 😂

Çok şaşırdım. Yani sonuçta reklamlar günün her zamanında çıkabilir. Televizyon izleyen küçük yaşta çocuklar var. Şöyle düşünün: İlkokul çocuğu televizyon izlerken karşısına bu reklam çıktı. Abi/abla afrodizyak ne demek dedi. Ne diyeceğinizi bilemezsiniz o anda değil mi?

Hocam vallahi dün aklıma geldi. Niye televizyonda prezervatif reklamı yapmıyorlar diye. Sağolun yapıldığını öğrendim.

Televizyon dizilerinde hırsızlık var, gasp var, adam yaralama var, adam öldürme var, bıçaklama var, şiddet var, aile içi şiddet var, pezevenklik var, kadınların kocaya kaçması var, var da var...
Ancak sorsan cinsel sağlığı ve aile planlaması ile ilgili olan prezervatif ve ped reklamları zararlı çocuklar için.

Hepten şeriat gelsin de rahatlayın bi.

Öğrenmeleri gerek utanılacak bir şey değil. Sonra çocuğu doğurup apartman boşluğuna, çöpe vb attı haberleri görüyoruz cinselliğin bu kadar tabu olması Türkiye'ye özel bir durum.

Ne diyeceğinizi bilemezsiniz o anda değil mi?

Ne diyeceğini bilemeyenler genelde mağara adamları oluyor dostum. Kardeşin veya çocuğun ergenliğe girdiyse karşına alıp bu konuda gereken her şeyi anlatırsın, yani iyi aile olanlar bunu yapar. Utanırım vs diyenlerin kardeşi, çocuğu da bu tarz şeyleri yanlış şeyler veya kişilerden öğrenirler. Üzgünüm ama gerçek bu.

Bu arada da reklam oldukça normal. Hükümet maalesef yeni nesli öyle bir muhafazakarlaştırdı ki bunlara bile tiltlenir oldular...