Bu arkadaş onu haklı görmeyenlere bir garip tavır takındı.
Umarım yukarıda anlattığım gibi bir olay da onun başına gelir.
Bakalım o zaman ne diyecek adalete.

THH, 6 ayda oluşabilecek fiziksel hasarları firmaya yükleyebilir fakat o süreyi geçtikten sonra haklı bir gerekçe sunmadıktan sonra her karara red veriliyor. Bizzat yaşadım 6 defa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlayamadım hocam.
6 ay geçse de geçmese de haklı sebep gerekmiyor mu zaten?

Nikea dava açmıştım mağaza işletmesine, o ayakkabıyı maksimum 6,7 defa giymişimdir. 6 ay geçtiği gerekçe gösterilerek red edildi. Ayakkabı da dışarıdan çok temiz ama, tabanında yıldızlar var belki biliyorsunuzdur onlar bile erimedi. Ona rağmen Red verdiler.

Nikea dava açmıştım mağaza işletmesine, o ayakkabıyı maksimum 6,7 defa giymişimdir. 6 ay geçtiği gerekçe gösterilerek red edildi. Ayakkabı da dışarıdan çok temiz ama, tabanında yıldızlar var belki biliyorsunuzdur onlar bile erimedi. Ona rağmen Red verdiler.
Tamam da iade gerekçeniz ne?
Gerekçesiz mi iade ediyorsunuz? Gerekeçenizde haklı iseniz kabul edilir haksız iseniz red edilir.
Gerekçe göstermezseniz direk red edilir... Çözemedim ne kastetiğinizi? Asıl önemli kısmı yazmıyorsunuz ki :)

Tamam da iade gerekçeniz ne?
Gerekçesiz mi iade ediyorsunuz? Gerekeçenizde haklı iseniz kabul edilir haksız iseniz red edilir.
Gerekçe göstermezseniz direk red edilir... Çözemedim ne kastetiğinizi? Asıl önemli kısmı yazmıyorsunuz ki :)

Savunma özeti:
Ankamall Nike (Sportinn)den alınan Nike dunk high panda ayakkabı lise mezuniyeti ve sadece okulda giyilmiş olup herhangi bir zorlama veya yanlış bir davranışta bulunulmamıştır. Ayakkabı bakımlı ve temiz kullanılmış olup taban kısmından açılmıştır. Firmaya bildirmeme rağmen "kullanıcı hatası" gerekçesi ile Red edilmiştir. Firma 1 yıl boyunca Hollanda merkezli depo şartlarını (koşulsuz şartsız defo iadesi) karşılayacağını söylemiştir. Fakat denilen yapılmamıştır. Heyetinizce uygun görülmesi halinde Değişim/iadenizi talep ediyorum.

İsterseniz fotoğrafları paylaşabilirim.

Bu arkadaş onu haklı görmeyenlere bir garip tavır takındı.
Umarım yukarıda anlattığım gibi bir olay da onun başına gelir.
Bakalım o zaman ne diyecek adalete.
Anlattığın konu ile asıl konu çokta bağımlı değil.
Niyet okuması yapıyorsunuz. "Yok bence almamaları mantıklı. Önceden bakmalıydı." vesaire diyerekten.
Senin anlattığın olayın yaşanmaması için firmanın iade aldığı ürünleri teknik servisine danışması ve yeniden satılabilirliğe uygun olup olmaması konusunda belge alması gerekir. Kanun açık ve net ortada ve bu sizin lehinize olan bir şey ama emsal teşkil edebilecek kararlar mantığınıza uymuyor diye haklı buluyorsunuz.
Bu mantığa göre satılan hiçbir ürün iade edilmemelidir. Elbette bir yerine bir şey yapılmış olabilir.
Konu şu; konu sahibinin sebebi ne olursa olsun aldığı ürünün iadesinin "kutusu açılmış hijyen ürünü" olarak reddedilmesi. Size göre teknolojik bir ürün -kulaklık ve giyilebilir harici- hijyenik ürün kapsamına mı giriyor?
N11 genel olarak tüm iadelerde problem çıkarmaya meyilli olan bir firma. Aynı ürünü Amazon'dan veya Hepsiburada'dan alsan böyle bir sorunu yaşayacağını düşünmem zira ben hiç yaşamadım.

@Emir,
Bir önceki mesajıma bakın. THH kararını savunmadım.
THH yanlış gerekçe ile adil bir karar vermiş dedim. O gerekçe ile verilen THH kararı yanlış tekrar söylüyorum.
Hukuk falan dikkate almadan, mantık ve insanlık çerçevesinde bu tip nedenler ile iadeleri her zaman haksız buldum. Bazı ürünlerde paketi açmadan sebepsiz iade hakkı yeterince makul ve adil. Paketi açmış isen haklı nedenin olacak. Oyuncak haline getirdiler. Alırsın, ürün yazılan özelliklerinden farklı ise veya kusuru var ise iade edersin. Bunlar kullanım esnasında ortaya çıkar ise yine iade edersin fakat bu garanti şartları doğrultusunda olur.

Normal. Sen satıcı olsan paketi açılmış ürünü iade alır mısın? Kime satacaksın sonra o paketi açılmış ürünü? Sanki gofret iade ediyorsun. Enteresan istekler.

Kanunen de paketi açılmış ürünü iade edebileceğini sanmıyorum. Mağazadan aldığında zaten iade hakkın yok, mesafelide ise paketini açmamak kaydıyla cayma hakkını kullanıp iade edebiliyorsun. Bu kadar.

Napmışım ki? Ürünü açıp Windows kurup 14 gün kullanıp sonuncu gün "Beğenmedim yaaa" yapıp iadeye mi göndermişim? Ortada suistimallik bir durum yok. Laptopun kutusundaki Lenovo etiketini bıçakla kestim sadece. Beğenmedim hoşuma gitmedi kardeşim. Avukatım zaten itiraz edersek eğer çok rahat bir şekilde bu kararı iptal ettiririz dedi. Liyakatsiz memurları eleştireceğinize gelmişsin burada beni eleştiriyorsun. Hayatımda ilk defa bir bilgisayar iade ediyorum. Oradan bakınca alıp kullanıp iade eden bir tipe mi benziyorum?

Kanunlar hakkında bilgim yokta avukat zaten size biz bu davayı kaybederiz diyecek hali yok herhalde :D