Tüketici Hakem Heyeti Laptop İade Başvurumu Reddetti

Tamam da burada satan bir retailer, üretici değil. Eline keyfen iade edilen şeyleri üçkağıtla satılır duruma sokmak zorunda değil yani, legal olan şekli bu. Açık ürün açılmıştır, kapatılması problem zaten :D. Ayrıca tekrardan dediğim gibi bu hakaretvari derecede dalga olarak algılanacak bir gerekçe gösterilmesine yine sebep değil. Yani tüm sisteme saydırmaya hazır girdim konuya ama arkadaş o kadar suistimal etmeye odaklanmış ki THH'nin kararının alakasızlığına odaklanamıyorum.
Perakendeci ise o zaman N11 denen firma aracı paşa paşa müşterisini koruyacak keyfi bir durumdan ziyade internet alışverişinin ana maddesi bu görmediğin bir ürünü geldiğinde beğenmeyebilirsin. koşulsuz şartsız iade sistemi bu yüzden var fakat anlaşılan N11 pek takmıyor müşteri memnuniyetini muhtelemen piyasadan Gittigidiyor gibi silinmesi an meselesi.
diğer bütün rakipleri paşa paşa yapıyorlar çünkü söylediğim olayı.

Genelde bu tarz sitelerde hiçbirimizin okumadan onaylayıp geçtiği satıcı sözleşmeleri satılabilirliğe açıkça değiniyorlar, o yüzden zorunda değiller. Yapanlar tamamen müşteri memnuniyeti üstüne yapıyor.

Meselenin hukuki boyutuna yönelik birkaç kısa bilgilendirme yapmak istedim ama zaten konu sahibi zaten bir meslektaşımdan destek alıyormuş. O yüzden sorunun hukuki boyutuna yönelik bilmeden kesin yargılarla atıp tutmayalım arkadaşlar. Zaten meslektaşım gerekeni yapacaktır. Keşke THH aşamasından itibaren bu profesyonel desteği alsaymış diyelim.

İşin etikliği konusunda da konu sahibine yüklenip mangalda kül bırakmayan arkadaşlar satın aldığı her ürünü tamamen beğenmiş ve ürün iadesi yapmaya hiç ihtiyaç duymamış sanırım. :) Arkadaş mevzuattan kaynaklanan bir hakkını kullanmak istemiş, dünyanın en normal şeyi bu. Satıcının bu ürünü yeniden nasıl satacağına yönelik yorumda bulunan arkadaşlara da, geçenlerde "sıfır" olarak satıldığı iddia edilen bir gamepad'in garantisinin dolduğunu tespit eden arkadaşın konusunu gösterelim.

Kanunlarla tanınan haklarınızı kullanmaktan çekinmeyin arkadaşlar. Kullanmayı tercih eden kişileri de kınamayın. Hukuk birgün herkese lazım oluyor güvenin bana, size de lazım olur. ;)

Konu sahibine de geçmiş olsun diyelim. Bir avukat olarak benim görüşüm de tıpkı meslektaşım gibi itirazlarında olumlu sonuç alacakları yönünde.

Tasarımını beğenmedim diye iade etmek istersen tabii ki reddedilir. Senin keyfin için bu adamlar 30000 lira kaybetmek zorundalar mı? Satılabilirliği bozulmuş bir ürünü iade etmeye çalışıyorsun, gerekçen de tasarımını beğenmedim. Buna hangi çalışan bakarsa baksın keyfi bir iade olduğu sonucuna varıp reddedecektir. Evet, hijyenden doları ret kararı çıkması saçmalık, ama ret kararı doğru. Verstappen'in 2021 şampiyonluğu gibi, Abu Dabi belki Hamilton'un hakkıydı ama şampiyonluk da Verstappen'in :D
İkinci elde 3-5 lira ucuza kullanılmamış olarak sat gitsin. İleride de alırken önce incele :D Ya da illa iade edeceksen insanlarla dalga geçer gibi bir gerekçe ile etme, çünkü o zaman haklıysan bile haksız oluyorsun.
Evet tam olarak demek istediğim bu, ürünün satılabilirliği bozuluyor. Laptop almadan önce incelemediysen bu Tüketici Hakem Heyeti'nin suçu değil.

Evet tam olarak demek istediğim bu, ürünün satılabilirliği bozuluyor. Laptop almadan önce incelemediysen bu Tüketici Hakem Heyeti'nin suçu değil.

Abiciğim hakem heyetinin suçu bak yukarıda avukat olduğunu tahmin ettiğim arkadaş yorumunu yapmış. Laptopu hijyen ürünü diye iade almamak gibi bir durum yok. Bu konuda onlarca emsal karar var. 2 hafta içinde laptopu koşulsuz, şartsız ambalajını açmış olsa dahi iade edebilir tek şartı ürüne herhangi bir hasar verilmemiş olması. Burada hukuki tavsiye isteyen adama kendi görüşlerinizi gerçekmiş gibi söylemeyin rica ediyorum. Ha bu hak doğru mudur yanlış mıdır orası hakkında görüşünüz olabilir ama yaptığınız şey yanlış bilgi vermek.

Hocam N11'in kanuna uymaması şaşırtmadı da, devletin kendi koyduğu kanunlardan bir haber olması şaşırttı. Üst mahkemeye mi taşısam diye düşünüyorum. Çünkü kanun ortada, uyan yok. Gıcıklığım tuttu, uğraşmak istiyorum. N11'den bir daha asla alışveriş yapmam. Yapmıyordum zaten fiyat uygun geldi aldım, ilk siparişimde dahi böyle sıkıntı yaşattı. Amazon ve Hepsiburada'dan devam. Ben 2-3 bin düşüğe elimden çıkarırım sorun olmaz benim için.

N11'in sahiplerini biraz araştır bak bakalım nereye gidiyor ucu :) .

Adam sıfır paketi açmış, ürünü kurmuş, bantları vs. her şeyi sökmüş. Sonra tasarımını beğenmedim diye bir de Tüketici Hakem Heyeti'ne iade başvurusunda bulunmuş. Tüketici Hakem Heyeti de doğal olarak reddedince hemen soluğu Technolay'da almış ve hâlâ daha haklı olduğunu savunuyor. Senin o alıp kutusunu açıp beğenmediğin ürünü, sen iade etmek istediğinde firma alıp başkasına nasıl satacak? Sana daha önceden açılmış kutulu ürün gelse bundan memnun olur musun?

Geri
Yukarı Alt