Arlecchino
Deneyimli
Onlarca görseli yüzlerce incelemesi olan ürünü tasarımını beğenmedim diye iade etmek... Olan firmaya olacak boşu boşuna zarara uğradılar.
Perakendeci ise o zaman N11 denen firma aracı paşa paşa müşterisini koruyacak keyfi bir durumdan ziyade internet alışverişinin ana maddesi bu görmediğin bir ürünü geldiğinde beğenmeyebilirsin. koşulsuz şartsız iade sistemi bu yüzden var fakat anlaşılan N11 pek takmıyor müşteri memnuniyetini muhtelemen piyasadan Gittigidiyor gibi silinmesi an meselesi.Tamam da burada satan bir retailer, üretici değil. Eline keyfen iade edilen şeyleri üçkağıtla satılır duruma sokmak zorunda değil yani, legal olan şekli bu. Açık ürün açılmıştır, kapatılması problem zaten. Ayrıca tekrardan dediğim gibi bu hakaretvari derecede dalga olarak algılanacak bir gerekçe gösterilmesine yine sebep değil. Yani tüm sisteme saydırmaya hazır girdim konuya ama arkadaş o kadar suistimal etmeye odaklanmış ki THH'nin kararının alakasızlığına odaklanamıyorum.
Kazanacağız diye aday olan siyasetçiye bakıp "kazanacağız diyor o zaman kazanırız" demekle benzer.Kanunlar hakkında bilgim yokta avukat zaten size biz bu davayı kaybederiz diyecek hali yok herhalde![]()
Evet tam olarak demek istediğim bu, ürünün satılabilirliği bozuluyor. Laptop almadan önce incelemediysen bu Tüketici Hakem Heyeti'nin suçu değil.Tasarımını beğenmedim diye iade etmek istersen tabii ki reddedilir. Senin keyfin için bu adamlar 30000 lira kaybetmek zorundalar mı? Satılabilirliği bozulmuş bir ürünü iade etmeye çalışıyorsun, gerekçen de tasarımını beğenmedim. Buna hangi çalışan bakarsa baksın keyfi bir iade olduğu sonucuna varıp reddedecektir. Evet, hijyenden doları ret kararı çıkması saçmalık, ama ret kararı doğru. Verstappen'in 2021 şampiyonluğu gibi, Abu Dabi belki Hamilton'un hakkıydı ama şampiyonluk da Verstappen'in
İkinci elde 3-5 lira ucuza kullanılmamış olarak sat gitsin. İleride de alırken önce inceleYa da illa iade edeceksen insanlarla dalga geçer gibi bir gerekçe ile etme, çünkü o zaman haklıysan bile haksız oluyorsun.
Evet tam olarak demek istediğim bu, ürünün satılabilirliği bozuluyor. Laptop almadan önce incelemediysen bu Tüketici Hakem Heyeti'nin suçu değil.
Hocam N11'in kanuna uymaması şaşırtmadı da, devletin kendi koyduğu kanunlardan bir haber olması şaşırttı. Üst mahkemeye mi taşısam diye düşünüyorum. Çünkü kanun ortada, uyan yok. Gıcıklığım tuttu, uğraşmak istiyorum. N11'den bir daha asla alışveriş yapmam. Yapmıyordum zaten fiyat uygun geldi aldım, ilk siparişimde dahi böyle sıkıntı yaşattı. Amazon ve Hepsiburada'dan devam. Ben 2-3 bin düşüğe elimden çıkarırım sorun olmaz benim için.