PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum 2 ay önce ama borcum kaynaklı aldığım ürünü sattım şimdi. Tüketici Hakem Heyeti bana ürün de bende olmadığı için borç vs çıkarırlar mı dosya masrafı vs, Tüketici Hakem Heyeti bizi oyaladın beni diyerekten?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen dosyanız daha işleme bile alınmamıştır. Bulunduğunuz bölgedeki kaymakamlığı arayıp, tüketici hakem heyetine aktarmalarını rica edin. Durumu aktardığınızda onlar gereken neyse söylerler. Bildiğim kadarıyla E-devletten iptal için geçerli süreyi aştığınızdan dolayı dilekçe yazıp iletmeniz gerekiyor.

Muhtemelen dosyanız daha işleme bile alınmamıştır. Bulunduğunuz bölgedeki kaymakamlığı arayıp, tüketici hakem heyetine aktarmalarını rica edin. Durumu aktardığınızda onlar gereken neyse söylerler. Bildiğim kadarıyla e-Devlet'ten iptal için geçerli süreyi aştığınızdan dolayı dilekçe yazıp iletmeniz gerekiyor.

Hocam 2 ay önce açtım ama halen iptal edilebiliyor e-Devlet'ten iptal etsem daha mı iyi olur? Yani açıkçası iptal etmeden biraz tüketici hakem heyetide görsün istiyorum şikayet ettiğim firmanın nasıl rezil bir firma olduğunu da yani açıkçası.

@PC Uzmanı, THH'nin görmesi bir şey ifade etmez. Zira siz devamını getirtmediğiniz sürece para cezası bile almayacaklar. Dosya kalabalığının önüne geçebilmek adına E-devlet'te hala görünüyorsa oradan iptal etmenizi öneririm. Günün sonunda sırada bekleyen bir sürü insan var.

e-Devlet'ten girip baktığınızda daha gündeme alınmamışsa iptal edin. 2 ayda daha bekleme sürecindedir %90.

Evet hocam gündemde değil en iyisi iptal edeyim.

@PC Uzmanı, THH'nin görmesi bir şey ifade etmez. Zira siz devamını getirtmediğiniz sürece para cezası bile almayacaklar. Dosya kalabalığının önüne geçebilmek adına e-Devlet'te hala görünüyorsa oradan iptal etmenizi öneririm. Günün sonunda sırada bekleyen bir sürü insan var.

Evet hocam haklısınız diğer insanların kul hakkına girmiş olmayayım iptal edeyim en azından kafa rahat olur bir ceza vs belki de ben alırım 😂 THH oyaladığım için.

Buna benzer bir durum başıma geldi. Aldığım monitördeki bir sorundan THH'ye başvurdum. Aradan 3 aya yakın bir süre geçti. Dava sonucuna göre eski monitörümü satmayı düşündüm ve bu monitörü kullanmaya karar verdim. Sonrasında THH'ye durumu bildirdiğimde dava açıklanana kadar bekleyebileceğimi, davada haklı bulunsam bile iade hakkımı kullanıp kullanmama özgürlüğüne sahip olduğumu belirttiler. Yani dava açıklanana kadar beklesen bu sırada ürünü satsan bile haklı çıkman durumunda THH'ye ben hakkımı kullanmak istemiyorum ürünü kullanmaya karar verdim diyebilirsin. Ama satmak konusunda kararlı isen davanı iptal edebilirsin boşuna beklemene gerek yok çünkü bilir kişi beni aradığında aradan 3 ay geçmişti. İade etsem bile yeni bir monitör için üstüne çok para eklemem gerekeceğinden davadan vazgeçtim.