Dizi dediğin bana sorarsan 40-50 dakika olmalı. 2 saat bölüm çekip bir de konuda hiç ilerlemeyince çok saçma oluyor. Behzat ç mükemmel dizi maksimum 1 saat 20 dakika her bölüm hem konu işleyip hem de ana hikayeye katkı sağlıyor. Bu yüzden böyle yapacaklarsa 90 dakikada yapsınlar. Fakat gidip de 2.5 saat bölüm çekince aşırı saçma oluyor.

Zaten o bölümlerden bakışma öpüşme ve minimum yiyişme sahnelerini çıkartınca 1.5 saate düşüyor :D

Türk dizisi izleyen insanın kendine saygısı yoktur. Hele son yıllarda çekilen dizilerde ana tema bile olmuyor.

Toplasan 20-30 karakter var, sırayla birbirleriyle el sıkışır gibi ✨sıkışıyorlar✨ aradaki zamanı da bakışmalarla doldurunca iki buçuk saatlik bir çöp ortaya çıkıyor. İlk iki bölümü izleyen tekrar dönüp bakmıyor. Ama önemli değil, çünkü zaten haftaya başka bir dizi daha çekmeye başlayacaklar.

Bir bölüm iki buçuk saat olabilir mi ya? Bizim milletin de dizi zevkine şaşıyorum ayrıca.

Siz Türk dizileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
İki buçuk saati bu arada bir Türk dizisi bölümüyle öldürmektense başarılı bir film için harcamak çok daha iyi bir seçenek düşününce.

Türk dizisi izleyen insanın kendine saygısı yoktur. Hele son yıllarda çekilen dizilerde ana tema bile olmuyor.

Toplasan 20-30 karakter var, sırayla birbirleriyle el sıkışır gibi ✨sıkışıyorlar✨ aradaki zamanı da bakışmalarla doldurunca iki buçuk saatlik bir çöp ortaya çıkıyor. İlk iki bölümü izleyen tekrar dönüp bakmıyor. Ama önemli değil, çünkü zaten haftaya başka bir dizi daha çekmeye başlayacaklar.

Hocam eski Türk dizileri güzeldi son 7 8 yılda bozdu.

Hocam yorumunuzu ne kadar beğenmek istesem de genellemeye girdiği için bunu yazma ihtiyacı duydum. Herkesin zevki ve renkleri farklı. Ben de sevmiyorum ama bunu okuyan biri üzerine alınabilir.

Hocam eski Türk dizileri güzeldi son 7 8 yılda bozdu.

İzlediğim son Türk dizisi Hanım'ın Çiftliği'ydi. O dönem de bir dizi gereksiz sahnelerle en az 3 ay uzatılıyordu. Yabancılardaki gibi 40 dk bölümler çeken tek dizi hatırlamıyorum.

O dönemin dizilerinde güzel gelen şey ortada ciddi bir senaryo olmasıydı. Bir çoğu kitap uyarlamasıydı zaten. Şimdikilerde her hafta izleyici tepkisine göre senaryo yazıyorlar.