Türk dizileri ne yazık ki genelde temelinde aşkı barındırdığından ve dediğiniz gibi gereksiz uzun olduklarından şahsen beni cezbetmiyor artık. Buna karşın dizilerimizin reyting rekorları kırmasıyla birlikte yabancılarında bizim dizileri hayranlıkla izleyip takip etmesine (TV'de yayınlanan dizilerden bahsediyorum) şahsen pek inanamıyorum. Arkadaşın dediği gibi 3 saatlik dizi için 1 saat fazladan reklam izlemek zorunda kalıyor insanlar çoğunlukla. Bu tamamen saçmalık. Youtube'daki reklamlar bile üstümüze bu kadar reklamları kusmuyor. Hiçbir kanalda farklı bir dizi konsepti olduğunu sanmıyorum. Sezonluk dizilerin konseptinden zaten bahsetmiyorum hocam. Onlar da TV kanallarının yazın boş geçmemesi için yapılmış gibi çoğunlukla.

İzlemiyorum, izlediğimde de katlanamıyorum.
Televizyon olsun sinema olsun vizyon içeriklerine uzağım.

Ensest, taciz, çarpık ilişki, psikolojik şiddet ıvır zıvır derken izlenecek şeyler değiller.
Gündüz kuşağı da aynı, bir aralar evlilik programları revaçtaydı, şimdi cinayetler ve çarpık ilişkiler revaçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla sahnenin denk gelişi de muazzam :D

1707772624213.webp

Sarıyorsa uzun olup olmaması önemli değil. 40 dakikadan 30 bölümlük yabancı diziye uzun derim ama bi' oturuşta şu dizide 3 haftada 77 bölüm izledim :D

Konuyla sahnenin denk gelişi de muazzam :D

Eki Görüntüle 18379

Sarıyorsa uzun olup olmaması önemli değil. 40 dakikadan 30 bölümlük yabancı diziye uzun derim ama bi' oturuşta şu dizide 3 haftada 77 bölüm izledim :D

Çok haklısınız vallahi yani şunu gördüm leyla ile mecnun izlemeye gidiyorum şimdi inşallah İsmail abi diye bağırmam.

Ezel, suskunlar, içerde hatta bir zamanlar merhamet diye bir dizi vardı o dönemin orta seviye dizisi olmasına rağmen güzeldi.

Ohoo daha çok var şu anki yaz dizilerinin atası medcezir bile eğlenceli geliyordu o zamanlar.

Dizi dediğin bana sorarsan 40-50 dakika olmalı. 2 saat bölüm çekip birde konuda hiç ilerlemeyince çok saçma oluyor. Behzat Ç mükemmel dizi maksimum 1 saat 20 dakika her bölüm hem konu işleyip hemde ana hikayeye katkı sağlıyor. Bu yüzden böyle yapıcaklarsa 90 dakikada yapsınlar. Fakat gidipte 2.5 saat bölüm çekince aşırı saçma oluyor.