Türk dizilerinin aşırı uzun olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1151
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    türk

Zaten o bölümlerden bakışma öpüşme ve minimum yiyişme sahnelerini çıkartınca 1.5 saate düşüyor

Türk dizisi izleyen insanın kendine saygısı yoktur. Hele son yıllarda çekilen dizilerde ana tema bile olmuyor.

Toplasan 20-30 karakter var, sırayla birbirleriyle el sıkışır gibi sıkışıyorlar aradaki zamanı da bakışmalarla doldurunca iki buçuk saatlik bir çöp ortaya çıkıyor. İlk iki bölümü izleyen tekrar dönüp bakmıyor. Ama önemli değil, çünkü zaten haftaya başka bir dizi daha çekmeye başlayacaklar.

Bir bölüm iki buçuk saat olabilir mi ya? Bizim milletin de dizi zevkine şaşıyorum ayrıca.

Siz Türk dizileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
İki buçuk saati bu arada bir Türk dizisi bölümüyle öldürmektense başarılı bir film için harcamak çok daha iyi bir seçenek düşününce.

Hocam eski Türk dizileri güzeldi son 7 8 yılda bozdu.

Hocam yorumunuzu ne kadar beğenmek istesem de genellemeye girdiği için bunu yazma ihtiyacı duydum. Herkesin zevki ve renkleri farklı. Ben de sevmiyorum ama bunu okuyan biri üzerine alınabilir.

Bana kalırsa uzun olduğu halde çok güzel diziler var ama keşke kısa olsa da güzelce izleyip geçsek, 90 bölümlük dizi görüyorum her bölümü 2.5 saat olunca başlayasım gelmiyor.

Yani bir şey düşünmek isterdim ama Türk halkı çok seviyor

Hocam eski Türk dizileri güzeldi son 7 8 yılda bozdu.

İzlediğim son Türk dizisi Hanım'ın Çiftliği'ydi. O dönem de bir dizi gereksiz sahnelerle en az 3 ay uzatılıyordu. Yabancılardaki gibi 40 dk bölümler çeken tek dizi hatırlamıyorum.

O dönemin dizilerinde güzel gelen şey ortada ciddi bir senaryo olmasıydı. Bir çoğu kitap uyarlamasıydı zaten. Şimdikilerde her hafta izleyici tepkisine göre senaryo yazıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…