573

Uzman
Merhaba,
Bugün bitmek üzere olan taahhüdümü Türk Telekom'un 100Mbps'si ile değiştirdim fakat sadece 47 Mbps alıyorum. Evim saha dolabına çok yakın ve modemin Türk Telekom'un verdiği H168a VDSL modem. Bende mi problem var Telekom'da mı problem var?

VDSL olduğundan dolayı tam 100 alamayacağımı biliyorum ama en azından 70-80 alabilirdim. Bu durumu düzeltme ihtimalim var mıdır?

1750349156849.webp

(testi ethernetle bağlı olan pcde yaptım)

Vdsl ile bölgesel olarak normal olabilir. Size altyapının maksimum ne kadar desteklediğini iddia ettiler? Müşteri hizmetlerini arayıp hız alamadığınızı söyleyin. Değişmezse geçmiş olsun, yapacak çok bir şey yok.

Modeminiz 100 desteklemiyor olabilir benim de başıma benzer olay geldi modem değişti düzelmişti.

Bir yöntem söyleyeceğim ama daha önce denenmemiş bir yöntem olduğu için dikkatli olun. Müşteri hizmetlerini arayın.
Müşteri hizmetleri ne diyecek? Bir şeyler sallayacak, ekip yollarız gibi bir şeyler diyecek ve hiçbir şey yapmadan müşteri memnuniyeti bekleyecek.

Merhaba,
Bugün bitmek üzere olan taahhüdümü Türk Telekom'un 100Mbps'si ile değiştirdim fakat sadece 47 Mbps alıyorum. Evim saha dolabına çok yakın ve modemin Türk Telekom'un verdiği H168a VDSL modem. Bende mi problem var Telekom'da mı problem var?

VDSL olduğundan dolayı tam 100 alamayacağımı biliyorum ama en azından 70-80 alabilirdim. Bu durumu düzeltme ihtimalim var mıdır?

Eki Görüntüle 155974

(Testi Ethernet'le bağlı olan PC'de yaptım)
100 Mbps gözüken altyapıda biz de 50Mbps alıyorduk, büyük ihtimalle altyapınız kaynaklı sorun gelip de düzeltmeye yeltenmezler bile. Belki fiber gelirse 1000 Mbps sahibi olursunuz o ayrı.

Müşteri hizmetleri ne diyecek, cart curt bir şeyler sallayacak ekip yollarız ehe uhu bir şeyler diyecek hiçbir şey yapmadan müşteri memnuniyeti.
Peki o zaman sizin ve diğer arkadaşların dediği gibi "bence, büyük ihtimalle, sanırım" diye diye farklı farklı fikirler atılır hangisi tutarsa. Öyle mi?

Peki o zaman sizin ve diğer arkadaşların dediği gibi "bence, büyük ihtimalle, sanırım" diye diye farklı farklı fikirler atılır hangisi tutarsa. Öyle mi?
Evet öyle, tamamen şans işi, Türk Telekom aşırı ilgisiz fiber bağlantı kurulumunda bile binaya çekilecek kablo işini elektrikçi tutun siz yapın dediler.

Evet öyle, tamamen şans işi, Türk Telekom aşırı ilgisiz fiber bağlantı kurulumunda bile binaya çekilecek kablo işini elektrikçi tutun siz yapın dediler.
24 mbps paketim varken 7-8 mbps alıyordum. Aradım düzelttiler 22-23 almaya başladım. Övdüğüm yok ama kötü bir şey yaşadınız diye millete "aramayın" demek saçma.

TT 81 ile hizmet veren bir firma. TT olmasa TR'nin yarısı hala internet hizmeti alamayacak durumda olurdu. Her yere maalesef kaliteli ve aynı hizmet gitmiyor keşke gitse. Bakır altyapıda maalesef hız düşümü olmakta 2018 de VDSL 82 Mbps alırken 2022 yılında 67'e kadar gerilemişti. Saha dolabına yeni gelen aboneler hız yükselten aboneler vs derken hız kırpılıyor.