Türk Telekom 100 Mbps paket ile 200 Mbps hız alıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan d4ntees
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 567
  • Etiketler Etiketler
    100 mbps

d4ntees

Üyecik
Arkadaşlar, geçen sene maksimum 72 Mbps VDSL altyapısı olan binaya 100 Mbps fiber kablo çektiler, ben de fibere geçtim. Bugün çok ama çok tuhaf bir şey oldu.

Altyapım 100 Mbps olduğu için doğal olarak internet paketim de 100 Mbps. Bugün oyun indirirken bir de baktım, indirme hızı 190 Mbps gösteriyor!

Hemen internet hız testi yaptım; 220 Mbps gösteriyor! Sabahtan beri ne indirdiysem 200 Mbps civarında indiriyor. Hiçbir ek ücret falan ödemedim. Bu olayın nedeni nedir? Bu işte bir iş var mı? Kandırılıyor muyuz? Nedir bu işin aslı astarı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapınız fiber olduğu için zaten 1000 Mbps destekliyor. Paket olarak 100 Mbps olanı almışsınız. Kullanıyorsanız bir problem yok; ses etmeyin, devam edin.

Altyapınız fiber olduğu için zaten 1000 Mbps destekliyor. Paket olarak 100 Mbps olanı almışsınız. Kullanıyorsanız bir problem yok; ses etmeyin, devam edin.
Hayır işte fiber kablo maksimum 100 megabit destekliyor. internet altyapı sorgulamada da sonuç 100 megabit çıkıyor. Böyle olmasaydı zaten ben de 500-1000 megabit paket alacaktım. Sevinmiştim fiber geliyor diye ama bana 100 megabit dediler ve altyapı sorgulamada da 100 çıkıyor. Yani görünen o ki gerçekte maksimum hız 100 değil aslında.

Hızı azar azar artırıp hattın kaldırdığı hızı bulmalarını isteyin.

Turknet "verebileceğimiz en yüksek hız" mottosunda değil miydi zaten. Biz 10 yıldır Superonline kullanıyoruz ADSL altyapı. Bana en başta 16 üstü veremiyoruz dediler altyapı yok, birkaç sene önce 35e çıkardım bu sene de 50'ye. Altyapı sorgulama her koşulda doğru sonuçları vermiyor anlayacağın.

Çaktırmayın işte

Hayır, 100 Mbit'ten fazla destekler. İndirme hızına da bakın, en kötü fiber kablo hattı da 500-1000'i bile karşılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız testini hangi siteden yapıyorsunuz? Zamanında Türk telekom altyapınız en fazla 24mbps destekliyor demişti ama aynı altyapıda başka bir firmadan 75 mbps almıştım

Turknet değil türktelekom. Modlar başlığı değiştirdi. Sanırsam eklediğim altyapı sorgulama ekran görüntüsünü türknetten sorgulattıp yüklediğim için türknet sandılar. Türktelekom taahütlü internet kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…