E olan benim gibi Steam Trading ile uğraşanlara oldu, benim gibi trading yapanların alım-satım yaparken kullandığı en büyük platform kapatıldı.

Üstüne üstlük biz VPN kullansak ve bir bilgimiz sızsa komple batacağız yani risk alamıyoruz, e biz n'apıcaz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer söylendiği gibi verileri paylaşmadıklarından dolayıysa destekliyorum. Ancak sadece banlayıp farklı aksiyonlar almıyorlarsa hükümet olarak desteklemiyorum. İlginç bir olay.

Pedofili sapkınlar sırf para yatırıyor diye görmezden gelinen bir platformun açılmasını bende istemiyorum.

Bebek çetesi denilen çetenin MİT başkanıyla fotoğrafları var. Veri paylaşıp paylaşmamaları umurlarındamı sence? Göz boyamaktan başka bir şekilde göremiyorum bu olayı. Ayrıca Discord veri paylaşmak zorunda değil. Konudan alakasız ama kendi ülkemizden daha iyi bilgilerimizi saklıyorlar ayrıca. :D ülkenin başındakilerin discordakilerden pek farkının olduğunuda düşünmüyorum, kapatmakta çözüm değil.

Bebek çetesi denilen çetenin MİT başkanıyla fotoğrafları var. Veri paylaşıp paylaşmamaları umurlarındamı sence? Göz boyamaktan başka bir şekilde göremiyorum bu olayı. Ayrıca Discord veri paylaşmak zorunda değil. Konudan alakasız ama kendi ülkemizden daha iyi bilgilerimizi saklıyorlar ayrıca. :D ülkenin başındakilerin discordakilerden pek farkının olduğunuda düşünmüyorum, kapatmakta çözüm değil.

MİT, cart curt, herkesle fotoğrafı olabilir. Milyon dolarlık şirket sahibi bütün kişilerin o bahsettiğimiz kişilerle fotoğrafları oluyor zaten. İkisini karıştırmayalım lütfen.

Yani atıyorum sen bir şirket kurdun milyon dolarlık, açılışına bile gelebilir adamlar. Çünkü adamlardan yer temin ediyorsun, izin temin ediyorsun. Bu onların ahbap olduğuna işaret değil.

Bebek çetesi denilen çetenin MİT başkanıyla fotoğrafları var.
İnsanların önemli bir kişiyle fotoğrafı olmasına fazla anlam yüklüyorsunuz. O başkanlar, bakanlar falan filan günde yüzlerce insanla fotoğraf çekiniyor. Birinin bakanla, ya da önemli bir kurumun başkanıyla fotoğrafı olması bir anlam ifade etmiyor. Bakana fotoğraf çekinmeye gidecek, başkanda suçlusun gelme ya da suç işlemeyeceksen gel mi diyecek? Saçma beklentiler, saçma anlamlar.

Ayrıca Discord veri paylaşmak zorunda değil.
İşlenen suçlarda, Türk yasalarına göre veri paylaşmamak, hukukun işleyişine engel olmak veya yavaşlatmak demek ve bu bir suç. Eğer mahkeme bir karar vermişse ve veri talebinde bulunmuşsa, bu ülkede hizmet sunan her kurum, yanıt vermek zorunda.

Bakınız: TCK Madde 278 (Suçu Bildirmeme) ve Madde 281 (Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme), Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 332 ve İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun (No. 5651).

'Veri paylaşmak zorunda değil' gibi bir durum söz konusu değil. Bu bağlamda Discord'u savunmak da mantıklı değil zaten. Suç faaliyetlerini barındırmak, platformun itibarına da zarar veriyor. Suçu önlemek adına iş birliği yapmak, Discord'un kendi hayrına olacaktır.

'Veri paylaşmak zorunda değil' gibi bir durum söz konusu değil. Bu bağlamda Discord'u savunmak da mantıklı değil zaten. Suç faaliyetlerini barındırmak, platformun itibarına da zarar veriyor. Suçu önlemek adına iş birliği yapmak, Discord'un kendi hayrına olacaktır.
Yasalara zaten uyuyorlar fakat her ülkeyle her veriyi paylaşmak zorunda değiller. Discord, önemli olan ülkeler ile zaten veri paylaşıyor ve suç varsa ilgileniyor. Mesela, Amerikan vatandaşının verisini başka ülke isterse neden göndersin? Çok baskı yapılırsa da çekip giderler. Ufak ülkeler pek önemli değil.

Yasalara zaten uyuyorlar fakat her ülkeyle her veriyi paylaşmak zorunda değiller. Discord, önemli olan ülkeler ile zaten veri paylaşıyor ve suç varsa ilgileniyor. Mesela, Amerikan vatandaşının verisini başka ülke isterse neden göndersin? Çok baskı yapılırsa da çekip giderler. Ufak ülkeler pek önemli değil.
‘Veri paylaşmak zorunda değiller’ ile ‘her veriyi paylaşmak zorunda değiller’ aynı şey değildir.

Ayrıca Türkiye ‘ufak’ bir ülke değil; ne nüfus ne de siyasal güç açısından. Discord'a milyonlarca kullanıcı sunuyoruz. Bu kullanıcıların verilerini işleyip telemetri üzerinden gelir elde ediyorlar. Üstelik binlerce kişi Nitro ve diğer ücretli hizmetlere para ödüyor. Eğer Discord, 'öylece çekip gidebiliyorsa', demek ki sunduğu hizmetin gelişimine yatırım yapmayı ve bu ülkede suç işlenmesine ortak olmayı umursamıyor. Bu durumda da yasağın bizi fazla rahatsız etmesine gerek yok; alternatif platformlara geçeriz.

Yasağın amacı, Discord'u zarar ettirip iş birliğine zorlamak. Elbette her sorun çıktığında yasaklara başvurulmasından ben de memnun değilim. Ancak 'veri paylaşmak zorunda değiller' gibi bir şey söylemek anlamsız ve absürt. Eğer ABD'deki bir kişi Türkiye’de yaşayan vatandaşlara zarar veriyorsa, Discord o kişinin verilerini paylaşmak zorunda ya da bu ülkede hizmet sunmayacak. Suçlunun nasıl cezalandırılacağı konusunda da iki devlet kendi aralarında anlaşırlar.

‘Veri paylaşmak zorunda değiller' ile ‘her veriyi paylaşmak zorunda değiller' aynı şey değildir.
Türk şirketi değil. Canı isterse en temel veriyi paylaşmayı bile reddedebilir. Onu bağlayan pek bir yasa yok.

Ayrıca Türkiye ‘ufak' bir ülke değil; ne nüfus ne de siyasal güç açısından. Discord'a milyonlarca kullanıcı sunuyoruz.
Ekonomisi zayıf. Nitro için bile indirimli bir fiyat sunuluyor. Diğer ülkelerdeki kullanıcıları rahatsız edecek bir gelişme varsa kolayca gözden çıkarılabiliyor. Instagram, PayPal, Apple Pay ve Google Pay gibi birçok örneği var. Diğer yandan, ABD veya AB ile ters düşecek bir durum olursa hemen ilgilenmek zorunda kalıyorlar. Bunun da birçok örneği var.

Eğer Discord, 'öylece çekip gidebiliyorsa', demek ki sunduğu hizmetin gelişimine yatırım yapmayı ve bu ülkede suç işlenmesine ortak olmayı umursamıyor.
Suç varsa zaten bağlı olduğu ülkelerde de inceleme başlatılıyor. ABD veya AB de önlemler alıyor. Telegram, bunun bir örneği. CEO yakalandı ve ülkeden çıkmasına izin verilmiyor.

Yasağın amacı, Discord'u zarar ettirip iş birliğine zorlamak.
Çoğu şirket için aşırı önemli bir market değil. Kendi kendilerine rezil oluyorlar.

Elbette her sorun çıktığında yasaklara başvurulmasından ben de memnun değilim.
Bin tane yolu varken yasaklamaya devam ederseler tabii ki ciddiye almazlar. VPN diye bir şey varken yasaklamak da işe yaramıyor. İnsanlar, VPN için para ödemiş oluyor sadece. Suçlu varsa da yakalanması daha zor oluyor.

Eğer ABD'deki bir kişi Türkiye'de yaşayan vatandaşlara zarar veriyorsa Discord o kişinin verilerini paylaşmak zorunda ya da bu ülkede hizmet sunmayacak.
ABD'ye ya da Discord'a şikayet edilebilir. ABD de Discord'dan veriyi isteyip gerekeni yapabilir. İlla verinin Türkiye'nin eline geçmesine gerek yok. Zaten çoğu yasa da buna izin vermiyor.

Türk şirketi değil. Canı isterse en temel veriyi paylaşmayı bile reddedebilir. Onu bağlayan pek bir yasa yok.
Tabii ki. Türkiye'de hizmet etmemeyi kabul ettikleri müddetçe.

Çoğu şirket için aşırı önemli bir market değil. Kendi kendilerine rezil oluyorlar.
Hiçbir şirket gelir kazandığı kapıdan öylece vazgeçmiyor. Instagram bunun bir örneği.

Bin tane yolu varken yasaklamaya devam ederseler tabii ki ciddiye almazlar. VPN diye bir şey varken yasaklamak da işe yaramıyor. İnsanlar, VPN için para ödemiş oluyor sadece. Suçlu varsa da yakalanması daha zor oluyor.
Suçlu varsa diye bir şey yok. Suçlu var zaten. Yakalanması için veri paylaşmak zorundalar Türkiye'de hizmet verdikleri müddetçe. Eğer hizmet vermek istiyorlarsa Türkiye'de, kabul edecekler şartları. Yok istemiyorlarsa, yasaklı kalacaklar. Bizde bizi adam yerine koymayan, ülke içerisinde suçluların operasyonlarını kendi paltformlarından sürdürmelerine göz yuman bir kurumdan uzak durmuş, böyle bir kuruma para kazandırmış olmayacağız.
Yasaklamanın her daim çözüm olmadığına, farklı yolları olduğuna da katılıyorum.

ABD'ye ya da Discord'a şikayet edilebilir. ABD de Discord'dan veriyi isteyip gerekeni yapabilir. İlla verinin Türkiye'nin eline geçmesine gerek yok. Zaten çoğu yasa da buna izin vermiyor.
Ülkende birileri bir platform üzerinden her türlü suçu işleyecekler, sende suçun kanıtlanması için gerekli delilleri isteyemeyeceksin? Bunu mantıklı buluyorsun yani? :D

Ekonomisi zayıf. Nitro için bile indirimli bir fiyat sunuluyor.
Ekonominisi zayıf birkaç milyon kullanıcı, hiç olmamasından daha iyidir. Bunların kâr odaklı kuruluşlar olduğunu gözden çıkarıyorsun. Sandığın kadar umursamıyor olsalar indirimli fiyatla da uğraşmazlar. Örneği var. Ayrıca bir kullanıcı olarak hizmet istemeniz gerek. Yok, ben önemsizim, ülkem önemsiz, hizmet istemiyorum kadar absürt bir bakış açısı olamaz.